Glædelig december alle sammen!

Jeg sidder her i min julepyntede stue og vil tjekke ind hos jer. Jeg har været lidt stille i den forgangne måneds tid. Det er ganske enkelt hverdagen, der trækker alt mit fokus, men jeg går og summer lidt over, hvordan jeg fremadrettet kan få produceret noget mere indhold til jer. Jeg savner nemlig at være lidt i flow med bloggen. Nå, men nok om det. I aften skal det handle lidt om juleønsker. Jeg vil nemlig traditionen tro dele min ønskeliste med jer – og min tanker om, hvordan jeg bygger den op.

Egentligt er det meget som sidste år, hvor jeg skrev denne guide til, hvordan du kan bygge en ønskeliste op med ting, du rent faktisk bliver glad for – og som du har lyst til at have mange år fremover. Jeg bruger som sædvanligt den klassiske skelnen mellem det, jeg virkelig mangler og det, jeg virkelig ønsker mig. Det er min tilgang året rundt – og derfor også min ydmyge tilgang til at komme julens overforbrug lidt i forkøbet. Dertil kan jeg godt mærke, at en arbejdsuge der lige pludselig er fuld af certificeringer og bæredygtige materialer får mig til at være endnu mere kritisk med, hvad jeg fylder på ønskelisten. Det skal ikke kun være ting, jeg har lyst til at bruge og have længe – men også gerne ting, der er produceret under ordentlige forhold. I hvert fald hvor og når det er muligt.  

For mig er der mange aspekter af bæredygtighed –  og hele termen er i sig selv svært at gennemskue. Det handler i høj grad både om produktion, om materiel og designmæssig holdbarhed og genanvendelighed. Alle tingene på listen afspejler derfor én eller flere af de aspekter.

Sorte læderluffer med uldfor gerne i øko skind fra Island // Tilskud til støvler fra svenske Blankens // Cardigan i GOTS certificeret bomuld og uld fra Thought // Ansigtsrens fra Nuori // Undertøj i sort – dog er det skræmmende svært at finde “bæredygtigt” undertøj! // Armbånd med “Third Eye” fra Bjørg Jewelry i et design, jeg vil elske for evigt // Magasin fra Less Magazine // Ring med stor sten håndlavet fra fransk guldsmed //  Grå skjorte fra Kokoon i verdens bedste silkekvalitet // Hånddamper til tøjet – gerne brugt, hvis muligt

Fra listen har jeg lyst til at fremhæve, at de seje folk fra Less Magazine, inklusiv min søde kollega Mia, lige nu har en crowd funding kampagne kørende, hvor man kan købe deres blad på tryk for første gang. Jeg er vild med deres mix af aventgarde modeserier og akademisk funderede tekster og ønsker mig det derfor i julegave. Kender du dem ikke, så find de første 9 magasiner online her.

HVAD ØNSKER DU DIG I JULEGAVE?