FAVORITTER,  PLANLÆGNING

MIN SOMMERGARDEROBE

Det er for alvor blevet sommer og skolernes sommerferie står får døren inden længe. Jeg ville derfor et lille kig ind i min sommergarderobe 2017 og hvad det er, jeg har haft fokus på i planlægningen af den.

HVOR ER VI HENNE PÅ ÅRET

Jeg er vild med vores årshjul. Det årshjul, der også udgør vores logo. Det viser nemlig, hvor vi er henne på året og hvordan garderoben skal prioriteres. Sommer i årshjulet en del af garderoben, der ligger i umiddelbar forlængelse af forårsgarderoben. Størrelsesmæssigt er den derfor “mindre” end forårsgarderoben og det hjælper mig med at huske på, at det tøj der virkelig er “højsommer” på mange måder har et lille vindue i løbet af året, hvor det for alvor kommer til sin ret. Når varmen og sommerens udsalg er over os, kan det være rart at blive mindet om, så jeg ikke ender med at forkøbe mig i sommerhatte og soltoppe.

Læs også: Sådan inddeler vi garderoben i sæsoner

 

DEN EKSISTERENDE GARDEROBE

Jeg kigger altid min eksisterende garderobe igennem, inden jeg anskaffer mig noget nyt. Ellers ender jeg bare med at købe noget, der ligner det, jeg har i forvejen. Jeg opbevarer mit “uden for sæson”-tøj i gennemsigtige plastikkasser i toppen af mit skab (på de hylder, hvor jeg alligevel ikke kan se noget 😉 ) og jeg gennemgår det hvergang en ny sæson starter.

Læs også: Holdbar opbevaring af tøj

Ved en gennemgang fandt jeg blandt andet ud af, at jeg ikke mangler bikini, solhatte eller shorts. Ej heller hvide t-shirts. Til gengæld var der også noget, jeg savnede.

 

NYE ANSKAFFELSER

I min gennemgang af garderoben fandt jeg først og fremmest frem til, at:

– jeg manglede et pæne, flade par sommersko, der kunne gå til hverdag
– at jeg manglede noget gråt og gerne med mønster
– at jeg manglede en lang sommerkjole til sommerens fire fester.
– at jeg savnede noget trendy og meget gerne noget sæsonens fineste trend: flæser
– at jeg manglede en ekstra simpel, men feminin sommertop

 

Flettede slippers fra & Other Stories (her), grå vævet kimono fra Unmade Copenhagen (udsolgt – lignende her), lang kjole med stjerneprint fra & Other Stories (her), grå flæsebluse fra And Less (i hvide her) og en sort top med bindebånd i taljen fra H&M (her).

Det er blevet til ovenstående nye ting i løbet af foråret og sommeren og jeg er netop på vej ud af døren i den nye kjole til fest hos min veninde.

HVAD ER FLYTTET IND I DIN GARDEROBE DENNE SOMMER?

 

 

 

2 Comments

 • Anja

  I min sommergarderobe har jeg i år endelig fundet en sommerfrakke. Der er ikke for i, så det er virkelig kun i sommermånederne, man kan bruge den. Og så har jeg købt ny bikini. Jeg er helt elendig til at købe sommertøj – netop fordi det kun er så begrænset en periode, man bruger tøjet. Dét kan jeg næsten ikke bære, og hvad hvis jeg ikke har lyst til at bruge det næste år? Det er virkelig et tilbagevendende problem for mig hvert år.

  • nordrobe

   Ej, en sommerfrakke lyder virkelig som et godt køb. Jeg har også været på jagt efter én, men har desværre ikke haft heldet med mig – endnu.

   Jeg er helt enig med dig i, at sommertøj er sværere end fx efterårstøj. Jeg tror langt på vej, at det handler om, at sommerens trends er meget mere alsidige end vinterens. Det er trods alt sværere at varierer over temaet “strik” end med den lettere påklædning. Samtidig påvirkes vores humør af sommer og solskin og så finder man sig selv “revet med” og i en situation, hvor man har købt en masse der er lækkert “her og nu”. Det kender jeg i hvert fald fra mig selv. Og jeg tror faktisk, at du har ret i, at det i høj grad er sommertøjet der bliver kasseret år efter år. Måske fordi vintertøj såsom støvler og strik også er langt dyrere. Jeg kommer til at snakke lidt mere om emnet i “Nordrobe planning” og det der med at udvælge trends, som man har lyst til at bruge år efter år. Men det er helt sikkert et meget relevant emne – ikke mindst til næste forår, hvor vi har samme mølle igen 🙂 Et lille tip er at købe sommertøjet secondhand (altså ikke bikini nødvendigvis eller andre intime ting) – det gør alligevel en ret stor forskel for miljø mv.

   Jeg håber, at du har fået købt nogle gode ting i år – og ellers er der måske nogle af dem, der kan rykke over i nattøjskategorien eller sælges videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *