Har det overhovedet været vinter? Måske de 14 dage, hvor jeg var på Bali og kunne se på Instagram, at der lå sne i København. Ellers er det godt nok meget begrænset!

Ikke desto mindre er det forår nu – og tingene lader til at springe ud noget før tid. Vores kastanjetræ i baggården er i hvert fald hvad der minder om 14 dage foran sig selv. Skræmmende rent klimamæssigt – meget endda. Men fra et mentalt perspektiv er der altså bare noget over sol og varme, som gør det svært ikke at nyde det i fulde drag. Mere om den ambivalens en anden gang.

Forår betyder, at der sker ting og sager i garderoben. Personligt har jeg sat tid af i denne weekend og næste weekend til for alvor at få styr på den. Både det eksisterende og potentielle tilføjelser. Faktisk har jeg allerede tilføjet en smule, men nu er jeg klar til rigtigt at danne mig et fysisk overblik. Det gør som regel jeg gennem fire steps; behovsafdækning, inspiration, eksisterende favoritter og potentielle tilføjelser.

Behovsafdækning er som oftest en gennemgang af, hvordan mit liv ser ud – og hvad det stiller af fysiske og sociale krav til min garderobe. (Se fx her: Efterårsgarderobe | Mangler i hverdagen)  Dog har jeg denne sæson lyst til at gøre tingene en smule anderledes.

MEN inden jeg kaster mig i armene på den proces, så vil jeg gerne gøre status på den sæson, jeg er i gang med at afrunde. Så jeg tager de erfaringer godt med mig videre til SS19 og ikke mindst AW19.

Hvad har præget min påklædning i denne sæson?

At jeg tilbage i august startede nyt fuldtidsjob inden for en ny branche. Manner, det har været og er stadig fuldstændigt vidunderligt og helt vildt udfordrende. Alle siger, at sådan er det første år i et nyt job – og særligt det første, faste fuldtidsjob efter endt uddannelse. Personligt har jeg kunne mærke forskel de sidste 2 måneder. Det er som om, at jeg er begynder at have overskud til andet igen. Fx bloggen.

Nå, men et nyt job har helt klart udfordret mig påklædningsmæssigt i løbet af efteråret og vinteren. Fordi hvad tager man på til møder ved store danske virksomheder? Hvordan skal jeg klæde mig, når jeg nu ikke er arkitekt, men arbejder på en tegnestue? Hvordan kan jeg se smart ud og samtidig være klædt på til at gå kilometervis på bygningsgennemgange osv.? Og hvordan slipper man lettest igennem, når man er træt og egentligt ikke gider flere udfordringer?

Jeg har uden tvivl kørt den så nemt som muligt. Gentaget succesfulde, smarte outfits til møder og ellers holdt det meget afslappet, når jeg ikke havde eksterne møder. Mit tøj har skullet fylde så lidt som muligt – og jeg har bare gerne ville blende ind med resten af kontoret. Indtil midt i februar, hvor jeg siden har prøvet at tage skeen i den anden hånd. Og har jeg tænkt mig at fortsætte med i foråret.

Noget helt andet, der helt sikkert også har præget min påklædning er, at jeg har haft et dårligt overblik over min garderobe sådan rent fysisk. Opbevaringsløsningen i soveværelset har ikke været optimal, siden vi fik en større seng. Sådan noget med ikke at kunne åbne sit skab helt og den slags – det sætter altså en begrænsning på lysten til at gå på opdagelse i gemmerne. I stedet er man tilbøjelig til at tage tingene direkte fra tørrestativet eller bunken på stolen. Og det er sjove er jo, at jeg faktisk arbejder med rumdesign til hverdag. Bagerens børn og det der. Men takket være forbrugsfasten er det fikset og jeg har fået en bedre, men mindre opbevaringsløsning. Om det er nok plads, når sommertøjet skal frem, er jeg dog spændt på.

Et typisk outfit?

Almindelig arbejdsdag: Sweater, jeans, flade støvler. Praktisk overtøj til at cykle i.

Dag med kundemøder: Pæn overdel, jeans / pæne bukser og støvler med hæl. Og en ikke-praktisk frakke.

