ycvfts5ma4s-hannah-morgan

Photo: Hannah Morgan via Unsplash.com

Udsalget er over os – og det er nemt at blive revet med af alle de gule skilte og “gode” tilbud. Her kommer derfor et par fif til, hvordan du undgår at købe dig fattig i de helt forkerte ting. Udsalget er nemlig også en oplagt mulighed til at købe nye favoritter af god kvalitet, du måske ellers ikke ville have råd til.

1. Lav en plan

Jeg laver altid en plan for, hvad jeg kigger efter på udsalg. Nogle gange er det et specifik stykke tøj, jeg har set lange blikke hele sæsonen – andre gange kunne det fx være noget mere udefineret som fx “vinterstøvler”, jeg er på jagt efter. Men tommelfingerreglen er, at jo bedre jeg er forberedt, jo større succes har jeg med mine udsalgskøb.

2. Tænk fremad

Jeg er fan af vores “Simple Season Planner”, da den giver mig mulighed for at skabe overblik over de kommende sæsoner. Fx mangler jeg en regnfrakke til foråret, så hvorfor ikke kigge efter en sådan nu og her, hvor den evt. er sat ned med 50 %.

Find den HER

3. Køb det du har brug for

Igen – køb først og fremmest det, du virkelig har brug for, når det er udsalg. Faktisk er udsalget den perfekte lejlighed til at få købt erstattet nogle af de ting i din garderobe, som er slidt op. Jeans i god kvalitet, basis t-shirt eller hvad med undertøj, som mange kvinder har tendens til at nedprioritere. Det bliver man altså gladere for en nedsat nytårskjole.

4. Kvalitet over kvantitet

Man kan mene, hvad man vil om udsalg, men ikke desto mindre er det en mulighed for at få bedre kvalitet til færre penge – eller mere kvalitet for pengene, om man vil. Ikke fordi pris og kvalitet altid hænger sammen, men det er altså bare lækkert at kunne købe silke fremfor polyester. Så vælg lidt, men af god kvalitet og lækre materialer – fremfor en masse billigt, der alligevel ender med at hænge urørt hjemme i skabet.

5. Tjek returreglerne før du køber

Jeg er faktisk tilhænger af at købe udsalgsting på nettet, for som udgangspunkt er der altid 14 dages returret på ting købt på nettet. På den måde undgår du at brænde inde med noget, som du fik købt lidt for hurtigt. Omvendt skal du selvfølgelig stadig være klar på at tage på posthuset med et evt. fejlkøb.

HVAD KIGGER DU EFTER PÅ UDSALGET I ÅR?


Guiden er skrevet af Thea