Det sker meget, meget sjældent. At jeg redigerer i noget, jeg allrede har udgivet. Men det har jeg faktisk gjort denne gang. Fordi jeg – da jeg fik lidt perspektiv på mit styleboard i seneste indlæg – ikke var tilfreds med det. Ellers jo, det er jeg faktisk. Det er spot on – til sensommer og arbejdsgarderoben. Ikke til højsommer og ferie. For meget langærmet og for meget formelt tøj.

Hvorfor gik det sådan? Måske fordi jeg i sidste uge skrev under på en jobkontrakt, var på kursus og i det hele taget havde mit fokus netop på det faktum, at jeg starter i nyt job til august ?

Derfor har jeg opdateret mit seneste indlæg med et nyt styleboard og det er altså det, jeg brygger videre på i dagens indlæg, der meget enkelt giver dig de sidste skridt til en ferieklar sommergarderobe.

Læs også Sådan går jeg klædt denne sommer

SORTERING AF GARDEROBEN

Gennemgå garderoben og vælg det, du har brug for (liste fra step 1) og lyst til at gå klædt i (styleboard fra step 2). Pak resten væk. Simple as that!

Læs også Guide til garderobesortering

MANGLER OG ØNSKER

Fandt du alt det, du har brug for i garderoben? Personligt fandt jeg det hele med få undtagelser. Undtagelser, som fx et par nye solbriller og et par nye birkenstock sandaler, jeg reelt mangler. Dertil er selvfølgelig altid et par ting, der ville være nice-to-have, men som ikke er afgørende for, at jeg er velklædt denne sommer. Og faktisk vil jeg helst undgå at købe sæsonbetonet tøj i slutningen af sæsonen, da man som regel kan klare sig uden, hvis man har kunnet klare sig så langt 😉 I stedet har jeg som altid brugt mit yndlingsværktøj, Simple Season Planner til at kigge fremad og inkludere efterårssæsonen i kategorien “Mangler på sigt”. På den måde har jeg mulighed for at slå til, hvis jeg falder over noget til efterårsgarderoben i løbet af sommeren.

Mangler til sommergarderoben
– Nye solbriller (udskiftning)
– Strandtaske af en art, hvor der kan være minimum 2 badehåndklæder (supplement)
– Nye trusser (udskiftning)
– Birkenstock sandaler (udskiftning –> kigge efter i Berlin)

Ønsker til sommergarderoben
– Broderie anglaise top med bindestropper
– Vide bukser i støvet grønt hør

Derudover har jeg et par chelseastøvler og en ny basis uldbluse i kikkerten til efterårsgarderoben, ligesom jeg også gerne ville supplere min garderobe med en efterårsvenlig, langærmet kjole og et par nye chinos. Når jeg gennemgår min efterårsgarderobe til september, kommer der måske mere på listen, men indtil videre kan det her gøre det.

VEDLIGEHOLDELSE OG ANDRE TO DO’S

For at komme helt i mål med garderoben, er det faktisk et sidste punkt, der skal sættes flueben ved. I hvert fald for mit vedkommende. Det kan opsummeres som vedligeholdelse.  Ofte finder jeg nemlig eller andet i min garderobe, der skal fikses, før det er helt klar til brug. I år tæller listen:

– Reparere frynse
– Imprægnere taske
– Indfarve og pleje læderjakker
– Håndvaske silketoppe
– Skifte hæle på slippers
– Trimme frynseponcho

Har du andre sommerferie to do’s ala “Købe solcreme”, “Få fikset pandehåret” eller noget helt tredje, kan du sagtens skrive dem på i samme omgang.

VUPTI – det var det! I næste indlæg viser jeg hele min sommergarderobe frem.