Top 5 nye ting i AW-garderoben?
 1. Støvler fra Billi Bi, som jeg købte tilbage i september. De har reddet 4 ud af 5 arbejdsdage og været min bedste ven på alt fra gåture i skoven til sight seeing i egen by.
 2. Den stribede frakke fra Dagmar, som jeg forærede mig selv, da jeg fik min første løn. Den er så smuk og jeg har følt mig skide smart hver eneste gang, jeg har haft den på.
 3. Smykker fra Bali. Jeg lavede nogle fabelagtige køb på Bali. Særligt i kategorien smykker (og kjoler).
 4. Bluse med sølv, flæser og store ærmer, der har reddet samtlige fester, kundepræsentationer og andre vigtige begivenheder i vintersæsonen
 5. Blonde svejbukser ✌️

Top 5 favoritter set over hele sæsonen?

Det er kunne egentligt bare være en gentagelse af listen overfor, men nedenstående har virkelig også gjort det godt.

 1. Hjemmestrik: fx den lilla #bølgegenser, som jeg har hapset fra min mor
 2. Parka fra Cos (købt på Trendsales). Ikke fordi den er vanvittig pæn, men fordi den har holdt mig godt kørende på cykelstien vinteren igennem – siden 2016.
 3. Cardigan fra Heartmade (købt på Trendsales), der endnu en sæson har reddet mig.
 4. Kimono fra Bali, der her sidst på sæsonen har reddet mangen et outfit.
 5. Luffer med perlebroderier: Så fin en detalje midt i al ulden.

Hvad brugte du mindre end forventet?

En pæn del af min garderobe faktisk. Men største overraskelser var.

 1. Frakke fra Dagmar. Jeg er magelig og har brugt min gigantiske dunparka langt det meste af vinteren, selvom det ikke har været koldt. Dertil har jeg først her i februar fået sat en frakkeskåner på mit baghjul, så jeg rent faktisk kan cykle i den ? Men nu – nu bruger jeg den lystigt. Er det ok at håbe på et par dage endnu, hvor det ikke er alt for varmt?
 2. Grå ruskindsstøvler med kitten heals, der har været ude af rotation grundet skade – og min sløvhed ift. at få dem fikset.
 3. All black ting; sort velour kimono, sort rullekrave med store ærmer, sorte uldfrakker – efter mange sæsoner med all black trænger jeg åbenbart til en pause.
 4. Hvid broderet skjorte jeg ellers udråbte som en sæsonens vigtigste items. Måske er den alligevel for sommerlig til vintergarderoben?
 5. Velourstøvler med stjerner. Lidt til den høje side, når jeg også går rundt med en tung taske. Til gengæld et hit til middage i byen og den slags.
 6. Flade, spidse støvler fra Ivylee. Minder mig om, at jeg skal have købt et skohorn.
 7. Oversize læderjakke. Den er tung! Måske skal den bare sælges?

Hvad savnede du i garderoben?
 1. Min grå #bølgegenser, der er helt og aldeles slidt op
 2. Flere par støvler – både med og uden hæl til møder osv.
 3. Flere overdele med mønster. Kan man køre træt i sort silke? Åbenbart godt!
 4. Sort strik med hulmønster.
 5. En ekstra lækker cardigan med mønster.
Vigtigste lektie til AW19?
 1. Start jagten på den perfekte, lange cardigan tidligt på sæsonen – i år nåede jeg ikke at finde den
 2. Huske at variere overtøjet lidt mere
 3. Uldundertrøjer ftw!
 4. Gem de gode outfits et sted, så du kan lade dig inspirere på dage, der ikke fungerer.
 5. Pak det væk halvvejs i sæsonen, du alligevel godt kan se, at du ikke får brugt.
Umiddelbare tanker for SS19?
 1. Start ud med det, du har. Efter en tur på Bali, er der (umiddelbart) mere end rigeligt tøj til både hverdag og fest.
 2. Køb ting med mønster, blonder eller farver – du gider åbenbart ikke gå i plain sort lige pt.
 3. Undgå at købe ting, du har slidt op i tidligere sæsoner – lad nyt være anderledes.
Generelle erfaringer, der er værd at tage med videre
 1. Hav tålmodighed. De fleste ting kommer på udsalg, og det er bittert ikke at vente lidt.
 2. Outfit prepping – siger det bare, du får ikke viskose bluserne dampet en travl mandag morgen.
 3. Corporate boho – find en måde at kombinere din arbejdshverdag med din grundstil.

Med det sagt er jeg klar til for alvor at få styr på den nye sæson!

Hvad har du brugt mest, brugt mindst og generelt lært af din efterårs- og vintergarderobe?