Tilbage i starten af foråret gav jeg mig selv den udfordring, at jeg i april og maj ville forsøge mig med udelukkende at købe secondhand. Det gjorde jeg som en del af det fokus jeg har på på secondhand tøj og de mange muligheder, der er for at købe nye, preloved favoritter. Et fokus jeg har valgt her i foråret, fordi der er så mange fordele ved secondhand – både mere kvalitet for pengene, men også en besparelse af ressourcer på flere måder. Helt kort var min plan, at jeg, som jeg plejer, ville købe holdbart, med fokus på kvalitet, pasform og æstetik, men primært forsøge at finde de nye køb blandt det store udvalg, der findes på secondhand markedet. Nu er der så gået over en måned af det, jeg har døbt #secondhandspring og tænkte, at jeg ville gøre status på forbruget i april.

Læs også Hvad er et godt secondhandkøb?

I løbet af april har jeg gjort mig ét secondhand køb – en ny taske. Endelig, endelig var den der – den arbejdstaske, jeg har kigget så længe efter. Jeg fandt nemlig en spritny lædertaske med frynser til 1000 kr. (den har kostet 2500 kr.) og jeg har virkelig fået en fin taske til pengene. Den har allerede været med mig på de første ture og den har klaret opgaven præcis, som jeg håbede. Det er jo altid udfordringen, hvis man køber secondhand online, som jeg gjorde her – nemlig på Trendsales. Men jeg har taget mine forholdsregler (mere om dem i et seperat indlæg) og så endte det altså godt, som det så ofte gør.

Tasken var dog ikke det eneste, jeg har kigget efter den seneste måned. Jeg har blandt andet kigget på en hel del annoncer i jagten på en ny regnfrakke samt været på udkig efter et par slippers. Førstnævnte er jeg sikker på, at jeg nok skal finde inden længe. Det er som regel bare et spørgsmål om tid før noget rigtig dukker op og hvis noget ikke er akut, så gør den ekstra tid det kan tage at finde det helt rigtige secondhand mig ikke noget. Fx kigger jeg også efter en forårsfrakke og en ny læderjakke, hvor af ingen af tingene er noget, jeg står og mangler helt akut.

Dog har jeg skudt en hvid pil efter at finde lige præcis et par slippers secondhand og derfor endte jeg med at købe et par konventionelle, om man vil, af slagsen. Et par flettede slippers i læder. De er så smukke, pasformen er perfekt til et par fødder som mine og så er kvaliteten rigtig lækker. Det blev dem, fordi jeg har dårlig erfaring med at vente for længe med at slå til netop sandaler og da de rigtige pludseligt stod der, så var det oplagt. Jeg har allerede luftet dem her i weekenden og alt tegner godt.

OPSAMLING

En måned inde i mit projekt med at sætte fokus på secondhand er status, at jeg har købt 50 % af tingene i april secondhand. Det siger dog ikke så meget, for den store helt store forskel har klart været på det mentale plan.  April plejer nemlig uden tvivl at være én af mine store “shoppemåneder”: det er meget ofte her, jeg køber ind til forårs- og sommergarderoben. Kigger jeg tilbage på de forgangne år kan jeg se, at april ofte har har budt på 3-4-5 køb. Jeg er ikke i tvivl om, at mit benspænd har reduceret min købelyst og sat mit tempo ned. Faktisk er jeg pt. et sted, hvor jeg har fødselsdag på torsdag og hvor alle rykker mig for en ønskeliste. Jamen, jeg ved jo faktisk ikke rigtigt, hvad jeg ønsker mig? Jo, altså det gør jeg – men der er en del af mig, der fordi jeg næsten dagligt scroller mig igennem en stor bunke af andres fejlkøb tænker: er det nu virkelig nødvendigt med et par Bose QuietComfort 35 høretelefoner? Hvad er det, jeg virkelig, virkelig bliver glad for? For faktum er bare, at der er ting, der gør gladere end andet – og jeg denne måned har gjort mig to nye køb, som jeg allerede er utrolig glad for.

Maj fortsætter i samme spor og jeg har netop klikket et par jeans hjem. Jeg har nemlig fundet ud af, at mine favoritjeans bliver lavet i økologisk bomuld.

HVILKE KØB HAR DU GJORT DIG I DEN SENESTE MÅNED – OG HAR DU KØBT NOGET SECONDHAND?