MINIGUIDE,  SHOPPING,  THEA

UDSALGSGUIDE // SÅDAN UNDGÅR DU FEJLKØB

ycvfts5ma4s-hannah-morgan

Photo: Hannah Morgan via Unsplash.com

Udsalget er over os – og det er nemt at blive revet med af alle de gule skilte og “gode” tilbud. Her kommer derfor et par fif til, hvordan du undgår at købe dig fattig i de helt forkerte ting. Udsalget er nemlig også en oplagt mulighed til at købe nye favoritter af god kvalitet, du måske ellers ikke ville have råd til.

1. Lav en plan

Jeg laver altid en plan for, hvad jeg kigger efter på udsalg. Nogle gange er det et specifik stykke tøj, jeg har set lange blikke hele sæsonen – andre gange kunne det fx være noget mere udefineret som fx “vinterstøvler”, jeg er på jagt efter. Men tommelfingerreglen er, at jo bedre jeg er forberedt, jo større succes har jeg med mine udsalgskøb.

2. Tænk fremad

Jeg er fan af vores “Simple Season Planner”, da den giver mig mulighed for at skabe overblik over de kommende sæsoner. Fx mangler jeg en regnfrakke til foråret, så hvorfor ikke kigge efter en sådan nu og her, hvor den evt. er sat ned med 50 %.

Find den HER

3. Køb det du har brug for

Igen – køb først og fremmest det, du virkelig har brug for, når det er udsalg. Faktisk er udsalget den perfekte lejlighed til at få købt erstattet nogle af de ting i din garderobe, som er slidt op. Jeans i god kvalitet, basis t-shirt eller hvad med undertøj, som mange kvinder har tendens til at nedprioritere. Det bliver man altså gladere for en nedsat nytårskjole.

4. Kvalitet over kvantitet

Man kan mene, hvad man vil om udsalg, men ikke desto mindre er det en mulighed for at få bedre kvalitet til færre penge – eller mere kvalitet for pengene, om man vil. Ikke fordi pris og kvalitet altid hænger sammen, men det er altså bare lækkert at kunne købe silke fremfor polyester. Så vælg lidt, men af god kvalitet og lækre materialer – fremfor en masse billigt, der alligevel ender med at hænge urørt hjemme i skabet.

5. Tjek returreglerne før du køber

Jeg er faktisk tilhænger af at købe udsalgsting på nettet, for som udgangspunkt er der altid 14 dages returret på ting købt på nettet. På den måde undgår du at brænde inde med noget, som du fik købt lidt for hurtigt. Omvendt skal du selvfølgelig stadig være klar på at tage på posthuset med et evt. fejlkøb.

HVAD KIGGER DU EFTER PÅ UDSALGET I ÅR?


Guiden er skrevet af Thea

10 Comments

 • Julie

  Dejligt indlæg 🙂 Jeg føler mig altid fristet i udsalgstiderne, men har indtil videre kun købt 2 ting. En hvid t-shirt som skal erstatte den slidte hvide, og mine ynglings “læder” bukser fra H&M, som jeg frygter udgår! Selvom drømmen er et par ægte læderbukser, så synes jeg H&M’s er fine indtil den dag jeg skal have de ægte 🙂

  • nordrobe

   Mange tak for det – dejligt, at du kunne lide det 🙂 og tak for kommentaren!

   2 ting er da godt gået – og det lyder endda som et par rigtige gode ting, du vil få brugt en masse. Jeg kender godt det med at have ting, der er gået ud af produktion og hvor det er svært at få fundet den rigtige erstatning. Sådan har jeg det med en t-shirt fra H&M, som de godt nok stadig laver, men hvor materiale sammensætning har ændret sig og det bare derfor ikke er det samme. Så knuselsker den jeg har, mens den lever 🙂

   Og ja, jeg kender godt den med at tage tilløb til læderbukser – det er en større udgift. Jeg slap dog billigt secondhand – måske du kunne kigge der?

 • Marina / cand.mor

  Jeg skal til to bryllupper i år, et i maj og et i august, og jeg er allerede på udkig efter kjoler. Faktisk klikkede jeg to hjem i går, der var sat voldsomt ned. Jeg har dels valgt at begynde at kigge allerede nu, fordi ‘last minute panikindkøb’ for mig oftest ender langt over budget, og dels fordi jeg ved, at jeg ikke får brugt kjoler i maxilængde særlig meget, hvorfor jeg vil finde dem billigt, så der bagefter er råd til skrædder til at få dem lagt op/omsyet.

