Jeg har virkelig glædet mig til at kunne skrive det her indlæg. Det betyder nemlig, at det er blevet forår – og at jeg har fået afleveret speciale – endelig. To ting, der har været ventet med længsel. Så mens jeg venter på min eksamensdato, så er der igen masser af tid til at lave guides og inspirationsindlæg til bloggen her. I dag skal det derfor handle om min forårsgarderobe. Jeg har som sædvanligt delt det op i tre afsnit: det jeg er inspireret af, det jeg allerede har og det, jeg kigger efter.

ÅRSHJULET // HVOR ER VI HENNE PÅ ÅRET?

En god omgang garderobeplanlægning starter med med at fokusere ind på den sæson vi er på vej ind: først og fremmest vejrmæssigt, men også aktivitetsmæssigt. Ifølge vores årshjul her på Nordrobe, så betyder 1. april overgang til forårsgarderobe. Vi regner ikke marts som en del af forårs- og sommergarderoben, for vejrmæssigt er vi altså mere i en måned, der minder om oktober end om maj. Derfor er slut marts og start på mange måder perioder, hvor jeg gør status på den forrige sæson og ser frem mod den nye. Dermed løber den garderobe, jeg sætter i søen nu frem til slut september, hvor jeg undervejs bygger en sommergarderobe på. Et årshjul er ikke slavisk, men langt på vej har det altså vist sig at holde glimrende stik.

Læs også “Årshjulet – sådan inddeler vi garderoben”

MIT FORÅR // FRIHED, FEST OG UDELIV

Personligt bliver foråret fuld af nye eventyrer og muligheder. Jeg kommer til at bruge en del tid på networking, jobsøgning og des lige – og på at arbejde videre med en masse spændende projekter. Dertil er der rigtig mange festligheder i kalenderen dette forår og det er noget jeg ser ekstra frem til efter en vinter i specialehi. Også rent garderobemæssigt, hvor jeg ikke har været iført meget andet end sweater med sweater på. Ellers så glæder jeg mig til masser af udeliv på vores forhåbentligt kommende altan, grillaftner med venner, morgenmad og kolde øl i solen (ikke samtidigt dog) og forhåbentligt en masse koncerter. Kombineret med ture i på vandet og i sommerhus. Som forår og sommer nu er bedst i DK. Det er blevet til følgende inspirationsboard. Alle billeder er fundet på pinterest.

 

spring2017_nordrobe

Som I kommer til at se i næste indlæg, så er langt størstedelen af min forårs og sommer garderobe på plads. Jeg har nemlig opbygget mig en rigtig god kerne (ting, jeg bruger hele året), men faktisk også en skøm forårsgarderobe af kimonoer, lette toppe og åbne sko, der bare venter på at blive brugt. Derfor handler inspiration for mig langt mere om at genfinde gamle og opfinde nye måde at bruge min eksisterende garderobe på. Så som altid er min garderobe fortrinsvis sort, bygget op løsere overdele og lange underdele, i naturlige og holdbar materialer og med et fokus på det rustikke og de rå detaljer.

DETALJERNE // DET LÆGGER JEG SÆRLIG VÆGT PÅ DENNE SÆSON

Dette foråret fortsætter på mange måder i efterårets tema:gråt, hvidt og sort og noget boho. Ikke så meget nyt under solen – ikke udover, at jeg er blevet endnu mere hooked gråt og mønstret. Gerne grå mønstret 😉 Så generelt set er det hele nok lidt mere “larmende”, end det har været andre år.

Gråt-i-gråt
Sidste forår gik det for alvor op for mig, hvor godt tilpas jeg føler i grå. Sommer-sort, som jeg kalder det. Særligt sådan en grå med en mikroskopisk smule beige i (perlegrå). Det står godt til mit øjne og hudtone og endnu flottere til fregner på næsen og solbriller i panden. Jeg har allerede et par ting i garderoben fx en top i partisanerstof og en lækker grå t-shirt, men kigger stadig et noget i grålig batik og så overvejer jeg et par bukser i grå, så jeg kan gå all-in på gråt-i-gråt.

Hokus pokus fodtøj i fokus
Jeg har fundet ud af, at sko blevet lidt er min ting. Nogle har tasker og i en lang periode var det overtøj. Men lige nu er det sko, der fanger mig. Når man går så forholdvist simpelt klædt rent tone mæssigt, så kan et par sko lige give det sidste. Nu vi taler sko, så har jeg planer om, at sæsonens første køb skal være et par mules. Gerne med lidt sjov og ballade i form af mønster eller lignende.

Blomsterprint
Sommer er lig med blomsterprint og jeg er i stemning noget langt og flagrende med blomsterprint – selvfølgelig i grå toner og ikke måske endda noget broderie?

Brede ben og lange nederdele
Jeg har konkluderet med mig selv, at jeg bare haft min tid med shorts og korte nederdele. Føler mig ikke hjemme i det. Så jeg vil bruge foråret i bukser med brede ben og lang kjoler. Som jeg plejer.

Sun, moon & stars
Jeg har en ting for sol, måne og stjerneprint fortiden. Jeg allerede en t-shirt i garderoben med print og den glæder jeg mig til at lade komme til sit ret her i de varmere måneder.

See-through
Der er noget sofistikeret over ting, der lidt gennemsigtige: tynd strik, et par lange bukser i et semi-transperant materiale (fra lårenene og ned, that is) eller noget andet, hvor det virker lidt underspillet at vise lidt hud.

Tynd strik
Tynd strik er selvfølgelig på menuen dette forår. Jeg glæder mig personligt til at pakke din allerstørste sweatre, der ellers virkelig har redet mig denne sæson og derimod primært bruge de helt tynde uldbluser i de første del af foråret og på en kold sommeraften.

Velour-vanvid
Velour er på mange måder en vinterting, der gør sig særligt godt til vinterens fester. Men ikke desto mindre holder jeg fast i velouren dette forår og regner med at være iført dette sæt til en del af sæsonens fester.

Sommerfrakker
Det sværeste ved at give slip på efterårsgarderoben er uden tvivl for mit vedkommende at pakke min elskede uldfrakke væk. Derfor pønser jeg på denne sæson at kigge efter noget i samme stil – bare til forårsbrug. Kraftigere end en kimono, men tyndere end en frakke – og gerne i grå.

Slidt denim
Der er noget lækkert et over et jeans, der har fulgt en gennem sæsoner og dermed har fået den helt rigtig pasform og et naturligt slidte look. Mine boyfriend jeans kører på 3. sæson og jeg glæder mig til at bruge dem med en løs silketop.

HVAD KIGGER DU EFTER DENNE SÆSON?