I anledningen af, at det er fuldmåne i dag, og der dermed på mange måder er ‘hul igennem’ til at give slip, kommer her bud på 5 ting, som du fluks kan give slip på og sende videre i systemet (relove, reuse, recycle).

Selv har jeg ryddet en del ting ud af både bogreolen og tøjskabet og har bestemt mig for, at alt hvad jeg sælger for i løbet af ugen bliver givet til Nordkorea (via MissionØst). Resten kommer til genbrug på fredag og kan forhåbentligt på den måde skabe noget værdi et andet sted end hos mig.

Her er 5 af de ting, jeg har ryddet ud:

1. Læderjakke – ‘God i teorien, men ikke i praksis’

Verdens fineste oversize læderjakke. Totalt forelsket i den, men i praksis har den aldrig været på, fordi jeg altid rækker ud efter den anden. Skørt, for den fejler intet, men jeg evner altså ikke at få den brugt. Købt secondhand – og nu skal den videre.

Hvad har du hængende eller liggende som du ikke evner at få brugt? 

2. Vase – ‘Den var god engang, men fungerer ikke længere’

Totalt scoop at finde en West Germany-vase til ingen penge i genbrug. Jeg har været rigtig glad for den, men den karrygule faldt bare helt udenfor vores nuværende indretning. Vi (vasen og jeg) kunne begge mærke det – det var tid til, at den fik et nyt hjem.

Har du noget, der stilmæssigt ikke passer ind længere? Selvom stil og mode ikke skal være en undskyldning for uhæmmet forbrug, så spiller det altså en rolle. Og det er bedre at give slip på tingene, mens de stadig har en mulighed for at få et hjem et andet sted.

3. Bog – ‘jeg har (læst) brugt den og kommer ikke til at (læse) bruge den igen’

Jeg er ikke særlig nostalgisk omkring skønlitteratur, men mindre det virkelig har vredet hjernen eller hjertet rundt i brystet på mig. Derfor har jeg sat en stak bøger til salg, som jeg håber kan glæde andre i deres sommerferielæsning.

Hvad har du i gemmerne, som du har brugt tidligere, men som du godt ved, du ikke kommer til at bruge igen? Stiletter, en luftmadras eller noget helt tredje. 

4.  Knive – ‘De kedelige versioner, hvor favoritterne bruges i steder’

Jeg har skilt mig af med en række køkkenknive i kedelig kvalitet, der tilmed havde flået flyverust. Jeg har rigeligt med gode, lækre knive, som jeg alligevel altid rækker ud.

Har du nogle ting, der kvalitetsmæssigt ikke kan stå distancen og hvor du allerede har bedre alternativer ved hånden? 

5. Spisestuestole – 6 ind –  6 ud

Vi har fået nye (brugte) spisebordsstole og derfor har jeg solgt de gamle, der var fundet secondhand og som nu lever videre ved en sød tysk pige.

Har du købt noget, der erstatter noget andet? Så er det bare med at få sendt erstatningen videre, i stedet for at gå i gemme på det.