Sidste indlæg med forårsplanlægning for nu. I dag skal det nemlig handle om shoppeplanerne for foråret. Som I ved, så planlægger jeg jo min garderobe fra sæson til sæson. Selvom planen er rimelig detaljeret betyder det ikke, at jeg styrter ud i starten af sæsonen og erhverver mig det hele. Heller ikke, at jeg følger den fuldstændigt minutiøst og ikke afviger. Alligevel laver jeg planerne, fordi de er med til at sætte retningen ved sæsonens start og fordi det er rart at utrolig rart have en konkret rettesnor i løbet af sæsonen. Det er der flere grunde til. For det første bliver det nemmere at holde fokus på andre og vigtigere ting, når jeg har tømt hovedet for shoppetanker. Jo mindre jeg skal huske på af den slags, jo nemmere har jeg ved at forholde mig til noget andet. For det andet, så hjælper planen mig til at navigere igennem forårets mange nye trends og tendenser og hjælper mig til at prioritere de items, jeg mangler og som jeg vil blive glad for. Selve “mangler”-listen god til at minde én om, hvad det er for ting, der skal prioriteres over andet og “ønskelisten” er en ret så god reminder om, at ønsker ofte er mere overfladiske og hurtigskiftende. Derfor kan det være en god reminder om at tage en slapper og lige se tiden an, om de holder over tid eller blot er et instant crush.

LÆSE OGSÅ Efteråret 2016 // Potentielle køb

Denne sæson har jeg som sagt taget udgangspunkt i det inspirationsboard – og som skrevet, så har jeg allerede rigtig meget i garderoben, der fungerer perfekt. Det er derfor minimalt, hvad der skal flytte ind i min garderobe denne sæson. Og så har jeg givet mig selv en ekstra udfordring, som du kan læse mere om nederst i indlægget. Men først en hurtig gennemgang af sæsonens garderobeplanlægning.

 

img-set-13

MANGLER // FORÅR OG SOMMER 2017

Mangler er ting, jeg mangler. Ting, jeg har brug for at være klædt på. Ting jeg har kun har én af i forvejen, men som trænger til udskiftning. Kunne kaldes “need-to-have”. Min erfaring siger mig, at jeg som regel ender med at købe tre ting fra listen, hvor jeg resten overgår til næste sæson.

1. Læderjakke
Min gamle læderjakke er fra 2012 og selvom jeg har passet godt på den, så synger den altså på sidste vers. Det er desværre begrænset, hvor længe “vasket læder” holder. Derfor er jeg på jagt efter en erstatning. Lidt længere og mere bikerinspireret end det, jeg har haft indtil nu.

2. Arbejdstaske
2017 blev året, hvor jeg forhåbentligt finder min plads på arbejdsmarkedet sådan mere officielt. Det betyder, at jeg er blevet voksen og jeg overvejer derfor, om det er ikke er på tide at give stofnettene en pause og få fat i den arbejdstaske, jeg har savnet de sidste 2-3. Kravene er, at den skal have både korte og lange lange remme/stropper og nogle spændende detaljer.

3. Regnfrakke
Jeg mangler en ny regnfrakke til… regnvejr 😉

4. Jeans, skinny og grå
Jeg er kommet dertil, hvor jeg rent faktisk slider tingene i min garderobe op. Og her den anden dag opdagede jeg, at der var gået et kæmpe hul i det eneste ene par skinny jeans, jeg ejer. Jeg skal derfor have fat i et par nye.

5. Sorte, løse sommerbukser
Igen – noget, der nærmest bliver slidt op fra sæson til sæson. Jeg kan se på det hele, at min favoritbukser fra sidste år ikke holder hele sæsonen og derfor er jeg på jagt efter en erstatning – dog kan det godt vente til midt på sommeren.

ØNSKER // FORÅR OG SOMMER 2017

Mine ønsker skal forstås som et løsere bud på, hvad det er, jeg kigger efter denne sæson. Mest sikker er jeg på mules som sæsonens sommersko. Ellers tager jeg det lidt som det kommer (og det kommer an på, hvad jeg kan se finde secondhand – se mere længere nede). Kunne kaldes “nice-to-have”. Listen skal altså ikke forstås som udtømmende eller som et udtryk for, at jeg har tænkt mig at købe alle tingene.

1. Mules
Allerøverst på ønskelisten er et par mules. Såfremt jeg kan finde de helt rigtige. Gerne med de skæve detaljer og en lille hæl.

2. Grå sommerfrakke
Jeg nævnte det i det det første indlæg – jeg vil rigtig gerne finde en oversize, ankellang sommerfrakke i grå. Kravene er, at den skal have lommer og gerne et bindebånd.

3. Løse lyse / grå bukser eller lang nederdel
Jeg kigger et løse og lyse underdele

4. Grålig overdel, der ikke er en t-shirt
Jeg kigger efter en grå bluse eller lignende med korte ærmer til at supplere min grå basis t-shirt, der er blandt de ultimative favoritter i sommermånederne.

5. Noget langt, flagrende i blomsterprint eller batik
En kimono, en lang kjole – et eller andet lyst, let og sommerligt.

6. En badedragt
Som supplement til min bikini.

Det kunne altså se sådan her ud. Igen. Jeg har ikke tænkt mig at købe alle tingene, men at plukke fra listen.

img-set-12

SÆSONENS TWIST: AT KØBE BRUGT (OG BÆREDYGTIGT)

Som skrevet i gårsdagens indlæg, så har jeg dette forår bestemt mig for, at jeg skal finde mine garderobetilføjelser på secondhand markedet. Jeg har allerede tyvstartet her i marts og således købt allerede købt 2 af årets, indtil videre i alt3 køb, secondhand. Her taler vi en fantastisk oversize strik samt et par silkebukser med fjerprint. Ting, som jeg enten allerede er eller som jeg ved, at jeg bliver glad for. Ting, som jeg ved er i holdbare materialer og af et design, der gør, at jeg kommer til at slide dem op. Jeg går altså ikke på kompromis bare fordi jeg køber secondhand. Det er der nemlig slet ingen grund til. Bare fordi det er brugt og billigt, skal der ikke stilles færre krav til tingene. Tanken er altså stadig, at jeg er på jagt efter noget, der er i holdbare materialer og som har potentiale til at blive favoritter – så ingen ændringer her. Jeg har tænkt mig at fortsætte på samme måde i løbet af foråret og jeg har allerede et par ting, jeg er på jagt efter. Dog er der også et par ting, jeg oprigtigt i tvivl om jeg kan finde i en tilfredsstillende version secondhand. Fx en læderjakke eller et par jeans. Derfor har jeg bestemt mig for, at jeg her skal vælge en “bæredygtig” version, hvis muligt. Altså et stykke tøj, der er produceret miljøvenligt eller socialansvarligt (eller begge dele). Er det ikke muligt, så må jeg ty til den strategi, jeg plejer med at vælge naturlige materialer af høj kvalitet.

Uden tvivl, det kommer til at kræve lidt arbejde at gøre det sådan her. Men det er jo grundlæggende også det, det handler om. At jeg gerne vil gøre mig ekstra umage med at finde favoritter og reducerer tøjspild. Derfor har jeg tænkt mig i de to resterende måneder af foråret at lave månedsstatus på, hvordan det er gået med at holde udfordringen.