SPECIAL GUESTS // 2016 – 09

Som jeg skrev i indlægget om efterårs tendenser, så har jeg afprøvet de fleste metoder til det dér med at holde styr på garderoben. Diverse “capsule wardrobe systemer” som Project 333 og ten item wardrobe og five piece french wardrobe. Jeg har læst et hav af bøger og blogs og jeg har lært uendeligt meget om mig selv og min stil. De to vigtigste pointer er dog følgende: (og skriv dem endelig ned hvis du vil tage den hurtige vej til en bedre garderobe!)

1) OPMÆRKSMOHED ER NØGLEN TIL ALT

Hvis du vil have din garderobe til at spille, skal du give den opmærksomhed.

2) INGEN METODE ER FULDENDT

– men det er helt okay at tage “brikker fra alle puslespil” og samle dit eget.

Så det har jeg gjort. Jeg har fokuseret min opmærksomhed på en mindre, men bedre garderobe i snart 6 år, og jeg har taget én eller flere brikker fra mange forskellige metoder og skabt min egen.

Én af de brikker, som jeg har taget med mig er “variation”. At kunne variere selv en lille, og i mit tilfælde, ret ensartet garderobe er en evne jeg øver heletiden. Jeg vågner ikke op onsdag morgen og trækker i en pink plisseret nederdel og en pailletbesat guldbomber-jakke, for at stå op torsdag morgen og iføre mig en grøn kjole, store øreringe og snabelsko. Hvis jeg gjorde, ville det højst sandsyneligt være nemmere for mig at føle, at jeg varierer mit look og ikke bare går i det samme dag ud og dag ind.

Heldigvis for mig, så er det muligt at fokusere på detaljerne i stedet for det store billede, og det er præcis derfor jeg skriver det her indlæg. Hver måned er der nemlig nogle ting som får min garderobe til at føles speciel, anderledes og mere nutidig. Elementer som jeg enten har valgt at fokusere på eller, som jeg bruger meget – bare fordi jeg elsker dem.

Så indlægget her er dedikeret til hvad jeg vil kalde September måneds “special guests”. Hvis du googler “special guest” kan du på wikipidia (og vi ved jo alle alle wiki er informationernse hellige gral!) læse denne forklaring på, hvad formålet med “special guests” eller “guest appearences” er:

❝ A common reason for guest appearances is to draw attention to an act by including a celebrity into it. And vice versa, in the fashion-driven environment of show industry older stars keep themselves in the limelight by associating themselves with emerging stars. ❞

Wikipidia

 

Og så kan du tænke: “Hvad har det overhovedet med min garderobe at gøre?” Min hjerne synes, at det er indlysende, men måske du ikke helt kan følge mig, så derfor tillader jeg mig lige at forklare: (spring gerne over hvis du ikke magter at læse mere om hvorfor, men bare gerne vil se mine “special guests”). Overordnet kan du bruge en “special guest” sådan her:

– Hvis du gerne vil gøre dit outfit specielt kan du gør det ved at inkludere en “celebrity” – noget specielt eller noget som fremmer din stil – noget som du rigtig godt kan lide og som måske lugter lidt af at være nutidigt eller trendy. (Det behøver ikke være nyt i din garderobe, men kan bare have en nutidig vibe).

– Omvendt kan din “special guest” være en “gammel stjerne”, en favorit som du forsøger at holde i dit garderobeloop ved at give det særlig opmærksomhed. En måde at forsøge at bevarer glæden ved de ting, som du potentielt er ved at blive træt af.

Så lad mig præsentere mine “special guests” for den forgangne måned, september. – Som mest af alt har været en sommermåned med, for mit vedkommende, drømme om efterår.

HULMØNSTRET CASHMERE

I februar (altså for godt og vel 8 måneder siden) gav jeg mig i kast med sjalet på billedet. Det viste sig at være lidt mere end mine frontallapper kunne klare. I hvert fald tog det mig ca. 10 dage at lave hele sjalet på nær takkerne, som så har taget mig 7 måneder at lave. Men nu er det færdigt, og siden jeg tog det af pindene har det praktisk talt hængt om min hals. Jeg elsker det. Cashmere er jo ikke bare dyrt for at være dyrt. Det har nogle ret fantastiske egenskaber, blandt andet at det næsten igenting vejer (sammenlignet med andre uldtyper), at det er blødt som smør og ikke mindst, at det er temperaturregulerende – både når det er koldt og varmt.

20160925-101

 

NYPUDSEDE ANKELSTØVLER

Der findes et hav af fede, lækre og smukke ankelstøvler. Jeg kunne uden problemer finde en håndfuld nye versioner både til forår og efterår, som jeg “godt gad”. Når det er sagt, så har jeg bare et par virkelig gode af slagsen. De er netop fyldt 2 år og selvom jeg har brugt dem mere end meget, er de stadig SÅ pæne. Jeg har hørt det fra flere, men Horze laver altså støvler som kan bruges sæson efter sæson. For at give mine nyt liv har jeg (selvfølelig) givet dem en tur med pudsekluden og siden temperaturen faldt lidt i midt september, har jeg brugt dem flittigt.

20160925-102

 

MØRK NEGLELAK

Jeg synes, at neglelak er en af de nemmeste måder at skifte fra sommer-stemning til efterår. Det kan gøres på få minutter og det gør en kæmpe forskel. Jeg har haft denne lak på af flere omgang gennem september, og hver eneste gang føler jeg mig lidt mere efterårsagtig, selv på de lidt varmere dage.

20160925-103


 

Indlægget er skrevet af Trine LykkeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *