GODE VANER I GARDEROBEN

billede-21-11-2016-15-05-08Kender du det dér med at være så vant til at gøre noget, at du næsten har glemt, hvordan det var da du tænkte over det?

Sådan har jeg det efterhånden med min garderobe. Jeg kan have svært ved at forklarer hvad jeg gør fordi jeg har gjort det rimelig længe. Jeg kan have svært ved at huske præcis, hvordan det startede eller, hvordan jeg følte da jeg gik i gang. Jeg er heller ikke sikker på at jeg kan erindre de mellemliggende trin eller huske, præcis hvorfor jeg nogensinde har gjort andet end det jeg gør nu.

Så i det her indlæg vil jeg gerne dele de ting jeg gør nu. De ting som efterhånden er vaner og som driver sig selv.
Jeg deler fem små ting, som alle er med til at gøre min garderobe lidt bedre og mit liv lidt nemmere.

1. Jeg vælger med omhu

Jeg har bruger tid, ressourcer og ikke mindst penge på min garderobe. Jeg tager ved lære af både favoritkøb og fejlkøb. Jeg har lavet regler for mig selv, som gør det nemmere at vælge rigtigt. Jeg har fx. at begrænset min farvepalette og mine foretrukne materialer.

2. Jeg forsøger at give lidt kærlighed til mit tøj

Marie Kondo snakker om “at have kærlighed i tommelfingeren”, og selvom det lyder en smule skørt så tror jeg på, at det at passe godt på sit tøj og give det lidt kærlighed er med til at forlænge glæden.

3. Jeg shopper i eget skab

Jeg pakker væk og finder frem. Mit sommertøj er pakket væk om vinteren og vice versa.
Når en ny sæson begynder, starter jeg med kun at have det fremme som passer til årstiden. Som oftest er det fundamentet i min garderobe. I takt med at vejret skifter finder jeg de ting frem, som jeg har brug for og når min garderobe er fuldtallig (sæsonmæssigt) har jeg dækket mine behov ved (primært) at shoppet i eget skab.

3. Jeg tager afsked når det er nødvendigt

Samtidig med at jeg finder frem tager jeg afsked når det er nødvendigt. Jeg går ikke rundt og venter på “en skønne dag”, hvor jeg vil få noget brugt. Jeg revurderer løbende og skiller mig af med det, som jeg er vokset fra – på den ene eller anden måde.

4. Jeg er ikke bange for at tilføje nyt

Selvom jeg gerne shopper i eget skab, så forsøger jeg ikke at undgå at købe nyt. Jeg lever ikke med færre ting bare for at leve med mindre. Jeg lever med lige præcis så meget som stiller mig tilfreds og som jeg bruger. Jeg lider ikke afsavn og jeg forsøger ikke at holde op med at forbruge. Jeg køber med omhu og omtanke, og endda med god samvittighed.

5. Jeg husker, hvad jeg allerede har

Jeg sørger for altid at have et overblik over min garderobe. Både det som er i brug og det som er pakket væk.
At vide hvad jeg har afhjælper dubletter og ofte kan jeg få dækket hvad jeg troede var et nyt behov, med noget som jeg allerede ejer.
En liste er et udmærket udgangspunkt men personligt foretrækker jeg billeder.


Indlægget er skrevet af Trine1 thought on “GODE VANER I GARDEROBEN”

  • Tak for rådene. Ved nærmere fintælling får jeg det til 6 og ikke 5 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *