G O D T  N Y T Å R !

Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år – og godt i gang efter en dejlig juleferie. Personligt har ferien været mere end tiltrængt efter et par måneder som “ny i job”. Nu har vi ramt 2018 og 8 dage inde i året har jeg allerede en tydelig fornemmelse af, at 2018 bliver et intenst år af slagsen. Men inden jeg for alvor kaster mig i armene på det nye år, så har jeg – omend lidt forsinket ift. resten af blogland – lyst til at lave en lille opsamling på 2017 (dog mest i garderobehøjde).

I grove træk har 2017 på det personlige plan været et virkelig godt år. Jeg har oplevet en masse fine ting, brugte utallige stunder med de bedste mennesker og udviklet mig både som fysisk, psykisk og spirituelt. Jeg har altså ikke rejst udenlands (gør alt for ikke at “klatrejse”, men det er en helt anden snak), men til gengæld har jeg været flere gange i det kongelige teater, på Roskilde, været på roadtrip rundt i Thy og meget andet.

På det professionelle plan har året budt på et færdigafleveret speciale, der handlede om fænomenet “Capsule Wardrobe”. Jeg er stadig glad for og stolt af både speciale og resultat og glæder mig til at bruge min viden på nye måder i 2018. Jeg har i årets løb arbejdet for Trendsales og blandt andet stået bag en serie af indlæg i forbindelse med #RydUdfordringen, der kørte her i efteråret. Jeg blev i september citeret til en artikel, der blev bragt i blandt andet Jyllandsposten, i december interviewet til podcast, der kommer her i det nye år og sidst, men ikke mindst er jeg lige pt. ansat i en stilling som projektleder ved et konsulentbureau, der laver bæredytige udviklingsstrategier til mode- og tekstilbranchen. 2017 var altså endnu et år i garderobens tegn og jeg ved bare, at jeg har fundet min hylde her.

I min egen lille “capsule garderobe” var 2017 også et godt år. 5 højdepunkter fra min garderobe var:

1. 2017 var året, hvor jeg gjorde mig en omgang gode fund

2017 var kendetegnet af virkelig, virkelig gode fund. Bedre end i 2016 faktisk. Blandt min bedste køb er der en masse secondhand, herunder en meget fin vinterjakke til blot 100 kr. Skulle jeg nævne årets bedste køb, er det dog måske alligevel Isabel Marant kjolen, der løber af med sejren. Men det er svært at vælge for mine flettede slippers og min grå #bølgegenser har virkelig været brugt meget.

2. 2017 var året, hvor jeg genopdagede fidusen hjemmestrik

Yes! I kid you not! Hjemmestrik holder og jeg har lige pt. alt for mange opgaver på min mors liste. Måske burde jeg lære at strikke selv i 2018?

3. 2017 var året, hvor jeg fik lyst til lidt! farver igen

I det små, men stadig. Jeg har bevæget mig lidt væk fra sort i sort og særligt min sommergarderobe bød på små elementer af både batik og laksefarvet. Mit gæt er, at denne sommer bliver støvet mintgrøn / lys grågrøn, om man vil.

 

4. 2017 var året, hvor jeg købte kjoler

To fantastiske kjoler og to tunikaer er flyttet ind i min garderobe og jeg elsker det. Det er lidt nyt for en ærklæret “buksepige”. Jeg jagter stadig den perfekte lange nederdel og krydser fingre for at finde den i foråret.

 

5. 2017 var året, hvor jeg afholdt endnu en garderobeudfordring

Selvom det er svært komme efter 2016, hvor jeg nærmest konstant var igang med en “garderobeudfordring”, så er jeg stadig begejstret for efterårets “Nordrobe Planning” og er du ny i hele “planlæg garderoben”-gamet, så kan jeg anbefale dig at følge kurset. Det findes ganske gratis lige HER.

 

 

2018…. hvad skal der ske?

Personligt er håber jeg, at 2018 bliver arbejdsomt, transformerede og virkelig, virkelig sjovt. Professionelt satser på, at jeg får forankret min plads på arbejdsmarkedet og så håber at arbejde endnu mere mere forholdet mellem forbrugeradfærd, bæredygtighed og designprocesser. Her på Nordrobe.dk… se det er det, jeg tænker over i disse dage. Én ting er i hvert fald sikkert. Jeg kommer også her i 2018 til at inspirere og guide til, hvordan du kan skabe en garderobe af favoritter.

Tak fordi du læser med – intet Nordrobe uden jer <3