Uge 1 af min #forbrugsfaste er gået. Faktisk er det blevet fredag og jeg er allerede i gang med uge 2. Derfor er det tid til at gøre status på, hvordan den første uge af de i alt 40 dage er gået.

Lad os først kigge på tallene: 

 

JEG HAR KØBT: 239 kr.

2 glas rødvin
3 secondhand is-aschetter, der skal bruges som planteunderskåle

 

JEG HAR SOLGT (ELLER LEVERET TILBAGE): 613 kr. 

1 stol
1 bluse

 

 

FAVORIT TING, JEG ER TAKNEMMELIG FOR

1. Min vinterparka (fordi jeg ikke fryser, når jeg cykler)
2. Min fingerring med flourit (fordi den er pæn og sej!)
3. Min grønne neglelak (fordi den giver noget kant til alt det sorte)
4. Min cykel (fordi den er min trofaste ven på 8. år)
5. Min telefon (fordi den er praktisk talt uundværlig – særligt som GPS på motorvejsnettet)

 

 

ZONEROPRYDNING: DIGITALT

1. Telefon
2. Indbakke(r)
3. Browser

TANKER FRA UGEN // “AHA”

Skulle jeg sætte en overskrift på ugen, så ville det være “aha!”. For er der noget, jeg er blevet i denne uge, så er det bevidst om den måde, jeg normalt ville bruge mine penge på. Jeg har blandt andet savnet min dyre “fredagskage” og da jeg i onsdags stod i et supermarked og faldt over et super godt tilbud på en bog, jeg virkelig gerne vil læse, måtte jeg lige bruge 2 min. på at tale min “forsyningsangst” til ro og lade bogen ligge. Sådan kan man blive overrasket over sig selv! Og jeg kunne nævne flere situationer, hvor jeg tit ville have købt, hvis jeg følte for det – selvom det ikke er nødvendigt.

Som jeg snakkede om i indlægget her, har jeg i den første uge også skullet vænne mig til at planlægge lidt mere. Fx lave en madpakke til togturen, mens jeg pakkede min weekendtaske. På den måde sparede jeg rimelig nemt 70 kr. Skræmmende nemt! Dermed har jeg altså ikke i den seneste uge hverken købt bagerbrød eller fastfood eller frekventeret en 7eleven af nogen art.

Men forbrugsfaste har ikke betydet, at jeg intet har købt eller ingen penge har brugt. Jeg var nemlig ude at spise hele to gange i sidste weekend, da jeg havde booket (og betalt på forhånd) 2 aftener til Dining Week – lang tid før selve projektet kom på tale. Jeg holdt dog udgifterne på et absolut minimum og købte kun et enkelt glas vin begge aftener. Dertil har jeg brugt 14 kr. på 3 glas tallerkener fra genbrug, der skal bruges som underskåle til alle de stiklinge, hvor Aleo Vera plante bliver ved med at producere (så jeg kan få mine underkopper tilbage i brug, haha). På den anden side har jeg leveret en bluse (købt før projektet) tilbage samt fået solgt en kurvestol, der bare stod i kælderen.

Alt i alt er det altså gået godt. Det sætter virkelig mange tanker i gang og jeg er ikke i tvivl om, at jeg har sparet en del penge i den forgangne uge. Jeg har bestemt mig for, at jeg undervejs ikke vil have dårlig samvittighed, når jeg endelig kører Dankortet igennem eller når nogen forærer mig for noget for den sags skyld. Vi har forskellige ting i kalenderen her i marts og et par oplevelser, der gør at vi kommer til at leve i ren askese. Men det vil jeg kun glæde mig over og glæde mig til – og så gøre alt, hvad jeg kan for ikke kommer til at medføre unødvendige ekstra udgifter.

 

TANKER OM UGE 2 // mere zoneoprydning

I uge 1 bestod zoneoprydningen af de digitale flader, jeg færdes på. Blandt andet har jeg slettet snapchat og skiftet browser. I uge 2 vil jeg derfor gerne have gang i den fysiske oprydning og jeg har booket en hovedrengøring af køkkenet i vores fælles kalenderen. Ellers har jeg tænkt mig at fortsætte som hidtil.

HVAD TÆNKER DU OM FORBRUGSFASTEN OG ER DU I GANG?