IMG_8069.JPG

En af de ting, som Trine og jeg har haft oppe at vende flest gange i løbet af vores tid med Nordrobe det er, hvordan vi her på kan inspirere til en holdbar garderobe uden, at det skal handle alt for meget om vores egne garderober, stil og konkrete køb. Nordrobe er nemlig tiltænkt som værende noget andet end den klassiske modeblog, hvor bloggeren viser sin garderobe, outfits og køb frem med henblik på at inspirere til, hvad læserne kan købe og gå klædt i. Nordrobe bygger derimod på lysten til at gå et spadestik dybere og formidle, hvordan man blandt andet kan planlægge, vedligeholde og sortere sig frem til en garderobe fuld af holdbare favoritter – hvor fejlkøb og tøjkriser hører til sjældenheden. Vi stræber efter, at Nordrobe er et sted for holdbar garderobeinspiration midt i en et landskab af flygtig mode. Garderobe i en ny facon.

Nordrobe er derfor en ny måde at formidle garderobe på. Ikke en quick-fix stilguide med de 10 sæson-musthaves, men derimod en mere langsommelig og praktisk tilgang fuld af værktøjer og guides til, hvordan du finder din egen stil, køber det, du har brug for osv. Vi har ikke noget i mod at dele konkrete brands og købsoplevelser på bloggen, men fokus er ikke, hvad vi købte – men hvorfor og hvordan. Så når vi endnu engang viser vores sorte garderober frem, er det altså ikke med henblik på at overtale dig til at gå klædt som hverken Trine eller jeg. Vi forsøger derimod at fortælle historier om garderober, der fungerer, om outfits man føler sig hjemme i og på bedste vis dele viden om alt det, man kan gøre for at skabe den garderobe, man drømmer om – og som fungerer i hverdagen.

Derfor forstår jeg godt, når vi ind imellem bliver “anklaget” for, at vi går kedeligt klædt. Fordi det gør vi immervæk, hvis du sammenligner os med en modeblogger. Min garderobe falder fuldstændigt igennem, hvis du vurderer den op imod en garderobe, der er fulde af nye trendy items. Den er slet ikke gearet efter, at jeg skal kunne fremvise et bredt spektre af moden – og jeg er absolut heller ikke kropsligt bygget til at bære alt, hvad der eftersigende er moderne. Set med de øjne er jeg så absolut kedelig. Jeg er relativt almindelig, går meget i det samme og betaler mit eget tøj.  Med de øjne er jeg en skuffende modeblogger. Netop fordi jeg ikke er modeblogger – og fordi Nordrobe ikke er en modeblog. Fordi jeg, vi, ikke tror på, at onesize fits all. Og heller ikke på, at sort er det universelt mest holdbare.

Jeg tror derimod på, at konkrete værktøjer, guides og udfordringer kan skabe konkret og holdbar forandring i din garderobe. I en verden fuld af inspiration til dit næste køb er det ikke udvalget der mangler, men ofte retningen. Vi har lært at mode og stil skal formidles passivt til os gennem magasiner og blogs – ikke hvordan vi vælger det, vi virkelig blive glade for. Derfor er det tid til at standse op og spørge sig selv: Hvordan ville jeg gerne gå klædt, hvis jeg helt selv kunne bestemme? Hvilke ting hænger i mit skab og får dig til at føle dig tyk og forkert? Er karrygul virkelig min farve? Vi har ikke svarene, men vi kan hjælpe dig til selv at finde ud af, hvad der fungerer for dig.

Det er dig, der skal sætte agendaen i din garderobe.

Det er for langt de fleste en radikalt anderledes måde at tænke garderobe på. Og jeg forstår godt skuffelsen over, at jeg ikke viser farvet tøj frem. Fordi jeg er ikke inspirerende, hvis man gerne vil inspireres til at gå i farve. “Problemet” er bare, at jeg går i det, jeg har det allerbedst i og ikke andet – og det er måske den allervigtigste pointe ved Nordrobe. At det synes vi så absolut heller ikke, at du skal. Du skal derimod holde fast ved essensen af det, du elsker at gå i og finetune det – i stedet for at lade andre pådutte dig noget, der ikke fungerer for dig. Elsker du at gå i farve, polkaprikker eller noget helt tredje – så send os gerne billeder af dine holdbare favoritter til kontakt@nordrobe.dk og lad os dele dem her på sitet. Den holdbare garderobe har mange farver – men min er primært sort.

En del af agendaen med Nordrobe, at vi i højere grad flytter fokus væk fra det hurtige indtryk, som tøj kan give og i stedet bevæger os i retningen af en tilgang, hvor tøj handler om mere end bare det overfladiske og symbolske. Inspirationen. Det flygtige fiks. At vi i stedet bevæger os i retning af, at det tøj vi har, er noget vi knuselsker, fordi det er vores. Fordi det passer til os.

Hånden på hjertet. Jeg er vild med min garderobe – jeg er begejstret for at gå klædt lige præcis, som jeg gør. Derfor farvede jeg mine brune støvler sort og derfor har jeg allerede haft dem på flere dage i streg, flere gange end jeg har brugt dem samlet set i de seneste 2 år. Derfor har jeg tilpasset et modekøb til den garderobe, jeg har i dag.

Opmuntringen til dig i dag er, at du holder fast ved det, du godt kan lide, det der får dig til at føle dig helt igennem godt tilpas og giver slip på alt det, der holder dig tilbage, giver dig dårlig samvittighed eller som du ikke føler dig godt tilpas i. Garderobe handler nemlig ikke om, at du skal leve op til et bestemt modeideal, men om hvordan du oplever at være dig i dit tøj.


Indlægget er skrevet af Thea Kappel