Selvom vejrudsigten stadig lover frost en tid endnu, så er jeg så småt mentalt ved at gøre mig klar til foråret. Derfor har jeg i dag lyst til at se tilbage på min efterårs- og vintergarderobe og vise jer, hvad jeg helt konkret har været iført i de seneste 6 måneder.

MIN GARDEROBE GENERELT

Hvis du ikke ved det, så kan jeg fortælle, at jeg de sidste mange år har haft det, der kaldes en capsule wardrobe. En lille sæsonbetonet garderobe med få, velvalgte ting i høj kvalitet, der kan bruges på kryds og tværs. Der findes mange tilgange til, hvordan man kan skabe en capsule wardrobe, men efter at have prøvet de fleste og sågar skrevet speciale om fænomenet, er jeg kommet frem til at følgende fungerer bedst for mig:

Et fokus på at have det, jeg har brug for – og bruge det, jeg har. Jeg går altså ikke op i antal, men dyrker i den oplevede kvalitet ved at være iklædt mine favoritter. Min tommelfingerregel er dog omkring max. 45-50 ting til en periode på 6 måneder, hvilket er det tal, jeg har ramt de sidste mange sæsoner.

En glidende overgang mellem efterår og vinter samt mellem forår og sommer, da temperaturerne i Danmark svinger så meget, at de skarpt opdelte 3 måneders garderobe ikke fungerer for mig. Til formålet har jeg (og Trine i sin tid) udviklet et årshjul, der beskriver, hvordan jeg  i stedet opbygger min garderobe fra sæson til sæson. Læs hvordan jeg gør lige her.

– Jeg planlægger mine køb løbende og undgår dermed fejlkøb (Se mine planer aw17 shoppeliste her)

– Jeg lægger stort vægt på købe holdbare ting, gerne secondhand eller af bæredygtigt ophav, hvis kvalitet og design er i orden

– Jeg værdsætter og vedligeholder mine ting løbende (og har derfor lavet en hel sektion af guides til dig HER)

MIN GARDEROBE I TAL OG TING

Nedenfor ser du min efterår- og vintergarderobe med alt, hvad den indeholder (udover undertøj, strømper og basistoppe uden ærmer samt nattøj og sporttøj). Antals mæssigt har jeg ramt omkring 50 items for hele sæsonen (fra september til og med marts) og det er altså alt, hvad jeg har og har haft liggende eller hængende fremme. Resten er pakket væk for sæsonen.

 

Overtøj, cardigans, småjakker og strik

Bukser, kjoler, overdele samt sko og tasker

 

DET HAR JEG HAFT PÅ

Jeg må indrømme, at jeg forlængst har droppet tanken om at være den klassiske modeblogger, der har hyret den professionelle fotograf til at skyde outfitbilleder. Jeg synes egentligt, at det er meget sjovere at udvikle selve metoderne – og at hjælpe jer med at blive klogere på jeres stil og garderobe, end jeg forsøger selv at være i fokus som et stilikon. Pointen er jo netop ikke, at I skal købe, hvad jeg viser frem, men finde ud af, hvad der fungerer for jer. Og sidstnævnte er jeg efterhånden ekspert i hjælpe med. Når jeg viser billeder af min outfits, er det derfor ofte et billede fanget på gåturen eller sågar derhjemme i spejlet. Jeg er nemlig ikke instagram-perfektionist, men vil stadig smaddergerne vise jer, hvad jeg har på fra tid til anden. Fra sæsonen har jeg fanget følgende outfits. (Alle outfits deles på instagram under @nordrobe_dk)

SÆSONENS FAVORITTER (TOP 5)

Det er virkelig svært at vælge, men det er nok:

1. “Bølgegenser”

2. Jeans med sten

3. Lang sort kjole

4. Heartmade uldkimono

5. Dynparka

DET FIK JEG IKKE BRUGT NOK

Jeg ville lyve, hvis ikke jeg sagde, noget selvfølgelig bliver brugt mere end andet. Og det er helt okay. Mange af mine ting har efterhånden fulgt min længe, så nogle sæsoner shiner de mere end andre. Men der er også bare ting, som af og til falder lidt udenfor og som derfor ikke rigtigt kommer på. I år var det:

1. Grå lang cashmere strik (føltes nok bare lidt… kedelig?)

2. Silkebluse med korte ærmer (burde have været pakket væk til forårssæsonen)

3. Grå oversize strik (er blevet noget trist i det – kunne desværre ikke stå distance efter rigtig meget brug i 2016/2017)

Når jeg pakker garderoben væk tager jeg derfor en sortering, men som det ser ud lige nu er der kun et par enkelte ting, der skal videre.

MIN VURDERING AF SÆSONENS GARDEROBE

Det har fungeret SÅ godt. Jeg tror langt på vej, at det skyldes det solide stykke arbejde, jeg gjorde med min garderobeplanlægning i efteråret. Dertil kom jeg i efteråret for alvor i gang med arbejdslivet og det gør altså bare noget for kvaliteten af den daglige påklædning. Derfor har jeg også oprustet garderoben en del gode, nye ting, som jeg glæder mig til at bruge igen i forårs- og sommergarderoben eller genfinde igen til efteråret, når de engang bliver pakket væk for sommeren. Skulle jeg nævne én ting, jeg har savnet rigtig meget, så har det været et par flade, chelsea støvler. Det skal helt klart noteres på forårets shoppeliste, som jeg inden længe går i gang med. Mere om det senere på ugen.