VELKOMMEN TILBAGE TIL AFSLUTNINGEN PÅ UGE 3…

Som jeg snakkede lidt om i forrige indlæg, så er inspiration lidt af et fluffy begreb. Kigger man på selve ordets betydning er det noget med en “påvirkning”, der sætter én i gang med at skabe noget. Det er egentligt en meget fin måde at formulere det på og jeg kan rigtig godt lide idéen om, at vi skal skabe, når vi er blevet inspireret. Begrebsmæssigt er det at skabe markant anderledes fra det at forbruge. At være medskaber er i min bog noget helt andet end at være forbruger. Det er en bevægelse fra bare at købe det, der bliver dikteret til selv aktivt at forholde sig til, hvordan man gerne vil gå klædt. At være medskaber er at følge sine kreative impulser, når det kommer til påklædning – også selvom man måske er ikke helt tør. At være med skaber er at passe godt på sine ting ved at vedligeholde dem, så de kan holde længe. Med andre ord: inspiration handler altså for mig ikke om bare at aflure, hvad det er der er på mode og så købe det. Inspiration handler om at bygge videre på den garderobe, man allerede har, så det hele går op i en højere enhed.

I denne uge skal vi derfor lave en kreativ øvelse og nederst i dagens guide får du hjælp til, hvordan du kan skabe et styleboard, der kan skabe fundamentet for de ting, du skal kigge efter til din efterårsgarderobe. I dag handler det derfor om at gå til opgaven med åbent sind og længere ned får du mine tips til, hvad du kan lægge mærke til ved den inspiration, du indsamler. Og ja, jeg ved godt, at indlæggene her er kommet en smule forsinket ift. lovet, men jeg håber, at I stadig er med derude? <3

UGENS ØVELSE // AT LAVE ET STYLEBOARD

Øvelsen denne er uge altså at lave det, jeg kalder et styleboard, der kort fortalt er en samling eller opslagstavle af billeder og outfits, der inspirerer dig dette efterår.

Jeg har i et tidligere indlæg – faktisk sidste efterår – delt øvelsen op og vist, hvordan man kan starte med at lave et moodboard, der slår stemningen an for efteråret. Herefter kan du lave et styleboard med billeder af konkrete outfit, der inspirer dig og som fortolker moodboarded. Min fornemmelse er dog, at der er mange af jer for, hvem det her er helt nyt og derfor er ugens opgave blot at lave et styleboard.
Pointen med at lave et styleboard er, at du skal have frie tøjler til at kigge dig omkring. Et styleboard er på mange måder det samme som at prøve alt det på i tøjbutikken, som du ikke tror klæder dig, men som du alligevel sender lange øjne. Det er altså i dag, at du primært skal bruge dine sanser – og ikke helt så meget din fornuft. I stedet skal du vælge det ud, du synes er allerflottest. Vælge det ud, som du virkelig godt være iklædt dette efterår. So GO NUTS og lav en collage af lige præcis det, der fanger og tiltaler dig.

HER FINDER DU INSPIRATION

Der er mange måder at søge inspiration på – du kan:

– købe en stak magasiner og blade trends og tendenser igennem
– kigge på dine yndlingsblogs og fx søge på efterår eller “outfits” i deres mange post
– kigge på dine yndlings webshops og gemme billederne af de outfits, du bedst kan lide. Mine yndlings til inspiration er fx Net-A-Porter eller H&M.
– tjekke kollektionerne fra dine favorit brands ud – er du i tvivl så kig på din favoritliste og brug den som inspiration til steder, du skal kigge.
– tjekke forskellige it-girls og stilikoner ud – fx elsker jeg Jane Birkin både nu og dengang <3

– du kan google bestemte ting, fx brugte jeg sidste år meget tid på at jagte den perfekte “wrap coat”, hvilket jeg endte med at finde via googles billedsøgning

Alt det materiale, du falder over kan du selvfølgelig gemme på din computer og sætte sammen til en collage i Word eller InDesign, hvis du er ferm til det.

