Garderobeplanlægning starter for mig altid med en gennemgang af, hvordan mit liv ser ud i den i periode, som garderoben gælder for. Simple as that! Til det har jeg udviklet en række spørgmål som gør, at jeg kommer hele vejen rundt om hverdagen og får de forskellige aspekter afspejlet i sammensætningen af tøj og i prioriteringen af evt. nye køb.

Helt overordnet er det kendetegnende for mit hverdagsliv lige nu, at det har taget mere end 14 dage at få skrevet det her indlæg færdigt ? Mit hverdagsliv er nemlig pt. fyldt med ting, der tager min tid og derfor er målet med min planlægning, at min efterårs- (og vinter)garderobe, skal kræve så lidt tid som muligt af mig i hverdagen.

Essensen ved garderobeplanlægning er, at den tid jeg bruger her og nu, kommer (mindst) 17 gange igen ved, at jeg ikke skal bruge den om morgenen de næste måneder. Præcis ligesom indkøbslister og det at handle ind én gang ugentligt gør hverdagen nemmere.

HVERDAGSLIV

Hverdag er ikke bare én ting, men mange forskellige aktiviter, der flettes ind i hinanden. Jeg har valgt dele min hverdag ind under tre aspekter: arbejdsliv, familieliv og fritid.

1. Hvordan ser efteråret generelt ud? Hvilke aktiviteter består den af?
Arbejde, kurser, veninde/kæreste tid, weekendture, ferie og arbejde igen.

a. Arbejdsliv
Jeg er lige startet nyt job og de arbejdsugen består primært af kontorarbejde med møder, samarbejde og soloarbejde samt eksterne møder med og hos kunder.

Besøg på møbelmesse i sidste uge

b. Familieliv
Intet nyt under solen.

c. Fritid
Min fritid er lidt mere sparsom dette efterår kontra tidligere, fordi jeg nu arbejder fuldtid. Og mere til, til tider. Men når jeg holder fri, er jeg sammen med min mand eller veninder: til middag, rødvinsaftener, på museumsbesøg (nyt, fast punkt sammen med min mand), finder ro på gåture i skoven og så bruger jeg også en del weekender på at stikke til Jylland og besøge familie og venner. 

2. Skifter du tøj, når du kommer hjem fra arbejde? Hvis ja – hvad har du så brug for der?
Kun hvis det har været en “cooporate dag” eller at jeg har skullet til noget andet om aftenen. Men jeg bliver mere og mere tilbøjelig til at skifte til loungewear, så måske det bliver det nye?

3. Du har brug for følgende tøj:
Almindeligt, pænt tøj til almindelige arbejdsdage
Præsentabelt tøj til kundemøder, herunder støvler med hæl
Lækkert tøj til dates eller venindeaftener
Hjemmetøj
Tøj til træning
Fodtøj til gåture i fx skoven og lignende.

Besøg på Louisianas udstilling “Månen” – SÅ fin!

FESTLIGHEDER

Jeg elsker fester, men jeg ikke fan af hverken tøjkriser fredag aften eller dyrtkøbte hovsa-løsninger to dage før et bryllup. Derfor tager jeg altid sæsonens/periodens større sociale begivenheder med i min planlægning.

1. Hvilke fester og større sociale begivenheder skal du til i de kommende uger?
Et bryllup
Flere fødselsdage

2. Du har brug for følgende tøj:
Pænt tøj og sko til festlige lejligheder


Da vi fejrede min mands fødselsdag for et par weekender siden – elsker den slags fester. 

FERIE

Efterår er ikke nødvendigvis lig med ferie, men mange drager alligevel af sted eller tager på et par småture. Selv planlægger vi først den næste tur til vinter, men håber at kunne snuppe en weekend i  Sverige i løbet af efteråret.

1. Skal du ud at rejse dette efterår?
Ikke direkte på rejse, men på et par småture

2. Du har brug for følgende tøj:
Ikke noget ekstraordinært

TRANSPORT

Hvordan du transportere dig selv rundt i løbet af en uge, betyder noget for, hvilken slags tøj du rent faktisk får brugt i praksis.

1. Hvordan transporterer du dig selv rundt?
Selvom vi har bil, cykler jeg altid rundt her i KBH – og tager metroen, hvis det regner helt uoverskueligt meget. På de længere stræk tager jeg bil eller tog, hvis jeg er alene.

2. Skifter du tøj eller sko efter transport? Hvis ja, hvad har du så brug for der?
Kun hvis jeg har nogle særlige møder, der kræver noget ekstra.

3. Du har brug for følgende tøj:
Sko, overtøj og tilbehør, jeg kan cykle i gennem efteråret
Regntøj og gummistøvler, der er vandtætte og til at holde ud af se på

STABILITET OG FORANDRING

En vigtig detalje med din hverdag er, hvor stabil den er. Har du haft det samme job i 3 år og ingen planer om at stoppe? Er du gravid? Står du overfor et karriererskifte? Alt sammen er vigtigt for, hvordan din garderobe skal se ud i den periode, du planlægger.

1. Kommer der stil at ske større ændringer i perioden, der har indflydelse på din garderobe?
Ikke umiddelbart. Ikke udover, at vi mangler at male dele af lejligheden og derfor skal jeg huske at have noget tøj i gemmerne til malertøj. 

a. Arbejdsliv
Er stadig ved at lure, hvad jeg har brug for her.

b. Familieliv
Nej.

c. Fritid
Se afsnit om ferie

d. Kropslige

e. Andre

2. Du har brug for følgende tøj:

Ikke noget særligt her.

HVILKE KRAV STILLER DIN HVERDAG TIL DIN GARDEROBE?