Så langt, så godt som man siger. Vi er i gang med uge 4 og det handler om prioritering. I arbejdet med de sidste indlæg i denne serie har det på mange måder handlet om netop prioritering. Der er så meget, jeg gerne vil have med, men jeg har været nødt til at vælge det vigtige ud. Ellers skaber jeg bare informations-overload og forvirring og det ender med, at I slet ikke kan overskue det. Det bliver for meget af det gode. Præcis som garderoben har det med at blive, hvis den overstiger det, vi kan rumme at få brugt. Vi vil os selv det bedste, men kløjs i det undervejs. Mit håb er derfor, at I i de afsluttende indlæg vil opleve, at I får de helt rigtige værktøjer til at finde de helt rigtige favoritter til jeres efterårsgarderobe. Jeg har fået SÅ mange søde kommentarer undervejs, men vil stadig meget gerne høre fra jer. Om I er derude og hvordan det går. Hvis I ikke føler jeg trygge i at lægge en kommentar, kan jeg fanges på thea@nordrobe.dk.

Nå, men videre til dagens opgave, der i sig selv er ret enkel. I sidste uge lavede du et styleboard – i dag skal du gennemgå din eksisterende garderobe og finde alt det i din garderobe, der matcher dit styleboard. Resultatet skulle meget gerne give dig nye øjne på dine eksisterende garderobe og give dig et hint om, hvad det er du skal bruge ekstra meget i den kommende sæson. I bunden af indlægget finder du desuden mere om, hvad du kan kigge efter, hvis du din garderobe er præget hhv. basis, moderne, smukke eller tidsløse ting.

OPGAVE // SAMMENLIGN DIN GARDEROBE MED DIT STYLEBOARD

Opgaven består i dag bestpr at gennemgå din garderobe og finde de ting, der matcher din inspiration. Pointen er nemlig, at mange af os har guld i garderoben, som vi i hverdagens travlhed overser og glemmer og derfor finder vi ofte os selv i prøverummet med noget, der ligner det, vi allerede har derhjemme. Øvelsen er altså god, fordi den

  1.  Giver nye øjne på det, du allerede har
  2. Viser dig hvilke favoritter, der de vigtigste i din garderobe i denne sæson
  3. Viser dig, hvilke ting du ikke har brug for at bruge tid og penge på at anskaffe dig denne sæson

Du skal altså gennemgå din garderobe og give dig selv god til at genopdage tingene.

Du skal:

  1. Gennemgå den efterårs capsule, du har sorteret – som alternativ, kan du tjekke din liste igennem, du har lavet for se, hvad der matcher
  2. Gennemgå bunken med ting, som du “bruger jævnligt, men som ikke får dit hjerte til at banke”
  3. Gennemgå bunken med ting, som du var usikker på og som du sorterede fra i uge 2

 

Ovenfor kan du set mit resultat. Gennemgangen har vist, at det primært var de sorte, enkle og tidsløse ting, jeg allerede havde i min garderobe. Det er gode ting, der følger mig trofast fra sæson til sæson – men lad os være ærlige – der er ikke meget spræl i det? Hvor er den mønstrede cardigan fx henne eller støvlerne med glimmer? Der er altså noget med, at jeg denne sæson skal kigge efter nogle ting med lidt farve og larm.

HVAD KENDETEGNER DET, DU ALLEREDE HAR?

Hvis du har læst indlægget om, hvordan du kan forstå dine favoritter og tendenserne i din garderobe ved, du at jeg arbejder ud fra devisen om, at langt de fleste garderober har en overvægt af en enten basis, moderne, smukke eller tidsløse ting. Min garderobe er af den sidstenævnte, hvilket jeg tror gør sig gældende for mange af os, der har arbejdet med garderoben i mange år. Vi har styr på den holdbare garderobe af favoritter, men har også den “udfordring”, at det sikre kan blive uniformt og kedeligt over tid.

Sagde jeg lige det? Ja, det sagde jeg. Hvis ikke du allerede har læst det, så tror jeg ikke på, at den perfekte garderobe findes. At det er muligt at shoppe sig frem til total behovsløshed. Hvad jeg tror på – og hvad min egen garderobe er et “levende” eksempel på er, at man ved at lære sine favoritter at kende kan skabe sig det, jeg kalder en holdbar garderobe. En garderobe, der er “gennemtænkt, anvendelig og i stand til at holde i lang tid”, som ordbogen definerer termen “holdbart”.

Udfordringen ved garderoben er imidlertid, at selvom alt er i skønneste orden, så er det at klæde sig på en kreativ proces som langt de fleste af os forbinder med det at være i udvikling. Som skrevet, så tror jeg ikke, at vi skal udleve vores drømme gennem garderoben. Men jeg ved, at vi er gladest for vores tøj, når vi tilføjer bare en lille smule nyt, så det vi allerede har ikke mister sig kraft.

