NORDROBE PLANNING,  PLANLÆGNING

N O R D R O B E P L A N N I N G // uge 1 // et holistisk fokus

Er I mon kommet i gang med garderobeplanlæningen derude? Og hvor mange af jer er egentligt med i denne omgang? Smid endelig en kommentar, hvis du er. Jeg kan nemlig se på mine statistikker, at indlæggene er yderst velbesøgte, men det kunne være lidt hyggeligt at høre fra jer undervejs.

Nå, men altså – nu er den første uge så gået. En uge med fokus på sammenhængen mellem hverdagen og garderoben. Jeg havde jo snydt lidt på forhånd, idet jeg allerede havde udfyldt ugens opgaver i det første indlæg. Men for at komme med en opsummering, så består mit hverdagsliv dette efterår af hjemmekontor og jobsamtaler/networking/arrangementer og træning. Dertil ses jeg med veninder, har en madklub og dater min mand. På sigt skulle det gerne ændre sig i takt med, at min jobsituation gør det. Jeg cykler for det meste rundt og ellers tager jeg offentligt transport. Vi har en del fester i kalenderen dette efterår, da min svingerinde skal giftes med sin kæreste og et vennepar skal det samme. Det betyder, at  efterårsgarderoben for mit vedkommende skal kunne klare ekstra festlige lejligheder. Lige pt. er der desværre ingen rejser på programmet, men til gengæld er jeg i gang med en kostomlægning. Alt sammen er ting, du måske ikke tænker på som det første, når jeg siger “garderobe”, men som faktisk har en stor betydning for, hvordan vi oplever vores garderober – og for om vores tøj ender med at blive favoritter i sidste ende. De færreste er nemlig tilfredse, når tøjet hænger urørt. Det er på mange måder mit mantra, mit grundlag for hele bloggen her. At tøj bliver købt for at blive brugt.

På mange måder kan man kalde første uge af NORDROBE PLANNING et holistisk fokus på garderoben. Et 360 graders view, der inkluderer hele hverdagen. Og der er en simpel grund til, at garderobeplanlægning tager udgangspunkt i hverdagen. Vi har nemlig tøj på nærmest 24/7 – i hvert fald har de fleste af os det, når vi arbejder, henter børn, spiser med venner eller laver noget helt fjerde. Det er hverdagens strabadser, der er tester garderoben og aligment mellem de to, der afgører om du er glad for dine ting eller ej. Udfordringen er bare, at der er rigtig mange af os, der glemmer netop det – at tøj skal bruges i praksis – når vi står i prøverummet også drømmer. Der er intet galt med at drømme – det er faktisk et vigtigt aspekt af garderoben (og det kommer vi til i inspirationsfasen), men drømmene skal bare have hold i virkeligheden.

 

At investere i hverdagen kan også være, som jeg gjorde i denne uge, at smide penge efter en god frisør. Håret er trods alt noget, vi har på hele tiden 😉

En anden grund til, at jeg også slår et ekstra slag for, at du baserer dine køb på det liv, du lever skyldes det faktum, at rigtig meget tøj bliver købt for kun at blive brugt 1-2 gange. Det kan være tilfældigt eller planlagt, men det er et faktum, jeg ofte støder på, når jeg taler med kvinder om deres tøjforbrug. Det er kommentarer som “jeg køber billigt, for så gør det ikke noget, hvis jeg ikke bliver glad for den”, “jeg har som regel kun mine ting på et par gange og så bliver jeg træt af det” og “jeg gider ikke gå rundt i det samme hele tiden”. For mig handler det ikke om gøre mig til dommer over den tilgang (selvom jeg synes, at den er ærgerligt også fra et miljømæssigt perspektiv), men jeg har alligevel lyst til at udfordre status quo hos dig, der måske har det sådan. Hvad end din garderobesituation er sådan fordi du tror, at du har brug for rigtig meget variation, fordi nyt tøj for dig er lig med selvkærlighed eller fordi du bare ikke, hvad du skal stille op ift. at finde din stil, så kan jeg kun opfordre dig til at hoppe med på NORDROBE PLANNING, hvis du ikke allerede er gået i gang. Jeg tror nemlig ikke, at du kommer til at opnå en ægte garderobeglæde, som tingene ser ud lige nu. MEN DET FORTJENER DU – dig måske mere end nogen anden, fordi det er så super frustrerende at være der, hvor du er! Fordi der er utilfredshed forbundet med de kortsigtede køb: den konstante sortering af garderoben, fordi skabet lynhurtigt fyldes til bristepunktet, oplevelsen af spild af penge og tid og en skuffelse over, at tingene ikke slog til. Du er ikke alene. Rigtig mange kvinder drømmer om at en mere overskuelig og lækker garderobe, der kan klæde dem på til alle begivenheder og give dem en oplevelse af at være ægte velklædt (en følelse overraskende få giver sig selv). Tænk bare på de mange guides til den “perfekte basisgarderobe”, der findes derude. Jeg tror, at hvis vi giver os selv lov til at for alvor at mærke efter, er der mange af os, der faktisk drømmer om det overskud der er i at have en garderobe af favoritter, der bare fungerer.

