Som en del af min garderobeplanlægning laver jeg hver hovedsæson et styleboard, der inspirere mig til, hvordan jeg gerne vil gå klædt denne sæson. Moodboards, inspirationsboards, styleboard, visionboards – kært barn har mange navne. Pointen er, at når du visualiserer det, du går efter, bliver den nemmere at forholde sig til. Det får et andet sprog sammenlignet med, hvis du fx skriver det ned.

År efter år har jeg fundet ud af, at jeg faktisk har nogle favoritbilleder, jeg sniger med nærmest hver sæson. Fordi jeg bare elsker det “look and feel”, som billederne har. Og det er jeg egentligt ret glad for. Fordi det viser mig, at selvom mode er noget, jeg har en interesse i, så er min stil ret kontinuerlig.

Denne sæson har jeg af en eller anden grund haft lidt sværere ved at stille helt skarpt på, hvad det var, jeg særligt har lyst til at fremhæve i garderoben. Det board jeg startede tilbage i september, har jeg derfor haft stående åbent i InDesign og flere gang forsøgt at færdiggøre.

Jeg tror, at det handler om flere ting; et nyt job, der tager stort set alt mit fokus og som har stillet nye krav til min garderobe, og samtidig har der været længere mellem de ting, der virkelig fanger min interesse. Altså på den ene side: flere og nye behov og på den anden: færre ting, der reelt falder i min smag.  Men nu er der endelig ved at være skabt et samlet overblik, og indlægget her handler om, hvad jeg har planer om at iføre mig frem til marts/april.

BYGGER OVEN PÅ TIDLIGERE ÅR

Men inden vi dykker ned i detaljerne, er det vigtigt for mig at understrege, at jeg altså bygger videre på min eksisterende garderobe. Både på sidste års tilføjelse, som jeg elsker stadig alt ved det – og endnu vigtigere: jeg værdsætter og bruger stadig flittigt. Men også de sidste mange års favoritter og holdbare køb.

 

ÅRETS INSPIRATION TIL EFTERÅRS- OG VINTERGARDEROBEN

Sæsonens styleboard bærer præg af, at der både er tale om efterår, vinter og det tidlige forår. Der derfor tøj til lidt af hvert temperaturer samt overtøj og fodtøj til forskellige scenarier.

Hvergang jeg laver et styleboard laver jeg følgende øvelse. Jeg svarer på 5 spørgsmål, der hjælper mig med at oversætte inspirationen til konkrete stykker tøj. 

1. HVILKE FARVER GÅR IGEN?

Sort, grå, hvid, lyseblå og en smule bordeaux.

2. HVILKE SNIT GÅR IGEN?

Bukser med vide ben, semi-skinny jeans, oversize strik og lette bluser med ballonærmer samt fodtøj med lidt “bling”. Dertil lange, oversize frakker.

3. HVILKE MATERIALER GÅR IGEN?

Uld
Læder
Ruskind
Denim
Silke / chiffon

4. HVILKE ITEMS/KATEGORIER GÅR IGEN?

Oversize strik
Bukser med vide ben
Skinny eller mon jeans
Ankelstøvler

Kjoler/lange nederdele
Lange frakker
Oversize læderjakke

5. HVILKE DELTALJER GÅR IGEN?

Broderi
Små nitter
Lyse jeans
Perler og bling med ægte, rå materialer
“Gennemsigtighed”
Sort på sort (denim)
Kjole over bukser
Overdele med ballonærmer

 

I næste indlæg viser jeg, hvilke ting jeg har fundet frem fra forrige såvel som potentielle nye tilføjelser, jeg har fundet frem til.