Wow, så gik der lige en uge mere – og hvor er det egentlig bare gået hurtigt. Jeg kan personligt rigtig godt lide, at jeg laver den her ugentligt status, fordi det sikrer, at jeg rent faktisk forholder mig til processen løbende. Nå, men lad os se, hvordan det er gået:

JEG HAR KØBT: (I ALT 232 kr.)

Burger + drikkevarer på en café (gammel aftale med veninder)

JEG HAR SOLGT (ELLER LEVERET TILBAGE):

Ingenting, men har fået lavet en kæmpe bunke med ting, der skal sælges og doneres

FAVORIT TING, JEG ER TAKNEMMELIG FOR:

1. Jeg er ret glad for vores sorte vitrineskab, som i disse dage står sin prøve i køkkenet
2. Jeg er ret glad for vores (fælles) vaskemaskine i kælderen. Tænk, hvis man skulle vaske alt det i hænderne!
3. Det “arvetøj” jeg fik med fra min mors garderobe i weekenden. Blandt andet den fineste alpakka-silke gråbrune hjemmestrik.
4. Min moccamaster kaffemaskine, der tjener mig vel på 9. år
5. SOLEN! Ej, jeg ved godt, at det er snyd, men hvor gør solen bare noget utrolig godt ved mit humør i disse dage.

ZONE OPRYDNING:

Køkken (halvvejs – tager resten af hovedrengøringen i morgen)
Depotrum √
Spisestue (halvvejs – har mere eller mindre splittet den ad)
Stue (halvvejs – samme situation som spisestuen)

TANKER FRA UGE 2

Den forgangne uge har været lidt en sjov størrelse. På den ene side har jeg oplevet, at det har været befriende ikke at bruge penge – og at hele projektet har fået mig til at tage spørgsmålet om “hvad er vigtigt” og “hvad er værd at investere i” op til revurdering. Præcis som jeg håbede processen ville foranledige. Jeg kan mærke, at der går mere og mere sport i at spare på madbudgettet, at blive endnu bedre til at undgå madspild og at bruge det, jeg allerede har. På alle fronter af tilværelsen.

Madfronten er nu den, der har optaget mig mest i den forgangne uge. Faktum er nemlig, at selvom jeg hverken har købt bagerbrød, takeout eller noget helt tredje, så har jeg så priviligeret et liv, at jeg stadig både har spist både pizza, brunch og croissant i den forgangne uge. Og bagerkage. Fordi jeg har været inviteret ud af familie, været til arbejdsmøde osv. Det overrasker mig faktisk virkelig, at jeg har det, når jeg ikke selv har haft ret mange penge oppe af lommen.(Det er vist min tur til at give næste gang, ahem!) Og selvom det ikke er hver uge, at jeg er i på besøg i Jylland, så kan jeg alligevel godt se et mønster. At jeg mange uger af alle mulige andre omveje får en masse godt indebords. Jeg mistænker, at jeg ikke satte ordentligt pris på det, fordi jeg selv købte tilsvarende oveni. Det siger noget om, at livskvalitet ikke afhænger af mængde, men af opmærksomhed og taknemmelighed.

Den “nye” tendens kan jeg godt lide. At jeg virkelig sætter pris på den gratis frokost, der var ved workshoppen i dag – og at når jeg endelig selv kaster penge efter mad ude, skal det være i en sammenhæng, hvor det giver mening. I selskab med andre. Som fx i går aftes, hvor jeg var ude med de to veninder, som jeg nærmest kun ses med en gang om året. Det er altid noget særligt, når det lykkes med vores travle kalender – og det må gerne fejres! Det giver meget mere mening end den at sidde hjemme i sofaen med en pizza alene.

Samtidig så har oprydningen for alvor fået fat i mig og i skrivende stund glæder jeg mig til en weekend uden store planer, hvor jeg for alvor skal i bund med både køkken og stuer. Jeg startede i går og det er endt ud i en omflytning, hvilket betyder at alle vores ejendele er spredt udover hele lejligheden. Men det er en god investering og giver virkelig meget energi at få sorteret ud. Helt konkret har jeg samlet tingene i tre flyttekasser “Gemmes” (fordi der ikke er plads lige pt.) “Doneres” og “Sælges”. Resten af vores ejendele har fået nye pladser. At give ting nye pladser er virkelig den nemmeste genvej til at genopdage sine ting. Jeg gør det også jævntligt med garderoben og snart er det dens tur.

NÆSTE UGE…

Ville jeg gerne, at der kunne stå 0 kr. ved “har købt”…
Skal jeg have sorteret køkkenet færdigt og fundet en ny opbevaringsløsning til stuen, der ikke koster kassen.
Skal jeg have fundet en dato, hvor jeg vil holde et byttemarked.