img_6097

NOVEMBER. Kulden har så småt fået fat og derfor er det tid rigtig blevet tid til at finde den uldne sweater frem fra gemmerne. Selv havde jeg allerede fundet det meste frem, men der var lige lige et par sager, der var blevet gemt til den rigtigt kolde tid. Omvendt så er var også lidt et par sensommer ting, der havde fået lov til at hænge – og de er altså blevet pakket helt væk nu. Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele mine bedste tips til, hvordan du opbevare dit tøj på den mest holdbare facon. Det kunne jo være, at du som jeg havde et par kortærmede og tyndere favoritter, du ser frem til at genfinde i det nye år. Guiden kan selvfølgelig også bruges til opbevaring af uldtøj – altså til opbevaring året rundt.

Læs også Sensommerfavoritter

1. BRUG EN PLASTIK KASSE

Jeg anbefaler, at du bruger en gennemsigtig plastikkasse med låg til at opbevare dit tøj i, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvad der er i den. Plastikkasser har den fordel, at de kan holde tøjet tørt, selv i letfugtige omgivelser (fx en kælder). Dog kan det være en god idé at vælge en i mørk plast, hvis du opbevarer den et sted med meget lys – ganske enkelt for at undgå blegning fra sollys. Selv opbevarer jeg min på den øverste hylde i skabet, hvor jeg alligevel ikke kommer til dagligt og hvor der altså er mørkt. Jeg bruger plastikkassen HER fra Røverkøb, da der lige præcis kan være to på en standard Ikea-skabshylde.

2. GØR EN HURTIG STATUS

Inden du pakker dit tøj væk, så gør en hurtig status. Er det tøj, du får brugt igen – eller har du slæbt det med de de sidste par år uden at bruge det? Måske er det tid til at sælge, donere eller bytte det tøj, du ved, du alligevel ikke får brugt igen.

3. TJEK STANDEN DIT TØJ

Gør dit fremtidsjeg selv en kæmpe tjeneste og tjek standen af dit tøj inden, du pakker det væk. Er det nyvasket/nyluftet? Er der huller, pletter eller fnuller? Det er altså lækkert at kunne finde fuldt funktionsdygtige favoritter frem igen til foråret.

img_6078

4. LAV EN LISTE TIL OVERBLIK (VI HAR LAVET EN GRATIS TIL PRINT)

En af de ting, jeg er blevet rigtig glad for er at lave en liste over det, jeg har i min kasse. Den placerer jeg så øverst oven på tøjet, så jeg ikke behøver at rode hele bunken igennem for at se, om det evt. var der, det jeg lige mangler, er endt. Og for det ikke er løgn, så har vi faktisk en sæsonliste, du ganske gratis kan downloade lige HER.

img_6096

5. OPBEVAR MED CEDERTRÆ FOR AT UNDGÅ MØL

Jeg er vokset op med en yderst tekstilkyndig mor og derfor fik jeg en omgang cedertræ med mig, da jeg flyttede hjemmefra for at holde garderoben mølfri. Jeg bruger cedertræ både i mit skab, men ikke mindst i opbevaringskasserne, hvor de holder møl på afstand vinteren over. Cedertræ lugter ikke er noget særligt for os mennesker, men møl bryder sig altså ikke om dem. Jeg køber altid dem med huller idet de også kan hænges på bøjler. Billigt, kemifrit og bæredygtigt tip til holdbar opbevaring. Kan fx købes her: HER

 

VOILÁ! – Du er klar til at pakke dine ting væk for sæsonen

 


Guiden er skrevet af Thea