Som skrevet før, så startede min garderobe ikke her og jeg har været alle scenarierne igennem. Alle garderobetyper har deres fordele og ulemper. Fx er udfordringen for mig, at det kan blive så sort, at det bliver kedeligt og dermed risikere jeg at blive træt af tøj, jeg ellers ikke er træt af.

Nedenfor får du min gennemgang af, hvad netop du kan overveje, inden vi går videre til næste opgave i næste indlæg: at finde nye ting, der matcher din styleboard. Det er nemlig lidt forskelligt, hvad du med fordel kan kigge efter, alt efter om din garderobe er udpræget basis, moderne, smuk eller tidsløs. DISCLAMER: Det er selvfølgelig et meget simpelt opstillet framework, men min oplevelse i arbejdet med garderobe er, at mange kan have glæde af at bruge de simple greb – særligt i starten. 

 

BASIS: UND DIG SELV LUKSUS

Har en du en udpræget basisgarderobe bestående af basis( t-shirts (korte såvel som længe ærmer), jeans, leggings, praktiske sko mv.) har du en garderobe, der er til at solid og til at stole på. Dog er din udfordring måske, at du har svært ved at finde pænere tøj – og særligt lidt pænere tøj til hverdag. Din styrke er, at du har rigtig godt styr på, hvad du synes er rart at have på – men også at du ind i mellem føler dig lidt underdressed og kedelig i al den bomuld. Min udfordring til dig er at kigge efter såkaldte tidløse favoritter. De tidsløse ting minder rigtig meget om det tøj, du allerede går med – det er bare ofte i en mere luksuriøs version. Kig på dine basisfavoritter og undersøg markedet for ting, der minder om – bare i opgraderet version. Langt på vej handler det om at turde investere lidt mere i sig selv og give sig selv lov til oplevelsen af at være rigtigt lækkert klædt på til hverdag. Alt du køber denne sæson behøver langt fra at være at være neutralt – så længe, du ikke går på kompromis med dit behov for komfort.

MODERNE: STOL PÅ DIN MAVEFORNEMMELSE

Har du en udpræget moderne garderobe, så har du garanteret den sejeste garderobe blandt dine veninder – og mange af dem nyder sikkert godt af det, da du ofte sælger du eller forærer de ting væk, som du er blevet træt af. Udfordringen til dig denne sæson er at købe lidt mindre tidstypisk og lidt mere tidsløst. Tidsløst tøj handler rigtig meget om, hvad DU godt kan lide – og ikke så meget om, hvad der er smart lige nu. Det handler om at spotte de ting, du har haft fra sæson til sæson og gå efter at investere mere i den slags. Har du et par favorit støvler eller en taske, som du bruger mere end andet. Det er en god indikation på, hvad det er, du bliver gladest for. Det tidsløse handler langt på vej om at stole på sin mavefornemmelse og følelsen af “at komme hjem”, når du får tøjet på.

 

 

SMUKKE TING: INVESTÉR I DET, DER IKKE KAN SES

Er din garderobe fuld af det, jeg kalder smukke ting, så har du en garderobe, der måske mest af alt minder om Aladdins hule. Du køber primært med øje for tingens skønhed – og måske ikke altid med henblik på, hvordan du kan bruge den efterfølgende. Selvom jeg er fortaler for, at vi primært har tøj i vores garderober, som vi jævntligt bruger, så er jeg ikke ude efter, at du skal skille dig af med alle dine skatte og skabe dig en lille sort-hvid capsule. Det er ikke lykken for alle. Tværtimod. Hvad du derimod kan have stor glæde af er at kigge efter mere af det, der kan få din garderobe til at hænge bedre sammen og som kan gøre, at du får endnu mere end ud af det, du allerede har. Måske er det et par gode jeans eller læderstøvler eller et par simple silke bluser, der får det hele til at spille.

TIDSLØSE: TAG EN LILLE CHANCE

Har du en garderobe, der er udpræget består af tidsløse ting af høj kvalitet, så har du en trofast garderobe med alt det, du godt kan lide. Men udfordring er, at det nogle gange bliver så sikkert, at du keder dig i din daglige påklædning. Selvfølgelig er det okay, men du risikerer, at du bliver træt af alle din favoritter, hvis du ikke fra tid til anden giver dem et lille twist. Udfordringen til dig denne sæson er derfor at tilføje et par ting til din garderobe, er der mere trendy end det, du ellers kigger efter. Du skal stadig bruge din fornuft og viden om, hvad du bliver glad for – særligt i forhold materialevalg og hold til en enkelt eller to ting i starten, mens du arbejder dem ind i det velkendte.

HVAD KENDETEGNER DIN GARDEROBE PÅ NUVÆRENDE TIDSPUNKT?

Tags: ,