Det sætter jeg mere fokus på i morgen, når vi sætter gang i sorteringen af din eksisterende garderobe <3 

ER DU MED OMBORD?

 

 

14 Comments

 • K

  Jeg er med 😊 Og jeg er helt enig i din pointe om hår og for den sags skyld også negle, det gør virkelig en forskel. Glæder mig til indlægget i morgen!

  • nordrobe

   Velkommen ombord! Hvor dejligt 🙂 Og helt rigtigt med negle også. Jeg obsesser over vinrøde negle denne sæson, så det bliver vist den eneste neglelak i samlingen, der bliver luftet lige pt.

 • Christina

  Jeg er MED! – og helt vild efter kun at eje garderobefavoritter!!!

  • nordrobe

   Ej, hvor dejligt! Velkommen til! Og så er vi helt enige <3

 • Hope

  Jeg bliver ikke træt af tøj, for jeg vil helst kun have noget på jeg elsker, så derfor køber jeg ikke billigt, da det for det meste ikke holder længe. Har ingen problemer med at gå med det samme tøj i flere år.

  • nordrobe

   Det er dejligt at høre! Det lyder til, at du allerede har en favorit-garderobe 🙂

 • Janne

  Jeg er også med, og glæder mig til i morgen.
  Jeg har med denne uges opgave opdaget, at de lækre støvler jeg netop har shoppet, ikke har hold i virkeligheden. Jeg er nemli på barsel pt. og støvler, som skal snøres er altså ikke praktiske, når man hurtigt skal ud til barnevognen. Jeg kommer meget mere til at mangle et par lune og vandtætte sko man kan hoppe i på et sekund. Hmm. Men heldigvis er støvlerne så lækre og klassiske at de kan bruges når jeg starter på job igen.
  Tak for gode indlæg!

  • nordrobe

   Velkommen! Og hvor er det dejligt, at ugerne allerede har bragt nye indsigter med sig. Jeg tror, at du har helt ret, at de støvler bliver gode, når du vender tilbage på arbejde. Måske er det faktisk også er lækkert en enkelt dag eller to at have noget på, der måske nok er lidt upraktisk, men som lige giver dig lov til at føle dig ekstra meget som dig midt i baby og bleer 🙂 Men som du siger, de fleste dage er det nok bare praktikken der vinder 🙂

   God weekend!

 • Anne Mette

  Jeg er osse SÅ meget med………..har overfyldte garderobeskabe samt kælder med tøj jeg alligevel ikke blev glad for. SÅ nu må det vidst være på tide at gøre det rigtigt:-)

  • nordrobe

   Ej, hvor dejligt! Og tak for tilliden! Jeg håber, at du får noget ud af det 🙂

 • Laura Gade-Rasmussen

  Jeg går i gang med sidste uges opgave i aften, så er jeg klar til sorteringen – mine skabe bugner med tøj, der ikke bliver brugt

 • Karina

  Jeg er med. Mit primære problem opleves som om jeg mangler tøj. Jeg har lige løst det største problem i den kommende sæson. Mit eneste par bukser er ved at blive slidte, så det var en fryd at finde et par bukser der både er behagelige og får mig til at føle mig velklædt.
  Næste udfordring er fodtøj. Jeg kommer til at mangle et par vinterstøvler, der passer til den pæne del af min garderobe.. Vandrestøvlerne har jeg fået 😀
  Nå, det blev en lang kommentar, men jeg glæder mig i hvert fald til resten af processen.

  • nordrobe

   Det lyder som om, at du har en ret minimalistisk garderobe i forvejen i hvert fald. Ejer du kun ét par bukser eller? Personligt ejer jeg som udgangspunkt 1 par af hver (1 par jeans, 1 par læderbukser, 1 par chinos) og jeg har brug for mere et par bukser i vinterhalvåret. Sejt, at du kan klare dg.

   Og spændende at høre, hvad det bliver for nogle støvler, der flytter ind hos dig. Håber, at du synes om processen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *