Det er for alvor blevet vinter og vi nærmer os tre hele måneder med efterårs- og vintergarderoben. Følger du mit årshjul herinde, så ved du, at jeg ikke skelner skarpt mellem de to sæsoner. Derimod ser jeg vintergarderoben som en forlængelse af efterårets. Derfor går jeg altså ikke på nuværende tidspunkt i gang med at planlægge en helt ny garderobe til perioden december – marts. Jeg har nemlig allerede gjort mig nogle gode køb i starten af efteråret med udgangspunkt i mit moodboard og den generelle plan, jeg lavede sammen med jer i #nordrobeplanning.

Når det er sagt, så er december et ganske godt tidspunkt at gøre status på garderoben – og at justere planen. Det er det blandt andet, fordi garderoben nu er “gået til” og eventuelle mangler og ønsker burde have vist sig. Fordi det det snart er jul og det derfor kan være en fordel at have styr på garderoben, når der skrives ønskeliste. Fordi det for alvor er blevet vinter og pivkoldt. Vinteren er sæson på året, som mange oplever allersværest at føle sig både varm og velklædt i, fordi det for mange bliver uniformt med sweater og jeans. Derfor er det fint at sætte ind nu, inden man eventuelt ender i en regulær “vintertøjkrise” og ser sig sur på sine favoritter. Og så giver det god mening at have styr på vintergarderoben, inden udsalget starter om få uger og fristelser og fejlkøbene står i kø.

For mit vedkommende er det personligt mest den med at være “varm og velklædt”, der skal strammes lidt op på. Det skyldes blandt andet, at jeg er startet i et (midlertidig, men stadig) job, hvor jeg gerne vil lidt mere end bare dækkes til på daglig basis 😉 Meget kan gøres ved at sætte mere fokus på, hvordan jeg sammensætter mine hverdagsoutfits – hvilket jeg vil gøre mere i den kommende tid både i hverdagen og herinde. Noget andet er, at der rent faktisk er et par ting, der kunne få min daglige påklædning til at glide endu bedre. Derfor laver jeg nu en lille update på og af min efterårs- og vintergarderobe med fokus på, at min outfits resten af vinteren ikke skal bliver jeans og sweater. 

Jeg har helt konkret lavet nogle simple spørgsmål, som du også kan besvare. Jeg synes personligt, at det kunne være spændende at læse jeres svar ned i kommentarsporet, så del endelig.

1. Hvad har du indtil nu anskaffet dig til din efterårs- og vintergarderobe?

1. En sort blonde tunika

2. En sort kjole i “lille hus på prærien”-look

3. Haremsbukser i batik

4. En grå #bølgegenser (hjemmestrikket af min mor)

5. Sort fløjlsbukser

6. Grå spidse ankelstøvler

(Samt en lang blå trenchcoat til forårsgarderoben fra en lokal genbrug)

2. Hvad købte du og returnede igen? Hvorfor?

1. Kashmir joggers: kedelig kvalitet

2. Jeans med print: Forkert størrelse

3. Lang nederdel: dårlig pasform

4. Diverse kjoler fra indlægget her

3. Hvad har du gået mest med i efteråret?

Min bølgegenser og blonde tunika – hold nu op, hvor har de reddet mange dage. Og så har jeg genfundet lysten til at gå med blazer #arbejdsliv

4. Har du lavet nogle fejlkøb?

Nej, det har jeg faktisk ikke. Fløjlsbukserne har jeg lige skullet i gang med, men alle tingene bruges flittigt. Hurra for det!

5. Hvad har den største udfordring ved din garderobe været de seneste tre måneder?

At jeg er startet i arbejde og det har medførte lyst til at tilføje en masse nyt. Yes, den trang kan jeg stadig få fra tid til anden. En ret klassisk oplevelse, der følger med, når hverdagen ændres. Jeg har dog holdt mig i skindet.

6. Lav nu eventuelt et supplerende vintermoodboard til at besvare resten af spørgsmålene. Jeg har lavet nedenstående.

7. Hvad savner du mest i garderoben lige nu? Og i din daglige påklædning?

Variation. Det er SÅ klassisk 3 måneder inde i sæsonen. Derfor vil jeg arbejde med sammensætningen af mine outfits, så de ikke bliver for ens. Bruge mere krudt på de forskellige muligheder, jeg rent faktisk har om vinteren. Fra tid til anden kan jeg fx godt blotte en ankel eller have en åben ryg, hvis bare indendørs temperaturen er rigtig (hvilket den er mange steder).

Samtidig så savner jeg helt konkret mere fodtøj at skifte med, en maxi cardigan (som er mere eller mindre umulig at opdrive denne sæson), en lang nederdel og en grå silkeskjorte. OG noget mere uldundertøj til usynlige inderste lag, som jeg netop har klikket hjem. 

8. Hvilke “detaljer” har du mest lyst til at iføre dig lige nu? Lav evt. en bruttoliste fra dit moodboard som beskrevet her.

Rulam i alle afskygning: Shearling jakkerne ala Acne Velocite, rulamsluffer og støvler med rulamsdetaljer. Strik på strik. Dertil har min tanker kredset om plateausko – eller støvler de sidste par måneder og så er jeg fortsat bidt af en sol, måner, stjerne og andre himmellegemer – gerne som glitterdetaljer på tøjet.

9. Hvad regner du med at anskaffe dig i de kommende måneder?

Et par seje, men mere praktiske støvler til hverdagsbrug
En hjemmestrik til samlingen (med åben ryg)
En lang, evt. hjemmesyet cardigan
Evt. en nederdel eller et par jeans
Evt. en grå skjorte

10. Opdatér din simple season planner og du er klar til de næste måneder 🙂

 

HVAD ER STATUS PÅ DIN EFTERÅRS- OG VINTERGARDEROBE?