Seneste indlæg handlede om mit 2018 og om, hvordan det generelt har været et genialt år. Samt en smule om, hvad jeg håber for 2019. Så snart jeg havde udgivet indlægget, slog det mig dog, hvor lidt indlægget handlede om garderobe. Og det afspejler nok meget godt mit 2018 – også her på bloggen. Der har været færre indlæg end der plejer, og de har handlet lige så meget om alt muligt andet forbrug; af både skærm og takeaway. Fordi året, mit liv i det hele taget, har handlet om alt muligt andet –  og med et nyt job som projektleder på en tegnestue, så har mit fokus i særdeleshed været andensteds i årets sidste halvdel.

Og det er jo det skønne ved netop at have arbejdet med og investeret tid i sin garderobe og dermed sig selv igennem mange år. At garderoben kan træde i baggrunden i hverdagen og være det, den skal være: Tøj, der understøtter én i at udfolde sig i hverdagen. Hvad end det er fysisk, personligt, relationelt eller æstetisk. 

Hvor har jeg bare sendt fortids-Thea mange kærlige tanker det her efterår og været glad for, at jeg har haft opbygget en garderobe, der har understøttet mig og minimeret mine tøjkriser.

Men selvom it is all good, så kan jeg mærke, at jeg savner et større fokus på garderoben igen – og jeg savner at skrive om det. Jeg savner at sætte min viden mere i spil her på bloggen: hvad end det handler om fund fra mit speciale om capsule wardrobe eller om det handler om, hvordan man bruger viskelæder til at fjerne pletter fra ruskind. 

Jeg har derfor planer om at skrue op for bloggens hovedfokus her i 2019. Og vi starter min nytårsforsætter for garderoben.

1. MERE FOKUS PÅ FØDDERNE

Fodtøj er noget af det, der står højest på min garderobeønskeliste for 2019. Jeg har over det sidste halve år fundet ud af, hvor meget jeg savner mere variation i mit fodtøj og særligt, hvor meget jeg savner flere par sko og støvler, der “larmer” uden at det involvere en hæl. Fokus er på fodtøj, der kan bruges til kundemøder, en aften ude mv.

2. HUSKE SMYKKERNE I FARTEN

Jeg har en virkelig skøn lille smykkesamling af nyere og vintage sager. Jeg bruger allerede en del smykker, der sidder ‘fast’ på mine hænder og håndled, men jeg vil gerne blive endnu bedre til at toppe et outfit med sager fra min eksisterende samling. Særligt vil jeg gerne blive bedre til at bruge øreringe fra tid til anden, da jeg lader til efter et par år mere eller mindre pause, godt at kunne tåle at bruge dem igen.

3. OPDATERE KERNEN AF MIN GARDEROBE

Når jeg taler om kernen af min garderobe, referer jeg til de ting, jeg bruger året rundt (læs her). Ting, jeg ikke pakker væk ved skiftende sæsoner, men som er rare altid at have ved hånden grundet det danske vejrs lune.

I 2019 vil jeg have fokus på at opdatere netop den del af min garderobe. Jeg vil gerne finde de perfekte (økologiske) jeans, supplere min garderobe med sort, hulmønstret sweater (mor, jeg kigger på dig) og erstatte både min læderjakke og mit uldtørklæde, jeg bruger året rundt.

4. PLANLÆGGE MINE UGENTLIGE OUTFITS

Jeg har gennem årene faciliteret og deltaget i en hel del garderobeudfordringer – og skrev sågar speciale om det samme (lavede et ‘antropologisk capsule wardrobe eksperiment’). Men gennem årene er der én ting, jeg aldrig har gjort mig så meget i.  Ugentlig outfitplanlægning. En slags madplan til garderoben. Så det er jeg nysgerrig på at prøve af. Her findes der forskellige hjælpemidler, blandt andet app’en Cladwell, som jeg ellers er gået i stå med at bruge. Jeg tænker, at det vil være perfekt at starte op med en overskuelig periode og en overskuelig mængde tøj, så hvorfor ikke i forbindelse med, at jeg alligevel skal pakke til en ferie? Vi skal nemlig af sted inden længe.

5. BADASS BOHO

2019 bliver året, hvor jeg gerne vil skrue lidt op for min stil. Igennem efteråret har der været for mange dage, hvor jeg har kørt påklædningen meget neutralt. Jeg vil gerne skrue mere op for det jeg kalder “Bad ass bohemian”. Både i årets tilføjelser – men endnu mere i den daglige påklædning.

6. DE TRE B’ER: BÆREDYGTIGT (HOLDBART), BRUGT OG BYTTE

Der er som sådan ikke noget nyt i min værdi om, at jeg gerne holde et fokus på holdbare og dermed bæredygtige køb, jeg vil fortsat gerne være god til at købe secondhand og måske endda begynde at bytte oftere.

7. AFHOLDE ENDNU EN GARDEROBEUDFORDRING PÅ NORDROBE.DK

Sidst, men ikke mindst. 2019 bliver året, hvor jeg kommer til at afholde en eller flere garderobeudfordringer her på bloggen. Jeg har endnu ikke bestemt mig for, hvordan og hvorledes, men jeg overvejer kraftigt at støve “The Nordrobe Challenge” af.

Har du nogle garderobe-fortsætter i 2019?

I næste indlæg får du mine tips til, hvordan du kan komme godt fra start, hvad det er garderobeplanlægning, shoppestop eller en garderobesortering, du har planer om.