Så er der gået endnu en uge, og det et tid til en status på 5. uge af forbrugsfasten. Først en status på “listerne”, som jeg altså har lavet 5 uger i streg nu – og som er ved at blive en fin vane.

JEG HAR KØBT: (20,00 kr.)

2 x kaffe ved Flying Tiger

Og ja, jeg har også dage med slidt neglelak på fingrene 😉

JEG HAR SOLGT ELLER LEVERET TILBAGE: (0 kr.)

Ikke noget, men vi foræret 2 flyttekasser med ting genbrug

FAVORIT TING, JEG ER TAKNEMMELIG FOR:

1. De grene en sød veninde forærede mig, der var blevet klippet i deres baggård, og som nu er ved at springe ud i min stue.

2. Min globuslampe som har fulgt mig siden, jeg flyttede hjemmefra

3. Ankelstøvler med frynser, som på mange måder endte med at redde mig denne sæson, fordi der plads til tykke uldstrømper

4. Min, hold nu fast, 25 år gamle lykkekløver-planter, der igen igen skyder i disse dage.

5. Min Macbook, der fyldte 6 år her den anden dag.

 

ZONEOPRYDNING:

Spisestuen √

TANKER FRA UGE 5

Det har været en god uge! Den er endnu engang fløjet afsted og jeg synes, at jeg “lever rigtig godt”, selvom jeg holder væsentligt igen, og med langt større øje for alle de små ting, der dumper ned i min turban i løbet af ugen. Som fx at kigge ind i tøjbutik for at købe en gave til en veninde, hvor der så var gratis vin og chokolade til kunderne. Eller at tillade sig at give kaffen, da vi en ven og jeg mødtes til en snak i solen på Kultorvet. Ugen har også budt på en koncert med Veto, som var købt og betalt før projektet gik i gang og jeg kan godt love, at den blev stornydt sammen som en del af den date, min mand og jeg tog os i fredags (på fælleskontoen). Og som skrevet før – den slags skal der også være plads til fremadrettet. Udfordringen er og har hele vejen igennem fasten været at holde igen, når jeg er ude. Så der ikke ryger flere penge end nødvendigt.

Jeg siger ikke, at det kun er nemt. For selvom jeg stadig oplever “behovløshed” på en del af områder (jeg er seriøst hverken fristet af Nettos tilbudshylder eller Søstrene Grenes mange fine ting – tror jeg har arbejdet for mange år i Tiger i gymnasietiden til, at det rigtigt fanger mig), så er det også stadig en øvelse i nøjsomhed – og benhård prioritering – på andre. Og min ” store last” er tilsyneladende “mad/café/restaurant”. Men som skrevet tidligere: det er også en stor del af det at bo i KBH for mit vedkommende. Det er her jeg lever en del af mit liv. Men jeg synes faktisk, at jeg har fundet en god balance – og fint har kunnet skære ned uden, at mit sociale liv er gået i stå af den grund. Dog ikke uden at skulle tænkte mig om en ekstra gang fra tid til anden.

TANKER OM UGE 6

Jeg er på vej ind i den sidste hele uge af forbrugsfasten. Og jeg må sige, at jeg faktisk ikke helt har lyst til, at det skal stoppe. Jeg kan godt lide det her benspænd. Så de sidste par uger vil jeg bruge på at tænke over, hvordan jeg skal gøre fremadrettet. Når projektet er slut. Jeg kommer selvfølgelig til at bruge penge igen, men forbrugsfasten har faktisk lært mig ret meget om, hvad der er værd at bruge penge på – og hvad der ikke er. Og det glæder jeg mig til at dele med jer, når jeg gør status i påsken.