…. eller du kan gøre, som jeg foretrækker over alt andet. Bruge Pinterest og Instagram til at søge og gemme billeder. Pinterest har jeg brugt i maaange år og mon ikke også, at mange af jer har det? Har du ikke, så kan jeg kort forklare, at Pinterest er platform, hvor du kan gratis kan oprette uendeligt mange opslagstavler og gemme alt fra opskrifter til outfits. Pinterest er et genialt sted at søge på inspiration og det er lidt af en tidsrøver, hvis man kommer i gang. Bruger du Pinterest, har du mulighed via en såkaldt browserknap at hente billeder fra andre hjemmesider direkte ind i Pinterest. Du kan læse meget mere HER.

Når jeg nu også nævner Instagram er det fordi mange af os allerede bruger meget tid der og fordi der i højere og højere grad bliver mulighed for at gemme billeder og oprette samlinger præcis som på Pinterest. Dertil er der så utrolig meget inspiration at hente, hvis du søger på diverse hashtags. Jeg bruger personligt Instagram sammen med Pinterest og til sammen udgør de mine inspirationskanaler.

ET EKSEMPEL PÅ ET STYLE BOARD // MAX. 16 BILLEDER

Nedenfor ser du mit efterårs styleboard. Billederne er fundet via Pinterest og jeg har samlet dem i et gratis program der hedder “Picture Collage Maker Lite”, som er nemt og hurtigt at bruge til den slags. Jeg har valgt et max. på 16 billeder, fordi jeg godt kan lide den forhandling der ligger i at skulle udvælge. Det har taget mig en halv aften og jeg har gemt ca. dobbelt så mange billederne ned, som jeg endte med at bruge. For mig giver forhandlingen et indblik i, hvad det er for nogle elementer, jeg foretrækker fremfor andre – og hvorfor det fx er vigtigt for mig at få hele tre grå lange cardigans med på collagen og kun ét par glitterstøvler.


Billeder via pinterest

ELEMENTERNE // DETALJER VÆRD AT LÆGGE MÆRKE TIL

Én ting er at lave styleboarded og forhandle med sig selv om, hvilke billeder der fortjener en plads på den samlede collage. Noget andet er rent faktisk at lære noget af sin inspiration og kvalificere sine fund. Du ved nemlig ikke nødvendigvis, hvad du skal gå efter før du har beskrevet billederne. Her kommer 5 spørgsmål du kan bruge til at finde frem til det, der har gjort, at du har udvalgt netop de billeder, du har:

1. HVILKE FARVER GÅR IGEN?

Grå, grå og atter grå. Samt det velkendte sorte.

2. HVILKE SNIT GÅR IGEN?

Oversize i forskellige version, særligt cocoon-formet og overdele, der drypper i siden.

3. HVILKE MATERIALER GÅR IGEN?

Silke
Uld
Velour
Metaller
Sten

4. HVILKE ITEMS/KATEGORIER GÅR IGEN?

Skuldertasker
Skjorter
Oversize strik
Lange cardigans
Ankelstøvler
Kjoler/lange nederdele
Skinny jeans
Solbriller
Tørklæder

5. HVILKE DELTALJER GÅR IGEN?

Små frynser
Fluffy strik
Strik i patent
Oversize grå cardigans med diskret mønster
Ankelstøvler med detaljer som sten, broderie og spænder
Cocoon formet jakker i uld eller læder
Gennemsigtige lag i tynd strik eller blonde
Tasker i ruskinds-læder mix
Hat
Store ringe og masser af armbånd
Oversize tørklæder
Romantiske kjoler i kaftan eller “det lille hus på prærien look”
Kvaster på tøj, tasker og øreringe

 

OPSAMLING

Nu er vi altså igennem uge 3 – med lidt forsinkelse. Det beklager jeg. Jeg håber, at I er med så langt og at det indtil nu giver mening. Jeg overvejer i forbindelse med forløbet her at lave en afsluttende video, hvor jeg svarer på de spørgsmål I måtte have. Er der stemning for det? Videoen kommer, når hele forløbet er udgivet.

I næste uge skal vi til at samle op og jeg glæder mig personligt rigtig meget til at binde sløjfe på planlægningen. Kort fortalt handler det om at bruge videnen om jeres eksisterende hverdag (uge 1), eksisterende garderobe (uge 2) og inspiration (uge 3) til at udvælge, hvad det er for nogle ting I skal kigge efter og skabe en liste på baggrund af. Det kommer til at fordele sig over et par indlæg og jeg glæder mig allerede.

ER DU MED SÅ LANGT OG HAR DU MON LÆRT NOGET NYT?