  • nordrobe

   Se, der er jo et glimrende eksempel på, hvordan nytårskjoler på udsalg faktisk kan være et rigtig godt køb. Spændende med dem, du har klikket hjem – håber, at de er lige, som du håber. Og virkelig fin tanke med, at de kan lægges op efter brug. Det er jo lidt forskelligt, hvad man foretrækker at have på til bryllup og hvad dresscoden er, men hvis det er maxi og du ellers ikke vil få det brugt, så er det virkelig en fin tilgang. Jeg har selv haft et par lange kjoler fra bryllupper, der endte som sommer- og strandkjoler, men altså, det kræver selvfølgelig et lidt mere afdæmpet look 😉

   Tusind tak for din kommentar 🙂

 • Laura

  Virkelig lækkert med en guide til udsalgsjunglen! Jeg har (selvfølgelig) også været ved at kigge rundt omkring. Har faktisk været så ekstrem også at notere de webshops ned, som jeg ville holde øje med, haha. Og takket være jeres inspiration herinde er jeg også gået mere strategisk til værks med en plan over hvad jeg mangler. Der er dog virkelig mange ting der frister! Indtil videre er det blevet til creme på udsalg, som jeg alligevel var løbet tør før, og så venter jeg på en cardigan i cashmere, som jeg krydser fingre for passer! Det er desværre lidt ulempen ved onlineshopping. Både undertøj og strømper skal jeg også have skiftet ud, så det er nok også en god ide at holde øje med det 🙂 Tak for gode tips!

  • nordrobe

   Tusind tak, Laura – og dejligt med en kommentar fra dig 🙂

   Jeg elsker, at du er gået systematisk til værks og giver os lidt af skylden – tak for det! Det er dejligt, at vi kan inspirere bare en lille smule herinde. Lyder til, at du har orienteret dig godt rundt omkring. Er der noget, du venter på skal blive sat længere ned? At finde beauty favoritter på udsalg skal man heller ikke kimse sig af. Det er jo ofte lidt de “kedelige penge”, fordi det bare erstatning, så dejligt, at der er lidt at spare fra tid til anden.

   Krydser fingre for, at cashmere cardiganen er lige i øjet 🙂

 • Rikke

  En ting jeg tidligere har været heldig at finde på udsalg er cashmere strik – så hvis jeg falder over sådan en ku det være et muligt køb. De cardigans jeg købte tidligere er så anvendelige hele året, f.eks. I stedet for en sommerjakke. En af de jeg har er fra 2011 og det gør mig glad når tøj kan holde så længe. Hverdagsluksus 😉

  • nordrobe

   Jeg er helt enig – der er få ting så lækkert og blødt som en cashmere strik. Det kan bare noget – og de holder sig så fint over tid. Og helt enig – ting, der har holdt 5 år + er virkelig noget at glædes over og kan da i særdeleshed kaldes holdbart 🙂

   Håber, at du er heldig på denne vinters udsalg 🙂

   Og hey, tak for din kommentar – så dejligt at høre fra jer på “den anden side af skærmen”!

 • Liselotte

  Her bestilte jeg (grå) t-shirts og bh’er på udsalg hos COS lillejuleaften, da deres udsalg startede … Vildt tidspunkt:)

  Der er nok mange fine ting derude, men jeg har jo reelt ikke brug for andet end det ovenfor, så det forsøger jeg at leve op til. Indtil videre har jeg derfor ikke købt noget i 2017 (glorie pudses jævnligt).

  Hvis man arbejder intenst nok, kommer man slet ikke ind på de andre udsalgssider. Bare et tip:)

  • nordrobe

   Haha, det var noget af et tidspunkt! Når gaverne ikke længere kan nå frem er åbenbart det nye på nettet så:)

   Jeg har siden indlægget blev udgivet købt en merinoulds basisbluse fra H&M, men teknisk set er den ikke ud på udsalg, så indtil videre kun et køb i år fra min side. Tvivler faktisk på, at jeg ender med at købe noget på udsalg. Som dig – mangler ikke det store og det jeg har kigget efter er ikke sat ned, så det haster ikke.

   Og good point – work work!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *