IMG_5723Angela var deltager i The Nordrobe Challenge januar 2016. Hun er vild med brændte farver som karrygul, lys denim og grafisk print. På billedet er hun iført favorit denimskjorten fra Discovering Favourites.

Vi har i dag fornøjelsen af at dele den allerførste deltagerhistorie i serien “Fra Wardrobe til Nordrobe”, nemlig Angelas oplevelser fra sin deltagelse i januarudgaven af The Nordrobe Challenge.

Angela, 33, arbejder som socialrådgiver på et jobcenter for unge og bor på Frederiksberg med sin kæreste og deres 4-årige søn. Hun elsker sit job, cykler til og fra arbejde og børnehave og beskriver sit liv som et “rigtig familieliv”, hvor meget af tiden uden for 8-16 jobbet bruges på legepladsen, i skoven og i Zoologisk Have. På jobbet har de ikke en direkte dress code og det betyder ifølge Angela, at “..de unge borgere (red. som hun møder i jobbet) ikke behøver at blive mødt af en eller anden kedelig “kommune dame”, men at de kan se, at jeg rent faktisk er mig selv med min egen stil. Det gør det mere personligt.” “Men…” tilføjede hun grinende, “selvfølgelig kommer man ikke i shorts eller i et mini skirt”. Derudover er det et must for hende, at hendes outfits er gearet til livet med børn.

Det allerførste vi var nysgerrige efter at høre om, da vi mødtes med Angela, var, hvordan hendes garderobe var før hun deltog i The Nordrobe Challenge. Vi spurgte hende derfor, om hun ville beskrive den med 3 ord. Efter lidt betænkningstid svarede hun: “Delt – sådan i flere betydninger… ikke kaos, men ubrugt og forvirret, tror jeg. Jeg tror, at det er de ord, der kendetegnede den, fordi det er sådan min hverdag også har været i en periode … fordi det med at gå fra at være i et parforhold uden børn til lige pludseligt også at blive mor har “delt” mit liv i flere områder. Jeg er for længst faldet til rette i rollen som mor, men min garderobe har ligesom været det sidste, der haltede bagefter. Den var ikke faldet til sådan, at jeg både kunne være mor og kæreste og professionel – det hele på én gang.”

Derfor håbede Angela først og fremmest på, at hun med udfordringen ville få ryddet ud af garderoben og få fundet sig selv lidt mere rent garderobemæssigt. Under vores hyggelige snak fortalte hun, hvordan hun egentligt gerne vil leve mere bæredygtigt, når det kommer til tøjforbrug. Angela synes, at Nordrobes tilgang passede godt med hendes egen lyst til at skære mere ind til benet og i højere grad stå tilbage med en garderobe, hvor alle tingene rent faktisk er nogle, som hun bruger. Så tog hun springet og meldte sig til forløbet, fordi det virkede lige til og enkelt – fordi det virkede som noget hendes hoved og travle hverdag godt ville kunne rumme. “Jeg havde brug for et koncept, hvor der på forhånd var tænkt nogle kloge tanker, som jeg ikke behøvede at tænke… tanker, som jeg bare kunne sætte mig ned og gå til. Så slap jeg for at opfinde den dybe tallerken.”

Vi spurgte Angela, hvad hun undervejs havde oplevet som det sværeste eller mest udfordrende. Til det svarede hun med et stort smil: “Det var nok Facing Failures, fordi det var ligesom at åbne en Pandoras æske, bare i mit garderobeskab. At blive konfronteret med nogle af de stykker tøj, som jeg ikke får brugt længere, fordi jeg bare ikke er en str. small længere eller den type menneske i det hele taget, som jeg var, før jeg fik børn. Og det er ment på den allerbedste måde. Det var svært at skulle vælge de stykker tøj ud, som jeg måtte erkende bare ikke passede til mig mere. Men altså den svære del var dog kun 10 % ud af det samlede forløb. Den del var meget lille for mig. Discovering Favourites og alle de gode oplevelser derfra fyldte bare mere. Altså succesoplevelserne fyldte bare mere.” Og resultatet blev blandt andet en nyfunden ro i, at det altså er garderoben, der skal tilpasses Angela og ikke den anden vej rundt.

