For mig er der noget helt særligt over de ting i min garderobe, der har noget historie. Om det er ting, jeg har fået af familie eller venner, arvet eller som jeg har selv købt på en rejse er meget forskelligt. Det fælles er bare, at der er forbundet et eller flere tydelige minder med tingene. Sådan har jeg fx med mit fint vævede uldtørklæde, som jeg købte på en af de sidste dage på vores 40 dage lange roadtrip i USA eller med min rå “diamant”-ring, som min mand gav mig på vores 3-års bryllupsdag. Det er ting, hvor glæden langt overstiger selve bytteværdien.

Derfor vil jeg i dag vise jer det, som jeg ved, der for alvor kommer til at minde mig om den fantastiske tur, min mor og jeg havde til Island for en månedstid siden. For selvom man skulle tro, at det skulle være en islandsk lopapeysa, der skulle med hjem, så blev det i denne omgang et par smukke øreringe fra en lokal guldsmed i Reykjavik, Fríða.

img_7760

Her parret med en rå ørering fra Line & Jo

Faktisk var det lidt af et tilfælde, at vi lige endte netop derinde. På vej op mod Hallgrímskirkja regnede det nemlig så slemt, at vi valgte at søge ly i en butik på vej op, der så spændende ud. Nu vi så var derinde, så kunne vi ligeså godt høre, hvad vi mon skulle stille op med de af vore sølvsmykker der var blevet røde af det svolvholdige vand på turen – for hvem har bedre styr på den slags end en lokal guldsmed? Indehaveren, Fríða Jónsdóttir, forklarede, at det nemt kunne pudses væk og var så sød gratis at tilbyde at pudse min mors ring og tilmeld byde på kaffe i mellemtiden. Mens vi så ellers stod der, forelskede vi os begge i de samme øreringe – et på rustikke creoler lavet som minikonkylier på række, i en semi-oxideret version.

Det gik hverken værre eller bedre, end at min mor insisterede på at købe et par til os begge og ja, jeg har brugt dem stort set dagligt lige siden. Jeg er SÅ glad for dem – både fordi de er utrolig flotte, men også fordi de minder mig om det rå Island, jeg fik lov til at dele med min mor –  og som jeg vidst tabte en lille del af mit rejsehjerte til.

 

HAR DU NOGLE GODE REJSEMINDER I DIN GARDEROBE?


Indlægget er skrevet af Thea