Er I mon kommet i gang med garderobeplanlæningen derude? Og hvor mange af jer er egentligt med i denne omgang? Smid endelig en kommentar, hvis du er. Jeg kan nemlig se på mine statistikker, at indlæggene er yderst velbesøgte, men det kunne være lidt hyggeligt at høre fra jer undervejs.

Nå, men altså – nu er den første uge så gået. En uge med fokus på sammenhængen mellem hverdagen og garderoben. Jeg havde jo snydt lidt på forhånd, idet jeg allerede havde udfyldt ugens opgaver i det første indlæg. Men for at komme med en opsummering, så består mit hverdagsliv dette efterår af hjemmekontor og jobsamtaler/networking/arrangementer og træning. Dertil ses jeg med veninder, har en madklub og dater min mand. På sigt skulle det gerne ændre sig i takt med, at min jobsituation gør det. Jeg cykler for det meste rundt og ellers tager jeg offentligt transport. Vi har en del fester i kalenderen dette efterår, da min svingerinde skal giftes med sin kæreste og et vennepar skal det samme. Det betyder, at  efterårsgarderoben for mit vedkommende skal kunne klare ekstra festlige lejligheder. Lige pt. er der desværre ingen rejser på programmet, men til gengæld er jeg i gang med en kostomlægning. Alt sammen er ting, du måske ikke tænker på som det første, når jeg siger “garderobe”, men som faktisk har en stor betydning for, hvordan vi oplever vores garderober – og for om vores tøj ender med at blive favoritter i sidste ende. De færreste er nemlig tilfredse, når tøjet hænger urørt. Det er på mange måder mit mantra, mit grundlag for hele bloggen her. At tøj bliver købt for at blive brugt.

På mange måder kan man kalde første uge af NORDROBE PLANNING et holistisk fokus på garderoben. Et 360 graders view, der inkluderer hele hverdagen. Og der er en simpel grund til, at garderobeplanlægning tager udgangspunkt i hverdagen. Vi har nemlig tøj på nærmest 24/7 – i hvert fald har de fleste af os det, når vi arbejder, henter børn, spiser med venner eller laver noget helt fjerde. Det er hverdagens strabadser, der er tester garderoben og aligment mellem de to, der afgører om du er glad for dine ting eller ej. Udfordringen er bare, at der er rigtig mange af os, der glemmer netop det – at tøj skal bruges i praksis – når vi står i prøverummet også drømmer. Der er intet galt med at drømme – det er faktisk et vigtigt aspekt af garderoben (og det kommer vi til i inspirationsfasen), men drømmene skal bare have hold i virkeligheden.

 

At investere i hverdagen kan også være, som jeg gjorde i denne uge, at smide penge efter en god frisør. Håret er trods alt noget, vi har på hele tiden 😉

En anden grund til, at jeg også slår et ekstra slag for, at du baserer dine køb på det liv, du lever skyldes det faktum, at rigtig meget tøj bliver købt for kun at blive brugt 1-2 gange. Det kan være tilfældigt eller planlagt, men det er et faktum, jeg ofte støder på, når jeg taler med kvinder om deres tøjforbrug. Det er kommentarer som “jeg køber billigt, for så gør det ikke noget, hvis jeg ikke bliver glad for den”, “jeg har som regel kun mine ting på et par gange og så bliver jeg træt af det” og “jeg gider ikke gå rundt i det samme hele tiden”. For mig handler det ikke om gøre mig til dommer over den tilgang (selvom jeg synes, at den er ærgerligt også fra et miljømæssigt perspektiv), men jeg har alligevel lyst til at udfordre status quo hos dig, der måske har det sådan. Hvad end din garderobesituation er sådan fordi du tror, at du har brug for rigtig meget variation, fordi nyt tøj for dig er lig med selvkærlighed eller fordi du bare ikke, hvad du skal stille op ift. at finde din stil, så kan jeg kun opfordre dig til at hoppe med på NORDROBE PLANNING, hvis du ikke allerede er gået i gang. Jeg tror nemlig ikke, at du kommer til at opnå en ægte garderobeglæde, som tingene ser ud lige nu. MEN DET FORTJENER DU – dig måske mere end nogen anden, fordi det er så super frustrerende at være der, hvor du er! Fordi der er utilfredshed forbundet med de kortsigtede køb: den konstante sortering af garderoben, fordi skabet lynhurtigt fyldes til bristepunktet, oplevelsen af spild af penge og tid og en skuffelse over, at tingene ikke slog til. Du er ikke alene. Rigtig mange kvinder drømmer om at en mere overskuelig og lækker garderobe, der kan klæde dem på til alle begivenheder og give dem en oplevelse af at være ægte velklædt (en følelse overraskende få giver sig selv). Tænk bare på de mange guides til den “perfekte basisgarderobe”, der findes derude. Jeg tror, at hvis vi giver os selv lov til at for alvor at mærke efter, er der mange af os, der faktisk drømmer om det overskud der er i at have en garderobe af favoritter, der bare fungerer.

Det sætter jeg mere fokus på i morgen, når vi sætter gang i sorteringen af din eksisterende garderobe <3 

ER DU MED OMBORD?