2.3

The Simple Season Planner er værktøj til din garderobeplanlægning. Garderobeplanlægning er på mange måder basalt for at skabe en holdbar garderobe, idet velovervejede køb øger chancerne for, at det er holdbare ting, der flytter ind i din garderobe. Ting som du virkelig bliver glad for.

Planneren her er så simpel, at alle kan være med – så vi synes, at du skulle give garderobeplanlægningen et skud.

SÅDAN ER PLANNEREN OPBYGGET

Et halvt år i to kvartaler
The simple season planner er konstrueret sådan, at du kan planlægge dine køb et halvt år frem – men ét kvartal ad gangen. Vores flerårige erfaring med garderobeplanlægning har vist, at netop denne måde gør det muligt at have fokus på garderoben i indeværende sæson samtidig med, at det langsigtede overblik bevares. I selve planneren er kvartalerne adskilt vertikalt sådan, at det, der er relevant lige nu, i indeværende kvartal, kan adskilles fra det, der bliver relevant i det kommende kvartal.

På den måde bliver det meget nemmere at prioritere og vurdere, hvor aktuelt og presserende et køb er – og ikke mindst at prioritere de økonomiske midler lidt ud i fremtiden. Ved du fx allerede nu, at du får brug får en del penge til et større køb i kommende kvartal, jamen så er det muligt allerede at holde igen nu, så der er penge nok til den tid. Opsparing bliver med andre ord en mulighed.

Det, du mangler og det, du ønsker
På den horisontale akse er planneren opdelt i mangler og ønsker. Det er den, fordi der er forskel på de ting du mangler og dem, du ikke gør. Vi skelner sådan her:

En reel “mangel” er: noget, du virkelig mangler. Ikke bare fordi den er pæn, men fordi du helt konkret har brug for at erstatte eller supplere noget i din eksisterende garderobe. Det kan sagtens være en pæn ting, men skal den på din”mangler-liste” er det fordi at du absolut ikke har andet i din garderobe, som udfylder samme funktion – eller fordi de(n) ting, du har, ikke er tilstrækkeligt dækkende. 

Et “ønske” er: noget, du virkelig ønsker dig. Ofte er det ting, der kan gøre en forskel for dine outfits og personlige stil. Har du noget magen til eller næsten magen til, så er det højest sandsynligt ikke noget, der virkelig vil bidrage noget nyt til din garderobe – og derfor fortjener det ikke at komme øverst på listen.

billede til simple season planner

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT DOWNLOADE THE SIMPLE SEASON PLANNER

Som du kan se består planneren af 4 kasser. 2 til indeværende kvartal (mangler og ønsker) og to til kommende kvartal.

SÅDAN UDFYLDER DU PLANNEREN

Når du har downloaded og printet The Simple Season Planner, er du klar til at udfylde.

Lav en bruttoliste og prioritér
Inden du udfylder din planner, kan det være en fordel at “tømme hovedet” på en bruttoliste, et almindelig ark papir, og herefter placere de forskellige ønsker og mangler på de to kvartaler. Du  får mest ud af at prioritere listerne, så det, du mangler eller ønsker dig mest, står øverst. Det gælder særligt i de to “lige nu”-kasser.

Markér årshjulets element
Sæsonplanneren kan med fordel kombineres med Nordrobes årshjul og inddeling af garderoben i kerne, hovedsæsoner og bisæsoner. Du kan læse om årshjulet her, men kort fortalt kategoriseres tøjet, og dermed også nye køb, efter, hvor stor – og hvilken – del af året de bruges. Det betyder, at når vi planlægger vores køb, så forholder vi os også til, hvor meget og hvornår den pågældende ting skal bruges. Det giver kort og godt mulighed for prioritering, sådan så at ting, der bruges mest og som er vigtige her og nu, prioriteres over andre potentielle køb. For at holde styr på, hvad der er hvad, markeres alle ting på garderobeplanneren med et tegn alt efter hvilken del af garderoben, de indgår i.

Kerne markeres med en cirkel Ο

Hovedsæson markeres med bro U

Bisæsoner markeres med trekant Δ

Selvom “købskvartalerne” gerne skulle afspejle, hvilken sæson du er i, så kan en markering af tøjet på din liste hjælpe dig med at skabe overblik over, hvor meget du vil få brugt det, du overvejer at købe. Du vil blive overrasket over, hvor mange bisæson ting, der kan snige sig ind, og hvor nemt det er at glemme “kernen”.

Skærmbillede 2016-03-26 kl. 01.22.56

REVURDERING

Vi revurderer vores season planner løbende på den måde, at vi streger ud og rykker rundt på prioriteringerne. Derudover laver vi en frisk liste hver 3. måned, hvor en ny sæson inkluderes.