Vi er nået til det sidste indlæg om sommergarderoben, før jeg evaluerer sidst på sæsonen. I dag har jeg i dag lyst til at vise jer, hvad min garderobe helt konkret består af i form af gamle og nye favoritter. Det er hermed sådan jeg går klædt i disse uger – formodenligt helt indtil vejret slår om til efterår.

Læs også AW17-18 | Min garderobe de seneste 6 måneder

EN GARDEROBE TIL LIDT AF HVERT

Som jeg gennemgik i første indlæg, så skal min sommergarderobe kunne klare lidt af hvert. Både fordi sommeren byder på et væld af forskellige aktiviteter både socialt og praktisk. Derfor indeholder min garderobe alt fra strand- til festkjoler og alt fra høje stiletter til gummistøvler. Samtidig kan man, selvom vejret har været utrolig stabilt, varmt de sidste par uger, ikke helt vide, om vi igen ryger ind i en periode med 15 grader og derfor skal der også være tøj til forskellige vejrmæssige scenarier.

Læs også Planlægning | At pakke en kuffert til 6 uger

SORT – OG LIDT FARVER

I andet indlæg skrev jeg lidt om, hvordan jeg går klædt den sommer rent stilmæssigt. Ikke at der er de store variationer fra år til år, men lidt inspiration til at holde garderoben skarp og til at skabe nye kombinationer af gamle favoritter er kun et plus. Har du fulgt bloggen en længere periode, kan du måske se, at der en smule mere farve i min garderobe kontra tidligere. Sort er stadig basen og kigger jeg på, hvad jeg har på over en uge, så mine outfits er sorte eller gråtrigtig mange dage. Men nu med variation af lidt blomsterprint, lyst denim og hvid broderie anglaise.

Læs også INSPIRATION | Sådan går jeg klædt denne sommer

IKKE NOGET BESTEMT ANTAL

Jeg ser en klar tendens blandt capsule bloggere til at smide de helt stramme regler for, hvor meget eller hvor lidt, der må hænge i garderoben. Personligt er det min erfaring, at en stram tilgang med fx 33 eller 37 kan give det helt rigtige bespænd til at komme i gang med at skære ned på både antal og forbrug – og sætte kvaliteten af de daglige outfits op. Omvendt så må et bestemt antal aldrig give dig ondt i maven eller blive mål i sig selv. For hvor meget eller hvor lidt tøj du har, er ikke i sig selv lig med en velfungerende garderobe.

En capsuele wardrobe handler nemlig ikke kvantitet, altså et bestemt antal, men om kvalitet: sæsonbetonede favoritting, du har lyst til at have på (og kan passe) her og nu. Punktum.

SOMMER I SIGTE

Det var den gennemgang af sommergarderoben. Nu er der ikke andet for end at kaste sig i armene på sommeren og nyde dagene fuldt ud uden at skulle bekymre sig ret meget om påklædningen ☀