Det er som om, at frosten har fået sådan rigtig fat i København i dag – her i hvert fald koldt og klart – og meget smukt. Men faktum er også, at denne tid på året for rigtig manges vedkommende byder på sygdom. Blandt andet fordi der pludseligt er fodkoldt mange steder – jeg har i hvert fald selv lige været nede og skrabe 😉 I den forbindelse har jeg været i gang med at omstille fodtøjet til vinter og derfor vil jeg i dag dele et par tips til, hvordan du på bedste vis holder fødderne varme i denne kolde tid.

1. TÆTTE STØVLER

Tørre fødder er fundamentet for varme fødder.  I en tid som denne med en periodisk meget nedbør, er det derfor essentielt at få givet støvlerne fedt og imprægnering, så vandet ikke trænger ind og gør de fødderne våde og kolde.

Find guiden til pleje af skind og læder lige her.

2. GROVE SÅLER

Det giver næsten sig selv, at støvler med en grov bund er varmere end dem med tynde. Og i mange tilfælde er det altså lækkert at have et par rigtig vinterstøvler i garderobe, fx et par Sorel. Faktum er dog bare, at jeg ikke nødvendigvis har lyst til at gå i snestøvler dagligt bare fordi det er frost. Derfor har jeg et par bikerstøvler i garderoben, som jeg hvert år ved denne tid hiver frem. De har en god kraftig bund, der hæver mig tilpas fra jorden.

Så står du og skal ud og vælge et par nye vinterstøvler, så vælg noget med en grov sål – hele vejen hel under bunden. Så står du også væsentligt bedre fast, når og hvis sneen kommer.

saaler

3. ULDSÅLER

Jeg er kæmpe fan af uldsåler i vinterens sæsonen –  og min erfaring er, at de kan opgradere rigtig mange af efterårets støvler til vintersæsonen, såfremt der er plads i støvlen. Jeg har købt et par såler hos min lokale skomager i den samme størrelse som mine bikerstøvler og de passer perfekt. Jeg har i løbet af de sidste par året prøvet lidt forskelligt og det er altså de såler med gummi/silikone under, der er bedst, fordi de ligger helt stabilt i bunden af støvler. Der ikke noget værre end et par såler, der over tiden begynder at kravle og krølle under fødderne.

4. VÆLG DE RIGTIGE ULDSOKKER

Jeg har en ting med uldstrømper – altså de lange af slagsen (strømper er per definition altid lange). Jeg synes nemlig, at det er ret så hyggeligt. Dog er det som om, at de ofte bare både er for lange og for tykke til sådan for alvor at være smarte til hverdagsbrug. Fødderne må nemlig for alt i verden ikke blive klemt i støvlerne, for så bliver de da først kolde.  Derfor har jeg været på lagt efter et gode uldsokker; altså et par forholdsvist korte, men dog varme og uldne sokker. Gå efter ren uld og i en tæt kvalitet. Mine klare favoritter er uden sammenligning denne uld/alpaka model fra Clemente, som holder sig SÅ godt fra sæson til sæson.

5. SKIFT BOMULD UD MED ULD

Jeg har droppet at bruge bomuldssokker om vinteren og derimod investeret i en del par ultra tynde uldsokker. Det har jeg fordi, at bomuld ofte er for koldt og blive de strømper bare det mindste fugtige, så bliver de “klamme” at have på. De bedste tynde uldsokker er fra Aiayu eller & Other Stories og med en smule silke i. Og ja, det er dyrt med 150 kr. for et par strømper og man skal være forsigtig med, hvordan man vasker dem. Men ikke desto mindre er det al tid, penge og besvær værd. Det er som en slags uldundertrøje inderst – og endnu bedre: de gør, at jeg rent faktisk kan gå i mine smaller ankelstøvler, hvor hverken sål eller sok fungerer.

sokker

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL AT UNDGÅ FROSTKOLDE FØDDER?


Indlægget er skrevet af Thea