Vi spurgte herefter Angela, hvad det sjoveste mon havde været undervejs – om det havde været sjovt at være med. Hun fortalte: “Det fedeste er, at jeg føler, at jeg har fundet mine “garderobe-ben” undervejs. Det var rigtig sjovt at opdage en metode, der fungerede for mig. Det gik op for mig undervejs at det her, Discovering Favourites og Facing Failures, at det er sådan noget, jeg kan bruge – altså hele året. Det var ikke bare denne ene gang. Jeg tænker, det er et redskab, som jeg kan bruge hele tiden, til lige at tjekke om min garderobe er “up to date” – altså om jeg falder i de gamle tendenser til at købe ting, som jeg ikke har brug for eller som ikke er min stil længere og som derfor ikke afspejler den, jeg er.” En anden sjov oplevelse fra forløbet var, hvordan kollegaerne undervejs begyndte at kommenterer mere på Angelas tøj. Hun havde fortalt, at hun var med i udfordringen og undervejs fik hun både rosende komplimenter, når noget virkelig fungerede og sjove kommentarer om, at “nå, du har da vist en failure på i dag.” Hun blev på den måde bekræftet i, at omgivelserne også lægger mærke til, om vi føler os godt tilpas i vores tøj eller ej.

Resultatet af udfordringen blev, at Angela i dag har fået minimeret sin garderobe betydeligt. Hun fortalte, at hun er blevet meget mere bevidst om sin farveskala og hvad det er, hun gerne vil udtrykke med sit tøj. Det har hun tidligere haft lidt svært ved at sætte ord på, men spørgsmålene i skemaerne undervejs havde ligesom givet et sprog og en større forståelse for, hvad hun egentligt savnede i sin garderobe – uden at hun ville fremstå “… for konet eller for ‘single-agtig’.” Efter forløbet gik Angela derfor ud og investerede i en lækker kvalitets sweater fra et dyrere mærke, end hun plejer at købe tøj fra. Det gjorde hun fordi hun flere gange havde skrevet i arbejdsarkene fra udfordringen, at hun savnede en stor strik. Hun understregede: “Det er det første køb i lang tid, der ikke er et fejlkøb.” Og det har sat tankerne i gang ift. om fremtidens byder på færre, men lidt dyrere køb.

Afslutningsvist spurgte vi Angela, om hun ville anbefale The Nordrobe Challenge til andre: “Helt klart. Og det er der mange grunde til. Det kan være, at man skal have minimeret mængden af sine fejlkøb, gerne vil finde sin stil eller gerne vil lære at købe mere “bæredygtigt”. Det behøver ikke at være alle grundene, men mange vil kunne få noget ud af det. Så længe man ønsker at blive mere skarp på sin garderobe. Der er mange årsager til at være med… fx hvis man på grund af et eller andet urealistisk kropsideal tror, at man har brug for at tabe sig 20 kilo, men måske i virkeligheden har mere brug for at finde frem til, at det handler om, at man skal være tilpas med sin garderobe og med den, man er.” Og til dem, der måtte overveje at være med i næste udfordring sagde Angela “Du skal spørge dig selv, om du er tilfreds med din garderobe, om du føler at du har for meget tøj, du ikke bruger. Du skal kun være med, fordi du har behovet – og hvis du vil udfordres.”

Angela har selv planer om at være med igen til foråret. “Nordrobe er blevet en fast del af mine “garderobesæsoner”, i hvert fald indtil jeg har fundet mig en garderobe, som jeg føler mig tilpas og der er jo 3 andre sæsoner, jeg stadig mangler at komme igennem. Og ellers gør jeg det bare selv!”

En kæmpe tak til søde Angela, fordi vi måtte høre hendes tanker fra The Nordrobe Challenge.

ER DU KLAR PÅ EN (GARDEROBE-)UDFORDRING?


JA TAK, TILMELD MIG NORDROBES GRATIS GARDEROBEUDFORDRING
* indicates required