Har du fået sammenlignet din garderobe med dit styleboard? Forhåbentligt fandt du en masse gode ting i din eksisterende garderobe – og måske endda noget, du havde overset. I hvert fald er du nu klar til næste skridt. Nemlig til at kigge på nye ting, der matcher din inspiration. Ting, som du ikke allerede har i din garderobe. “ENDELIG!” Tænker du måske og måske synes du, at der har været rigelig lang vej netop hertil. Til nu hvor vi rent faktisk begynder at snakke om shopping og nye tilføjelser. Fair nok! Det er også lidt af en rejse, vi har været på.

For mange er det en helt ny tilgang, at vi starter med Adam og Eva (altså tager udgangspunkt i hverdagen, det du allerede har osv.) og jeg har helt sikkert tabt nogle stykker undervejs. Der er nemlig ingen tvivl om, at det jeg har præsenteret dig for i de seneste uger, for nogen opleves som en mindre livsstilsomlægning ala en det at hoppe med på et kost- eller træningsforløb. Det er en ny tilgang, du skal lære og det kræver, at vanerne bliver ændret. Den slags kræver altid en indsats. Men alle kan finde ud af det 😉 Hvis jeg kunne, så kan du også.

Læs også indlægget om, “hvordan det hele starterede”for mig

Og gevinsten skulle gerne være til at tage og føle på, når du på en kold og travl oktobermorgen står med en færdigetableret efterårsgarderobe, hvor sommertøjet er pakket væk og hvor vintertøjet ligger klar. Hvor du kun har ting, som passer til dig og som er værd at passe på. Lyder det ikke rart?

I dag skal vi imidlertid til den sjove det. Og mon ikke mange af jer allerede er i gang med netop dette (og har været det hele vejen igennem). “Hvad skal jeg anskaffe mig af ting denne sæson?”

Når alt forarbejdet er gjort; afklaringen af hverdagsbehov, sorteringen af din efterårsfavoritcapsule (ét ord?), kortlægningen af eksisterende favoritter og garderobetendenser indsamling af inspiration sammenligning af styleboard med eksisterende garderobe,og er der nemlig kun følgende skridt tilbage:

 

 

  1. GØRE STYLEBOARDED KONKRET ved at finde konkrete stykker tøj, der matcher tingene på dine billeder.
  2. LAVE EN SHOPPELISTE – det kommer i allersidste indlæg sammen med tips til, hvordan du prioriterer det vigtigste først.

OPGAVE // FINDE TING, DER MATCHER DIT STYLEBOARD

I sidste uge da du lavede dit styleboard, besvarede du nogle spørgmål, der skulle hjælpe dig med at finde frem til de materialer, snit, farver mv., du var faldet for (Find dem HER). På den måde er du faktisk allerede halvvejs i opgaven med at finde frem til, hvilke nye ting du kan kigge efter denne sæson. Nu er der bare tilbage at konkretisere de forskellige ting så meget som muligt. Det kan du gøre på mange måder. Du kan fx:

 

  1. DU KAN LAVE EN LISTE UD FRA STYLEBOARDED, HVOR DU KONKRET BESKRIVER DET, DU SKAL KIGGE EFTER
  2. DU KAN TJEKKE DINE YNDLINGSWEBSHOPS OG BRANDS UD OG SAMLE TING, DER MATCHER I INDKØBSKURVEN, PÅ ET PINTEREST BOARD ELLER I EN MAPPE PÅ DIN HARDDESK
  3. DU KAN BRUGE POLYVORE, DER ER GENIALT TIL AT SØGE PÅ KONKRETE ITEMS OG GEMME TINGENE ÉT STED. DET ER PERSONLIGT DET, JEG GØR

     

Ved at gennemgå mit styleboard og trække de forskellige elementer frem blev det til følgende liste:

Sort blondekjole i kaftanlook
Sølv Oversize ring med sten
Solbriller med skildpadde
Grå støvler med bikerdetaljer
Grå skjorte med frynser
Taske med kvaster i ruskinds/skind
Grå strik med oversize ærmer
Sort kjole i “det lille hus på prærien-look” (hvis du ved, hvad den slags kjole hedder, så hit me)
Nederdel med blomster
Top med broderi og flæser
Blågrå bukser i velour
Oversize læderjakke
Grå åbenmasket strikkjole (jeg havde kun et billede af en sort)
Sorte elourstøvler med stjerner
Oversize etno cardigan – gerne lang

14 ting.

I gamle dage havde jeg sat punktum her og startet fra en ende af med at shoppe mig igennem listen. Men som du nok har gættet er det ikke tilfældet nu. Det her er bare en såkaldt bruttoliste over ting, jeg synes er pæne. Og det er vigtigt at give sig lov til at lave netop sådan en liste, fordi det giver en et super godt udgangspunkt for at navigere i både shoppetrang og nye køb de næste 6 måneder. For ja, jeg laver primært sådan et styleboard til hovedsæsonerne. Lige nu er jeg ikke et sted, hvor jeg har brug for 14 nye ting – det ville tværtimod giver mig en god omgang garderobekaos, sætte nogle af min eksisterende favoritter ud af spil og være al, al for stor en økonomisk post ift. hvad der er vigtigt for mig. Derimod handler det nu om at bruge min viden om mit hverdagsliv, om hullerne i min eksisterende garderobe (de reelle mangler) og om hvad jeg plejer at være glad for at gå i, til at prioritere og udforme en færdig shoppeliste. De overvejelser glæder jeg mig til at dele med jer i næste og sidste indlæg i Nordrobe Planning.

 

HVAD ER DER PÅ DIN BRUTTOLISTE?