#SECONDHANDSPRING,  FAVORITTER

FAVORITTER // THE SOCIAL EDITION

Som en del af #fashionrevolutotionweek, har jeg bestemt mig for at vise et par eksisterende favoritter fra min garderobe, hvor det rent faktisk er lykkes for mig at finde en version, der er produceret under socialt ansvarlige forhold og med åbenhed i produktionslinjen. En version som er blevet en vaskeægte favorit. Der er ingen tvivl om, at de mærker her er blandt de mest oplagte steder at starte, hvis man gerne vil handle fra “gennemsigtige mærker”. Har du lyst til at læse om deres værdikæde, kan du klikke på brandnavne. Jeg har nemlig i stedet bestemt mig for at fortælle lidt om det, jeg synes er vigtigt – holdbarheden. Så her kommer et par ord om, hvordan tingene har stået distancen.

Strik fra Aiayu
Jeg købte den her fine strik tilbage i 2013. På det tidspunkt var den en af de dyreste striktrøjer i min garderobe, men hvor har jeg været glad for den. Den er en del af min “kerne” – altså en del af det tøj, jeg bruger året rundt. Jeg er begyndt at reparere på den nu – ganske enkelt, fordi jeg er ved at have slidt den i bund flere steder. Fx under armene. Men som jeg siger – favoritter er værd at vedligeholde. Vil uden tvivl erstatte den med én magen til, den dag den for alvor giver op.

Læs også Sådan opdeler vi garderoben i sæsoner

Sweatpants fra Base Range
De har sweatpants har også fulgt mig de seneste 3 år (2014) og jeg er simpelthen så imponeret over kvaliteten. Der er ikke slidt hul, de holder formen og er ikke fnuldrede. Jeg genfarvede dem tilbage i starten af 2016, men ellers har de ikke krævet andet end vask.

Sneakers fra Veja
Jeg har været lidt splittet omkring mine sneakers fra Veja. Mest af alt, fordi de er gået i stykker i det tynde bomuldsfoer inden i selve skoen – og fordi min mand har haft hele to par derfra, der er gået i stykker på ganske kort tid i sålerne og dermed sendt retur. Men faktum er bare, at jeg stadig er glad for dem. Bare fordi noget er gået i stykker indeni, så virker de jo stadig – og så er designet så smukt. Jeg er ikke en sneakers pige, men lige præcis de her har ramt min æstetik, hvis man kan sige det sådan. Så skoene kommer med her, fordi designet i mine øjne er yderst holdbart, ligesom selve ydersiden af skoen (i denne model) er.

“Sundhedssandaler” (elsker det ord) fra Birkenstock samt her
Jeg er en birkenstock-dame og det tror jeg faktisk, at jeg vil blive ved med være også når moden engang klinger af igen. Mine fødder er utrolig glade for fodsengen og det er stort set det eneste par sandaler, der endnu ikke har givet mig vabler. Jeg er på mit 2. par og kan ikke udsætte noget på dem – udover at det en god idé at få skiftet såler inden man begynder at ødelægge korksålen.

 

Jeg har flere favoritter i garderoben, der kunne gå ind under denne kategori, hvor mærker som designere Mads Nørgaard og Henrik Vibskov har markeret sig som fortalere for ansvarlig mode. Men jeg har ikke rigtigt kunne grave noget op på deres produktion. Barbara Igongini er uden tvivl også værd at nævne, men underligt nok, nu jeg nærmest kun går i sort, har jeg stadig til gode at erhverve mig noget fra hendes kollektioner. Tog jeg mærker med, hvor jeg har fundet tøj i miljøvenlige tekstiler som fx Lyocell ville paletten også blive væsentligt større, men så begynder vi nok at udvande begrebet en smule i denne uge, hvor der rent faktisk er fokus på en gennemsigtig og socialansvarlig produktion.

HVILKE SOCIALT ANSVARLIGT PRODUCEREDE FAVORITTER HAR DU I DIN GARDEROBE?

 


Skrevet af Thea

4 Comments

 • Liselotte

  Min liste består af

  1. En lang nålestribet mørkeblå skjorte uden krave fra Armoire Officielle

  og så er der ikke mere …. hilsen Svend Brinkmann

  Nej, seriøst så har jeg en masse ting fra Acne, Hope, Filippa K og Mads Nørgaard – særligt den sidste har leveret en stor grå rullekravetrøjer en bikerjakke, en sort t-shirt kjole med lynlås i halsen og en bluse magen til i de seneste måneder, så jeg går efter firmaer, der arbejder på det, men som måske ikke lige når det der bæredygtige stempel. Og det er fordi de fleste “rigtige” bæredygtige ting, som jeg har haft, er faldet fra hinanden igen – lidt for hurtigt.

  Stort tilykke med eksamen!

  ps. har siddet 2 timer til en forelæsning på KADK i dag og hørt på japansk arkitekt (ham bag udstillingen i Cisternene lige nu), der har 1,5 til 2,5 år på forskellige projektforberedelser, hvor han har tjekket vindforhold, vandforhold eller hvordan man får dagslys ned i en cisterne:) Han er modsætningen til BIG, laver ting, der skal videreføre 400 års tanker til stadig at kunne bruges om 400 år, og han er mega sej!

  • nordrobe

   Det lyder som nogle gode ting – og som om, at du er blevet særligt glad for Mads Nørgaard i den seneste tid. Og som om, at du har gjort dig et par gode køb, selvom du skrev, at du først skulle shoppe til efteråret 😉 Men sådan er det, når man falder over noget godt. Og jeg er enig med dig, at det bæredygtige ikke er meget værd, hvis det falder fra hinanden igen (eller er muggent?).

   Og tak, det er dejligt, at det er ude af verden nu 🙂

   Lyder til, at jeg skal en tur i Cisterne snart! Og jeg har det også lidt stramt med tanken om, mange ting i dag bliver bygget til kun at kunne holde 50 år!

  • nordrobe

   Tak for det 🙂 Bruger du chrome eller safari (eller måske firefox)? Der er nemlig forskel på, hvordan kraftig skrifttypen ser ud i de forskellige browsere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *