img_7652

Jeg kan huske, da jeg tilbage i 2011 vovede mig ud i mit allerførste dyrere tørklæde. Det var fra Acne, modellen “Canada” var lige kommet i butikkerne og jeg var head over heels forelsket i den bordeaux version. Jeg endte med at blive så glad for det, at der et år senere flyttede yderligt et sort et ind og det er stadigvæk mit uovertrufne favorittørklæde i vinterhalvåret (hvor jeg om sommeren bruger en fintvævet uld/silketørklæde, der ikke er helt så varmt). Siden da har trenden bredt sig og mon ikke mange af os efterhånden har et sådant i garderoben.

Efterår og kulde betyder, at jeg endnu engang har fundet mit uldtørklæde og vi er altså i begyndelsen af 5. sæson sammen. Jeg må hånden på hjertet sige, at jeg er SÅ imponeret over kvaliteten so far – der har virkelig intet været med tørklædet til trods for daglig brug. Ikke desto mindre, så kommer der altid noget “friktions fnuller” altså bliver ulden mere blød og boblet der, hvor der er direkte slid på det. Tag bare fx området omkring armhulen på en uldsweater, hvor der på de fleste bluser vil være lidt tegn på brug kontra andre områder. Sådan er det også på et uldtørklæde efter mange ganges brug og særligt på det i det område, hvor det bliver bundet, når det er ekstra koldt.

Derfor bestemte jeg mig for at give det en opfrisker og hvilken forskel det gjorde. Derfor kommer her et vedligeholdelsestip til, hvordan du kan få dit vævede uldtørklæde som nyt.

1. HÅNDVASK

Giv dit tørklæde en forsigtig håndvask, hvis det trænger. Jeg kan anbefale Trines håndvaskeguide her på siden, hvis du har brug for tips til det. Kan du klare dig med en luftning, så gør det, men min erfaring er, at dog at der godt kan samle sig skidt og snavs, der kun forlader vævet uld ved en let vask. Pas på temperaturen af vandet og hæng tørklædet til tørre på en bøjle efter, at det evt. er vredet i et håndklæde.

2. FNUGSHAVING

Har du ikke en fnugshaver, så synes jeg, at du skulle smutte ud og købe dig en – evt. kan du bruge almindelig engangsskraber. Shaving fungerer fantastisk godt på helt jævn og glat uld og derfor er det oplagt på det vævede tørklæde. Jeg brugte et strygebræt som underlag og så fik tørklædet ellers en tur på begge sider. Gentag evt. flere gange på de steder, hvor der er mest fnuller. Rust evt. tørklædet udenfor inden du forsætter med næste trin.

3. STRYGNING

Det sidste trin er det trin, der gør den største forskel. Strygning! Så banalt, men effekten er ikke at kimse sig af. Min uldtørklæde med fuldstændigt blødt og fint igen og de fnuller som shaveren ikke fik bugt med blev “lagt ned” af strygning. Resultatet var et tørklæde, der var så godt som nyt – og jeg skal hilse og sige, at effekten holder. Mandens tørklæde fik også lige en tur, nu jeg var i gang og han var intet mindre end imponeret over resultatet;)

 

HVAD ER DIT FAVORITTØRKLÆDE?

img_7631


Indlægget er skrevet af Thea