Så gik der endnu en uge og i dag har vi ramt påsken. Det betyder, at min #forbrugsfaste slutter på søndag og dermed er det her den allersidste status på forbruget i denne omgang. Søndag vender jeg tilbage med en samlet status på hele projektet og refleksion over, hvilke gode vaner jeg tager med mig videre.

 
JEG HAR KØBT: (340 kr.)

Verdens bedste ansigtsrens, da jeg ikke kunne presse mere ud af den gamle

En kvali badebombe til det karbad, jeg har tænkt mig at tage, når indlægget her er udgivet.

Kaffe og en sandwich på La Cabra i Aarhus

Dertil har vi i fællesskab købt en ny potte til vores monstera (der vokser, som fik den penge for det) og det fineste Magnolia træ, vi har været på jagt efter længe, men som har været umuligt at opdrive. Og så tillod vi os at drikke kaffe og dele en bolle på Silkeborgs bedste kaffebar i anledning af påskeferien.

JEG HAR SOLGT ELLER LEVERET TILBAGE: (35 kr.)

En bog på DBA

FAVORIT TING, JEG ER TAKNEMMELIG FOR:

1. Min uldfrakke, jeg stædigt har fået i gang igen efter et par måneder i dunparka #komnuforår

2. Mine glimmerstrømper, der giver lidt bling i disse dage

3. Den Heiberg lampe, jeg har arvet fra min mormor

ZONEOPRYDNING:

Køkken √

 

TANKER FRA UGE 6

Denne uge har været en sjov balance af, på den ene side, mange aktiviteter og, på den anden side,  lange perioder med “tilbagetrækning” – væk fra sociale medier og computer. For at skabe et pusterum. Jeg har selvfølgelig været online til det nødvendige, men ellers holdt mig væk. Og sådan fortsætter min påske mere eller mindre. Fordi jeg godt kan lide den ro som denne højtid, modsat julen, tilbyder.

Kigger vi på forbrugsdelen, så har jeg i denne uge brugt lidt penge – modsat de to forudgående. Blandt andet blev det til en ansigtsrens, da jeg løb tør, og så flottede jeg mig og købte en “badebombe”. Fordi mine forældre har badekar og jeg har drømt om et karbad længe. Ikke strengt nødvendigt, men vil næsten kalde det “tiltrængt”. Dertil har jeg (og vi i fællesskab) endnu engang brugt lidt penge på mad/café. Blandt andet drak jeg en god kop kaffe med en veninde, jeg ikke har haft solotid med i mere end et halvt år. Fordi det gav mening, som jeg skrev lidt om tidligere i UGE 2. Og ja, så købte jeg en sandwich, fordi jeg var skrupsulten efter to møder i Aarhus i løbet af dagen. Selvom jeg har brugt penge, var intet tilfældigt eller impuls. I stedet er alting valgt med omhu – og højt værdsat. Og at vælge med omhu er på mange måder hele hjertet i forbrugsfasten.

Omhu har også været et tema i en anden sammenhæng denne uge. Jeg har nemlig været i gang med at sortere i min mormors ting. Og jeg har derfor været nødt til at forholde mig til spørgsmålet “hvad er værd at samle på?” i gennemgangen af både porcelæn, grillbestik og lamper. Personligt har jeg det en smule ambivalent med konceptet “arv”. På den ene side elsker jeg at omgive mig med ting, der har historie – på den anden side, kan det også nemt føles som en byrde at skulle “holde liv” i andres ting. Jeg har jo allerede mine egne. Derfor har jeg et princip om også her at vælge med omhu og kun vælge ting, jeg/vi har brug for, synes er virkelig flotte eller som skaber værdi, fordi det minder mig meget om personen. I denne omgang blev det blandt andet til en del af et stel (vi mangler tallerkener) og en lampe, som min mand og jeg et par timer tidligere havde beundret i en butik, og som min mormor åbenbart også havde ejet (uden jeg vidste det). Det føles rigtig, jeg er meget taknemmelig for tingene og jeg glæder mig til at få dem i spil i vores hjem. Fordi de er valgt med omhu.

Langt på vej har det være endnu en uge, hvor jeg har befundet mig godt i benspændet, men indrømmet er det sværere at overholde begrænsningerne, når jeg ikke er i de faste rammer hjemme i København.

RESTEN AF FASTEN

Takket være forbrugsfastens “zoneoprydning” er vi næsten i mål med omflytningen i vores lejlighed og jeg håber, at påskedagene giver os mulighed for at få det sidste på plads. Men ellers har jeg planer om fortsat at holde “lav profil”, træffe et par vigtige beslutninger( med omhu) og ellers nyde påskens ro.