Wow, så er jeg allerede over halvvejs igennem min #forbrugsfaste. 40 dage uden unødvendige køb og med fokus på oprydning og taknemmelighed. Det er derfor tid til at se tilbage på den forgangne uge. Nu først til regnskabet:

JEG HAR KØBT: (110 kr.)

Jeg har købt noget mad udefra. Yes! Fordi det var nødvendigt.

Dertil har vi i den fælles husholdning købt et skab på DBA til 100 kr, der skal bruges til opbevaring i spisestuen.

JEG HAR SOLGT ELLER LEVERET TILBAGE:

Ingenting, men sorteret endnu mere fra. Det meste bliver dog nok bare doneret direkte til genbrug

FAVORIT TING, JEG ER TAKNEMMELIG FOR:

1. Min mand! Selvom han ikke er en ting, så får han alligevel lov til at rangere på ugens liste. Fordi han er min helt i disse dage.

2. Min seng. Vi købte en ny tilbage i december og den er genial. Den gamle var så også 15 år!

3. Mine sorel støvler, der har fået mig tørskoet igennem den sidste uges vintervejr.

4. Min computer som tjener mig på snart 7. år – tal lige om holdbarhed!

5. Min parka får lov til at komme med igen. Dage som i går, hvor jeg cyklede 10 kilometer i nonstop sne/slud, er jeg ekstra taknemmelig for, at jeg var varm og tør hele vejen. Genial frakke!

ZONEOPRYDNING:

Indvendigt: I tanker, hjerte og selvbillede

 

TANKER FRA UGE 3

Denne uge har på mange måder haft ét stort tema: at sige farvel. Som jeg skrev lidt om i min status på uge 2 (find den HER), så startede der allerede i sidste uge en proces med også at rydde op i mine “indre anliggender”. I sidste uge handlede det meget om en oprydning af, hvad jeg tog forgivet i min hverdag og en fornyet taknemmelighed over alt det, jeg faktisk har og får. I denne uge er den “mentale oprydning” på mange måder fortsat. I weekenden delte jeg så på min insta story (find mig på @nordrobe_dk), hvordan hele sorteringsprocessen også satte gang i en oprydning af  forventningerne til mig selv, i mit eget selvbillede osv. For mig er det en naturlig reaktion på, at jeg sorterer ud af mine fysiske omgivelser. Både fordi langt de fleste ting er købt med en forventning om, hvad de skulle bruges til og hvad jeg dermed skulle gøre med dem. Som fx at skille sig af med en kogebog, der var købt med intentionen om at blive bedre til at lave italiensk mad eller at skille sig af med et par sko, der klemmer tæerne. At give slip på ting er at give slip på vores mislykkedes forventninger til os selv. Forventninger, der ikke er grund til at holde liv i.

På samme måde giver det at sortere ud også en vigtig erkendelse af, at tingene ikke er statiske. At man har mulighed for og ret til at forandre det, man ikke trives i. At man langt på vej kan få tingene, som man gerne vil. Hvis man tør – og hvis man er villig til at forandre og lade sig forandre. For mig er det en virkelig god proces at være i og jeg er SÅ glad for at være i gang med forbrugsfasten.

Men ugen har desværre også budt på et andet slags farvel. I tirsdags sagde vi i min familie nemlig farvel til min mormor. Det er både sørgmodigt og tungt, at der er en epoke, der slutter, men det sætter også tankerne i gang omkring, hvad der i virkeligheden er vigtigt. Det understreger vigtigheden af at leve livet her-og-nu og om at have et håb.

I går aftes midt sorgen, var det derfor det rigtige at hente noget mad udefra. Og mon ikke jeg skal have købt en vandfast mascara i den kommende uge?

TANKER OM UGE 4

I den næste uge af forbrugsfasten
… skal jeg have fikset lejligheden mere eller mindre færdig og ohh gru – en tur i Ikea – hvordan gør man det og kun køber ting, der er nødvendige? Click n’ collect 🙂
… vil jeg gerne være lidt mere opmærksom på, hvordan jeg får det mest optimale ud af min tid, da jeg går en travl uge i møde.
… vil jeg gerne fortsat rydde ud, både fysisk og mental.
Og selvfølgelig fortsat holde forbruget helt nede, som tilsyneladende ikke har vist sig som det store problem indtil videre.

 

HVORDAN HAR DIN UGE VÆRET?