Følger du mig på instagram, så ved du, at jeg den seneste måned har været på jagt efter særligt én specifik ting til min efterårsgarderobe. En kjole til efterårets bryllupper – jeg har nemlig to af slagsen i efterårets (og endnu et i det tidlige forår) sociale kalender. Det første af af dem var i lørdags (ved min søde svigerinde og svoger) og jeg havde ingen kjoler i min eksisterende garderobe velegnet til formålet. Desværre. Bedste bud var min kjole med stjerner, men den er desværre alt for sommerlig i stoffet og er derfor pakket væk indtil foråret.

Kjole med stjerner. SÅ fin, bare for sommerlig i snit og materiale til efterårsbrug.

At finde den helt rigtige kjole viste sig imidlertid at være lidt af en udfordring – og endnu en bekræftigelse af, at der findes de helt rigtige favoritter derude der er værd at investere i. Ofte ved man det godt, så snart man får dem på – men det er ikke altid, at man er klar til at handle med det samme.

Det hele startede med, at jeg i foråret så en sort kjole med hvidt broderie, som ville ramme butikkerne som en del af AW17-kollektionerne. Da jeg så den var jeg ikke i tvivl – det var en god kandidat til efterårets og vinterens fester. Sådan lidt “det lille hus på prærien” i en 2017-version.

Tilbage i august var startede jagten så og jeg tog forbi Isabel Marant butikken i Indre by for at tjekke op på, om de mon havde den på lager. Det havde de i midlertid ikke, men i stedet en kjole i samme model bare i helt sort. Jeg prøvede den på og var hooked fra første øjeblik. Snit og pasform var så fin og faktisk var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg egentligt gerne ville have netop den kjole. Jeg undlod dog at købe den, da 1) jeg havde forestillet mig den i sort-hvide og stadig gerne ville prøve den, 2) jeg ikke havde returret og 3) da jeg synes, at prisen umiddelbart var noget høj ift. mit budget.

Herefter startede en kjolejagt, hvor jeg endte med at have intet mindre end 4 bud hjemme på prøve og til vurdering af et venindepanel bestående af min madklub samt blandt jer, der følger med på instagram.

En sort kjole med skjortekrave og bindebånd, der budgetmæssigt passede bedre og hvis stof, jeg virkelig var vild med. Desværre virkede den for “tung” og lukket, da den kom på. Lidt amish, om man vil.

En nederdel med blomster, der var i det smukkeste print og som ville kunne bruges bagefter med en stor strik. Desværre den konstrueret helt tosset, så en størrelse større end normalt end ikke passede mig?!
ØV! Det var ellers den budgetvenlige favorit. 

Jeg klikkede selvfølgelig den sort-hvide kjole hjem på prøve. Jeg er vild med broderiet, men der er næsten for meget på kjolen – og så skuffede kvaliteten. Den var helt tynd og kedelig sammenlignet med det materiale, den sorte er lavet af (fra samme mærke). Mit gæt er, at den lynhurtigt ville skride i syningerne.

Sidste kandidat var en grå-grøn kjole med bindebånd, der havde det smukkeste skørt (og ja, den skulle selvfølgelig stryges), men som jeg slet ikke følte mig så flot i, som jeg havde håbet. Blev underligt stor og “konet” ved brystet. 

Hele vejen igennem havde jeg dog stadig én kjole i hovedet. Den sorte fra butikken. Til trods for fire andre bud og en masse søgen på nettet og i de lokale butikker, var det stadig den. Jeg havde nok godt vidst det hele vejen, men havde ikke været sikker nok i min sag til at turde købe den uden returret. Alle de andre dårligere alternativer havde dog lige gjort det sidste for mig. Bekræftet mig i at kun det rigtige er godt nok.  Og det gik hverken værre eller bedre end at jeg onsdags aften inden brylluppet konstaterede, at jeg altså ikke ville gå på kompromis. Det skulle være den. Og det blev det så.

Jeg endte med kjolen, fordi det var den, jeg ultimativt følte mig smukkeste, sejeste, slankest, mest sexet og generelt bare allerbedst tilpas i. Og jeg fortrød ikke, da jeg i lørdags hoppede i den til det fineste bryllip. Den er rar så rar have på og nem at bevæge sig i.


Smykkerne var et mix af vintage og mine øreringe fra Island. Tasken har min mor designet og kreeret til mig – er den ikke fin? Den er hæklet af stofgarn og noget fluffy garn af en slags (har glemt navnet på det i skrivende stund), der giver den den fineste struktur og tilsat en lang læderrem. Hun laver dem faktisk på bestilling, hvis det har interesse 🙂

HVAD SYNES DU OM KJOLEN?