Mandag morgen skulle jeg ud af døren til møde. I et forsøg på at vælge noget tøj, der passede til dagens ret så høje temperaturer og det, at jeg gerne skulle fremstå nogenlunde velklædt til mødet, valgte jeg i farten en sort silkeskjorte og en et par tynde, sommerlige herrebukser – hertil mine birkenstock sandaler og min elskede anatomiske hjertehalskæde. Hvorefter jeg kiggede mig i spejlet.

Ved første øjekast fungerede det. Tøjet sad pænt, det passede sammen og til dagens aktiviteter. Det var heller ikke på nogen måder ubehageligt at have på eller modarbejdede det faktum, at jeg skulle transportere mig selv rundt på cykel. Men det føltes…. “blah!” har jeg lyst til at sige. Det føltes som om, at alt den gode energi og mit ganske udemærkede humør på én gang blev lukket ned. Jeg følte mig på en og samme tid alt for pæn, alt for kedelig.

Nu er der ingenting galt med klassiske silkeskjorter eller herrebukser. Men det var kombinationen. Det virkede ikke for mig. Det virkede, men uden at virke. I gamle dage havde jeg sikkert fortsat ud af døren, men aldrig på noget tidspunkt følt mig sådan helt skarp. I dag skiftede jeg dog. Til en anden top, en kimono og et par andre sko. Samme bukser og samme halskæde. Følelsen i det andet sæt? “Yes, hvor er det skønt!” I stedet for at føle mig kedelig, følte jeg mig nu mig på én gang både blødere, men også skarpere. Som en skarpere og mere flyvende version af mig selv. Velklædt helt ned i tæerne.

Den lille episode mindede mig om, at tøj ikke bare er tøj – og det ikke er alle kombinationer, der nødvendigvis fungerer for os alle sammen. Og så mindede det mig om, hvor nemt det er at nøjes. Hvor nemt det er at stille sig tilfreds en middelmådig følelse af, at “man da er ok klædt på”. Hvor man føler sig pæn, men ikke velklædt. Hvor man ikke opnår den der dybe glæde, den der dybe “yes!” følelse, når man har sit tøj på.

Og det at skrive det her indlæg har kun bekræftet mig i, hvor svært det faktisk kan være at sætte ord på, hvordan man gerne vil have det i sit tøj. Det er langt nemmere at beskrive, hvilke snit, farver og print man foretrækker. Det er langt nemmere at sætte ord på, hvad der er moderne – og hvad man beundre sine veninder for at gå klædt i. Men at sætte ord på, hvordan man gerne vil have det i mit tøj – det kommer ikke helt så naturligt. Det handler nemlig ikke kun om komfort. Om at man ikke kan lide, når det strammer. Det handler om mavefornemmelse. Om hvordan man har det aller inderst inde. Det handler ikke om, hvad man gerne vil signalere til andre, men langt oftere om, hvad man gerne vil understrege hos sig selv.

Overraskende nok handler det rigtig meget om mod. Mod til at klæde sig i lige præcis det, der føles godt. Og om at unde sig selv at give netop det plads. Om det er et pink tylskørt. Om det er et en kæmpe stor stråhat eller om det bare er at bruge den der flotte, kropsnære kjole, der hænger bagerst i skabet.

Men hey, ved du hvad? Du må gerne! Du må gerne unde dig selv, at det føles godt helt ned i tæerne at være klædt på. Du må gerne unde dig selv at føle dig ægte velklædt – og ikke kun at føle dig pæn.

Det er sjove er, at jo mere vi arbejder med det, der føles godt og med oplevelsen af at være velklædt – jo nemmere har vi ved at spotte favoritter og ved at mærke, når vi om morgenen ender op i noget, der stjæler vores energi. 

 

HVILKEN FØLELSE VIL DU GERNE HAVE, AT DIN PÅKLÆDNING SKAL GIVE DIG?

 

Få meget mere Nordrobe ved følge med på INSTAGRAM eller ved at følge med på BLOGLOVIN‘.