Det er lidt tid siden, at jeg sidst har delt en vedligeholdelsesguide med jer. Derfor skal det i dag handle om noget så surt som sure sko. Let’s face it. Det sker, at sko kommer til at lugte grimt og dermed strømper og fødder selv ved kortvarigt brug. Lugter tøj eller sko kan fryseren i visse tilfælde tage lugten, fordi frost dræber de bakterier, der får tekstiler til at lugte. Men det er bare ikke altid nok. Det var det i hvert fald ikke i tilfældet med min mands Nike sko, som gennem det seneste års tid har været brugt til indendørstræning. Derfor bestemte jeg mig for at tage hårdere metoder i brug 🙂

Læs også 5 alternativer til vask

Skoene er et par Nike Rushe One i nylon – dvs. ingen skind eller læder på dem. Mit bedste bud var derfor at putte dem i vaskemaskinen og efter lidt research var der meget, der tydede på, at det ville de fint kunne holde til. Og det lykkedes også med et virkelig godt resultat, hvor skoene nu er som nye – og ganske lugtfri.

DU SKAL BRUGE

Vaskepose
Duftfrit vaskemiddel (vi brugte Neutral til farvet tøj)
Eddike (tager lugt)
Rodalon + vand til sålerne samt snørrebånd

FREMGANGSMÅDE

1. Snørrebåndene samt såler tages ud
2. Skoene kommes i en vaskepose
3. Skoene vaskes på 30 grader – vi gav dem  et ultrakort “fint program“.Tilsæt vaskemiddel samt en smule eddike i skuffen til skyllemiddel.
4. Imens blandes rodalon med noget vand i en balje som anvist på flasken eller ca. 1:8.
5. Såler og evt. snørrebånd lægges kortvarigt i blød i blandingen – ca. 5-10 min.
6. Såler samt snørrebåd skylles i rent og sættes til tørre
7. Skoene sættes til tørre på fx badeværelset eller hvor der ellers er god udluftning

Voilá!