Stil er en sjov størrelse – og for langt de fleste vedkommende noget, der kører væsentligt langsommere end selve moden. De fleste af os har nemlig en mere personlig stil, hvor vi langt på vej holder os til det, der fungerer. År efter år. Fx har jeg elsker sorte, a-formede bluse de sidste i hvert fald 15 år. Men samtidig har de fleste os brug for et frisk pust i garderoben af og til. Fordi en garderobe ikke er statetisk – ligesom dit liv og selvbillede heller ikke er. Jeg har i hvert fald brug for fornyelse – og brug for at føle, at jeg tildels afspejler den tid, jeg lever i. Men i bund og grund handler en holdbar garderobe mest om tempo – og om hvor mange procent af garderoben, der er stabile vs. dynamiske.

Hver gang en ny sæson starter for mit vedkommende med et styleboard. En collage med de billeder, repræsentere, hvordan jeg gerne vil gå klædt den kommende sæson. I år er det endt med følgende.

Læs også Sådan laver du et styleboard 

Én ting er at lave styleboarded og forhandle med sig selv om, hvilke billeder der fortjener en plads på den samlede collage. Noget andet er at finde frem til, hvad der de vigtigste stykker tøj i din garderobe denne sæson. Det kan finde frem til ved kigge nærmere på billederne og ved at sammenligne dem med det tøj, du allerede har i din garderobe.

Her kommer 5 spørgsmål du kan bruge til at finde frem til det.

1. HVILKE FARVER GÅR IGEN?

Sort, grå, hvid, lyseblå, støvet grøn

2. HVILKE SNIT GÅR IGEN?

Bukser med vide ben, slå-om effekt, maxi kjoler og oversize i det hele taget

3. HVILKE MATERIALER GÅR IGEN?

Broderet bomuld
Vasket denim
Silke chiffon
Hør
Læder
Ruskind
Flet

 

4. HVILKE ITEMS/KATEGORIER GÅR IGEN?

Skjorter
Bukser med vide ben
Culotte bukser
Lange kimonoer
Slå-om bluser

Sandaler
Kjoler/lange nederdele
Solbriller

5. HVILKE DELTALJER GÅR IGEN?

Broderie anglese
Små frynser
Lyse jeans
Batik
Små blomstret gevandter
Kontraster mellem “tøset” og rocket
Slå-om
Sort på sort
Kjole på bukser
Overdele med ballonærmer

SAMMENLIGNING MED MIN EKSISTERENDE GARDEROBE

De vigtiste stykker tøj i min eksisterende garderobe er altså nedenstående. Det er derfor dem, jeg skal prioritere at få med i min sommer capsule, dem jeg skal prioritere at skambruge og dem, jeg skal sørge for at få med på sommerens eventyr.

 

I næste indlæg viser jeg, hvordan jeg har fået styr på mangler, ønsker og andre to do’s inden ferien.