Hvad er en forårsgarderobe egentligt? Det er der uden tvivl mange bud på. I min verden er det ikke et stramt koncept, men derimod måden jeg bruger mit tøj på, der definerer, hvad jeg kalder hvad.

Da Nordrobe startede i sin tid var det netop med udgangspunkt i et årshjul, der modsat det klassiske capsule koncept, ikke skærer garderoben i fire lige store bidder. For mig forudsætter det nemlig, at vi har meget stabile sæsoner i Danmark – hvilket vi i hvert fald ikke har i København. Derimod bygger min forståelse af garderoben på et årshjul efter, hvordan jeg rent faktisk bruger mit tøj.

Personligt har jeg noget, jeg har hængende hele året, noget jeg finder frem nu – i det tidlige forår og bruger frem til oktober – og noget jeg finder frem, når varmen for alvor indfinder sig om en månedstid. Det har givet følgende opdeling.

KERNEN

Tøjet, der bruges og hænger fremme hele året

Eksempler: Støvler med hæl, bestemte sweatre, kjoler med lange ærmer

HOVEDSÆSONER

Forårssæsonen (sommerhalvåret): ca. 1. april til 1. oktober. 

Eksempler: T-shirts, åbne støvler, mules, en enkelt uldjakke

Efterårssæson (vinterhalvåret): ca. 1. oktober til 1. april

Eksempler: Støvler med grov bund, ekstra sweatre, uldfrakker 

BISÆSONER

Sommer: 1. maj til 1. september (peaker i juli)

Eksempler: Stroptoppe, de letteste bukser, sandaler og tøj, der gør sig særligt godt på sommerferien. 

Vinter fra 1. november til 1. marts (peaker i januar)

Eksempler: Dynejakke, huer, vanter eller tøj til julens fester

 

 

 

Når jeg planlægger min forårsgarderobe er det altså tøj, jeg regner med at bruge mere end bare frem til 1. juni, hvor kalenderen skriver sommer. Det jeg planlægger er mine køb frem til 1. oktober i grove træk. Det jeg ender med at tilføje kan i teorien være et supplement til kernen, lettere tøj der gør sig godt frem til efteråret eller en sommerkjole, jeg ved, jeg får brug allermest, når temperaturen rammer et 20+.

Min proces kommer til at forløbe som følgende:

BEHOVSAFDÆKNING: ET KIG PÅ KONTEKSTEN

Optælling og registrering af det, jeg allerede har
Status på min hverdag og kravene til den kommende sæson

INSPIRATION: HVAD DRØMMER JEG OM?

Sommerhalvåret 2019 set med fra garderoben

EKSISTERENDE: DE VIGTIGSTE TING I MIN GARDEROBE

Hvad har jeg allerede, der matcher min inspiration

POTENTIELLE TILFØJELSER: KONKRETE BUD PÅ INSPIRATIONEN

Hvad kunne potentielt gøre min garderobe endnu bedre og endnu sjovere denne sæson?
Simple Season Planner