Har I set vejrudsigten for den kommende uge? Sommeren er over os igen. Selvom jeg aldrig har været god til virkelig høje temperaturer, så kan jeg mærke, at jeg ser ekstra meget frem til ugen, når den byder med udsigten til dage uden jakke og solrige aftener i baggården. For i år er jeg virkelig, virkelig i humør til sommer for fulde gardiner.

Som lovet i junis månedtanker, så har jeg tænkt mig at skrive lidt omkring min sommergarderobe i den række af indlæg over de kommende par uger. Det er blevet til et lynkursus i kunsten at lave en såkaldt “high summer capsule, der kommer til at tage dig igennem følgende temaer.

 

1. Planlægning | At pakke en kuffert til 6 uger

2. Inspiration | Sådan vil jeg gerne gå klædt denne sommer

3. Klargøring | Mangler, ønsker og andre to do’s før feriestart

4. Samlet garderobe | Gamle og nye favoritter

5. Evaluering | Hvordan gik det?

 

Og hvorfor sætter jeg så fokus på sommergarderoben? Det er der mange gode grunde til.

1. SOMMER FOR FULD UDBLÆSNING – OGSÅ I GARDEROBEN

Først og fremmest fordi lysten til sommer også betyder lyst til for alvor at gå sommerligt klædt. Det er nemlig ikke hver sommer, at lysten til at gå all in på sommergarderoben helt har været der. Mange år har jeg gået klædt i min vanlige helårsuniform – tilsat sandaler og et par solbriller. Og selvom det bestemt ikke fejler noget, så har jeg alligevel i år haft lyst til at pakke de mørke jeans, den tungeste strik osv. væk og bytte det ud med flere farver, lys denim og lang kjoler.

Jeg gør det, fordi jeg i har lyst til at tage sommeren helt ind – helt ind i sjælen. Virkelig mærke, at den har været her og opleve, hvad der jo egentligt er få, intense uger. Inden det igen bliver mørkt og koldt.

 

2. CAPSULE EKSPERIMENT – BEGRÆNSET ANTAL TING I ET BEGRÆNSET ANTAL DAGE

For det andet, så har jeg lyst til at kun at have det tøj fremme, jeg reelt set bruger, her og nu. Med andre ord har jeg lyst til en yderst begrænset, sommerlig garderobe. Som skrevet tilbage i det tidlige forår, så har jeg efter et års pause fundet lysten til at eksperimentere lidt mere med garderoben igen. Og efter en periode, hvor jeg har haft et lidt større udvalg, er jeg lige pt. inde i en periode, hvor jeg hellere vil pakke væk og undvære end at irritere mig over, at jeg rent faktisk ikke går så varieret klædt, som min garderobe tillader mig. For mig svinger det op og ned mine behov, fx ift. min arbejdsmæssige situation, hvor jeg rent faktisk bruger. Det kommer jeg mere ind på i næste indlæg, men hovedsagen er, at jeg har brug for lidt færre ting lige pt.

Gevinsterne ved en tidsbegrænset capsule wardrobe var jo hele omdrejningspunktet for mit speciale i sin tid og for mig at se, er de ikke til at tage fejl af: udelukkende gå klædt i favoritter, mindre tid brugt på oprydning, på at klæde sig på om morgenen og mindre at vælge til og fra.

 

3. FORDELENE VED AT HAVE FÆRRE TING I GENNEM EN SOMMER PÅ FARTEN

For ikke nok med, at jeg virkelig, virkelig har lyst til kun at have mit bedste sommertøj hængende og endda i begrænset mængde, så giver en begrænset sommergarderobe mig også mulighed for at pakke hurtigere og lettere. Både til weekendture og sommerens feriedestination.

Altså er der kun fordele ved på forhånd at have valgt det bedste, mest sæsonprægede ud og pakket resten væk.

SKAL DU VÆRE MED?