Så er der gået endnu en uge af mine forbrugsfaste – og dermed er der ca. 2 uger tilbage. Det er derfor tid til at gøre status. Først lidt om ugen i tal:

JEG HAR KØBT: (0,00 kr.)

Jeg har personligt ikke brugt en krone.

Men vi har brugt penge i den fælles husholdning. Vi har været i IKEA og købt et par nye opbevaringsløsninger. Et skab (som overtager opbevaringsfunktionen i spisestuen, da vores franske vitrine er flyttet ud i køkkenet) samt en ekstra reol til stuen, da min mands bogsamling trængte til lidt mere plads. Og nej, han ville ikke sortere mere ud – jeg har spurgt ?

JEG HAR SOLGT ELLER LEVERET TILBAGE: (175 kr.)

En rullevogn fra IKEA er netop blevet afhentet her til morgen. Og så er der blevet sat en stor mængde ting til salg på DBA. Regner med at overskuddet fra garderoben følger trop i weekenden.

FAVORIT TING, JEG ER TAKNEMMELIG FOR:

1. Den bil mine svigerforældre har stillet til rådighed for os her i den første halvdel af 2018. Hvis ikke vi havde haft den her i starten af året, hvor triste begivenheder har bragt os til Jylland hele to gange på skæve tidspunkter, havde det godt nok været næsten uoverskueligt. TAK!

2. Den croissant jeg fik til et morgenmøde.

3. Den printer, som jeg købte af min storebror for 100 kr. Det er virkelig smart at kunne printe selv, når man er i gang med at udvikle forårets garderobeplanlægningskursus.

4. De Mucha plakater, jeg fandt i vores billed/plakatsamling. Jeg har haft siden 2008 (dermed før det blev smart) og derfor skal den ene nu i glas og ramme. Plakaterne minder mig om, at jeg gerne vil en tur på Arken og se udstillingen snarest.

5. Mofibo! Jeg stod og skulle en bog ret akut (der var udlånt på biblioteket) og i stedet for at bruge penge, har jeg fået 14 dage med gratis adgang til lyd- og ebøger.

Nyt skab til spisestuen

ZONEOPRYDNING:

Stuen √

TANKER FRA UGE 4

Det har været en hård uge rent følelsesmæssigt. Det er bare trist at sige farvel og det sætter mange tanker i gang. (Læs sidste uges status) Men that aside – i forhold til forbrugsfasten, har ugen været god! Det er faktisk lidt svært at sætte ord på, men langt på vej så oplever jeg det, som jeg har oplevet hver gang, jeg tidligere har fastet fra forbrug i en længere periode (havde fx 3 måneder i slutningen af 2015) Behovløshed. Jeg har ganske enkelt en oplevelse af ikke at savne eller mangle noget. Jeg har ikke lyst til at købe tøj, nipsting eller noget helt tredje og kigger jeg på vores konto såvel som på badevægten kan jeg se tydeligt se effekten. Madkontoen står stærkt, det samme gør min private konto og jeg har sågar tabt mig 2 kilo. For mig opstår behovsløsheden uden tvivl i kombinationen af, at jeg i den seneste par uger har sorteret ud af vores ting er dermed blevet pinligt opmærksom på, hvor meget jeg har (og dermed hvor lidt jeg mangler), men også fordi jeg ikke bruger ret meget tid i hverken i hverken butikker eller webshops.

Jeg er dog udemærket klar over, at vi i den seneste uge rent faktisk har købt noget nyt til vores bolig – men jeg har gjort alt hvad jeg kunne for tage toppen af det “rush”, det kan være at købe noget nyt. Blandt andet ved at købene har været overvejet længe og ved ikke købe før, vi helt præcist vidste, hvad vi reelt set havde brug for efter sortering af og omflytningen i lejligheden. Vi har købt kun købt noget, vi har lyst til at have længe – og som vi ved vil kunne opfylde andre funktioner, hvis vi en dag flyttede i en anden bolig. Jeg har selvfølgelig været DBA igennem for at se, om vi kunne finde det, vi ledte efter der, men forgæves. Vi har ellers været heldige gennem årene og faktisk ikke købt noget nyt-nyt til vores bolig i 4 år!

TANKER OM UGE 5

Den næste uges tid handler om at blive helt færdig med omflytningen og sorteringen herhjemme. Vi mangler kælderrummet og at få båret hele et par flyttekasser til den lokale genbrug. Jeg vil gerne holde fast i min oplevelse af “behovløshed” på alle parametre, men jeg kan se på det hele, at jeg skal have købt en ansigtsrens, da jeg ikke presse mere ud af den gamle 🙂