FORBRUGSFASTE,  FORBRUGSVANER

FORBRUGSFASTE // OM LASTER OG OM GERNE AT VILLE FORTSÆTTE

Så er der gået endnu en uge, og det et tid til en status på 5. uge af forbrugsfasten. Først en status på “listerne”, som jeg altså har lavet 5 uger i streg nu – og som er ved at blive en fin vane.

JEG HAR KØBT: (20,00 kr.)

2 x kaffe ved Flying Tiger

Og ja, jeg har også dage med slidt neglelak på fingrene 😉

JEG HAR SOLGT ELLER LEVERET TILBAGE: (0 kr.)

Ikke noget, men vi foræret 2 flyttekasser med ting genbrug

FAVORIT TING, JEG ER TAKNEMMELIG FOR:

1. De grene en sød veninde forærede mig, der var blevet klippet i deres baggård, og som nu er ved at springe ud i min stue.

2. Min globuslampe som har fulgt mig siden, jeg flyttede hjemmefra

3. Ankelstøvler med frynser, som på mange måder endte med at redde mig denne sæson, fordi der plads til tykke uldstrømper

4. Min, hold nu fast, 25 år gamle lykkekløver-planter, der igen igen skyder i disse dage.

5. Min Macbook, der fyldte 6 år her den anden dag.

 

ZONEOPRYDNING:

Spisestuen √

TANKER FRA UGE 5

Det har været en god uge! Den er endnu engang fløjet afsted og jeg synes, at jeg “lever rigtig godt”, selvom jeg holder væsentligt igen, og med langt større øje for alle de små ting, der dumper ned i min turban i løbet af ugen. Som fx at kigge ind i tøjbutik for at købe en gave til en veninde, hvor der så var gratis vin og chokolade til kunderne. Eller at tillade sig at give kaffen, da vi en ven og jeg mødtes til en snak i solen på Kultorvet. Ugen har også budt på en koncert med Veto, som var købt og betalt før projektet gik i gang og jeg kan godt love, at den blev stornydt sammen som en del af den date, min mand og jeg tog os i fredags (på fælleskontoen). Og som skrevet før – den slags skal der også være plads til fremadrettet. Udfordringen er og har hele vejen igennem fasten været at holde igen, når jeg er ude. Så der ikke ryger flere penge end nødvendigt.

Jeg siger ikke, at det kun er nemt. For selvom jeg stadig oplever “behovløshed” på en del af områder (jeg er seriøst hverken fristet af Nettos tilbudshylder eller Søstrene Grenes mange fine ting – tror jeg har arbejdet for mange år i Tiger i gymnasietiden til, at det rigtigt fanger mig), så er det også stadig en øvelse i nøjsomhed – og benhård prioritering – på andre. Og min ” store last” er tilsyneladende “mad/café/restaurant”. Men som skrevet tidligere: det er også en stor del af det at bo i KBH for mit vedkommende. Det er her jeg lever en del af mit liv. Men jeg synes faktisk, at jeg har fundet en god balance – og fint har kunnet skære ned uden, at mit sociale liv er gået i stå af den grund. Dog ikke uden at skulle tænkte mig om en ekstra gang fra tid til anden.

TANKER OM UGE 6

Jeg er på vej ind i den sidste hele uge af forbrugsfasten. Og jeg må sige, at jeg faktisk ikke helt har lyst til, at det skal stoppe. Jeg kan godt lide det her benspænd. Så de sidste par uger vil jeg bruge på at tænke over, hvordan jeg skal gøre fremadrettet. Når projektet er slut. Jeg kommer selvfølgelig til at bruge penge igen, men forbrugsfasten har faktisk lært mig ret meget om, hvad der er værd at bruge penge på – og hvad der ikke er. Og det glæder jeg mig til at dele med jer, når jeg gør status i påsken.

 

 

 

5 Comments

 • Ida

  Bruger du appen spiir? Den har givet mig et vildt godt overblik over mit forbrug. Nu tjekker jeg den jævnligt og det er så nemt at holde styr på bla. Mine udgifter til cafebesøg. Pissesmart altså!

  • nordrobe

   Den har jeg ikke prøvet, men vil prøve at kigge på den. Jeg er dog ikke Nordeakunde – skal man ikke det? 🙂 Mange tak for tippet!

 • Andrea

  Uh, jeg glæder mig meget til at høre, hvordan du vil forsætte herfra.

  Jeg har ikke decideret bevidst været med i din forbrugsfaste, men jeg har undladt at købe tøj de sidste 3 måneder (bortset fra en striktrøje – bølgegenseren! – som en kollega tilbød at strikke til mig i efteråret, men hvor garnet først kom i januar). Nu er jeg lidt i et dilemma om, hvad der skal ske herfra.

  På den ene side har jeg bevist over for mig selv, at jeg sagtens kan leve uden at shoppe tøj i 3 måneder. På den anden side har jeg brug for nogle ting (og lyst til nogle ting til den nye sæson). Så hvad nu????

  • nordrobe

   Mange tak for kommentaren! Jeg er også spændt på at se, hvad det giver af konkrete forandringer efter på søndag. Jeg har i hvert fald fået nogle ret gode perspektiver på mit forbrug, som et stykke på vej kan omsættes til konkrete “regler” for fremtidens forbrug.

   Hvor er du sej med de tre måneder uden tøjkøb! Og blev du glad for bølgegenseren? Sikke en sød kollega!
   Jeg ved præcis, hvordan du har det. På den ene side er der en kæmpe frihed i at slippe for at købe, på den anden side er det urealistisk at fortsætte helt uden at supplere fx garderoben. Min løsning bliver garderobeplanlægning og nye vaner omkring andre områder af forbruget, tror jeg.

 • Sidsel

  Fedt, at det går så godt! Også selvom der skal tænkes lidt ekstra i forhold til det sociale og det at være ude..
  Jeg har i princippet været med i udfordringen, men er endt med at tilpasse den lidt. Jeg har helt kunne holde mig fra impulskøb af spotvare-slagsen hvilket jeg ellers har svært ved normalt – der er ofte en vase, el lækkert krus eller en skål eller en plante, jeg ikke kan stå for – men det har jeg som sagt kunne lade helt være. Til gengæld har jeg lavet en regel om at “date-udflugter” med min kæreste ikke var med i udfordringen, så jeg har feks inviteret i biografen og givet mad på en cafe.. Og så har jeg købt værtindegaver her i påsken, en gave til min mor, og morgenmad et par gange hvor jeg kom for sent afsted om morgenen. Det har været fedt at være så opmærksom på at holde igen – og jeg vil klart også fortsætte, på en eller anden måde. Dog skal jeg have købt noget forårs/sommertøj – men nu ved jeg at jeg vi tænke mig om 10 gange og ikke bare netshoppe det første jeg ser 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *