Jeg forbrugsfaster stadig og afslutter på søndag. Her kommer status fra dag 20 til dag 30.

1. UNØDVENDIGE KØB

Det har jeg brugt penge på: 400 + 350 kr.

Blå hørskjorte

Hvid tunika med sølv mønster

2. ‘SUKKER’

Sukkerindtaget svinger lidt, men det går overvejende godt. Men jeg er blevet meget, meget klogere på, hvad det er, der gør, at jeg tyer til det. Det er så interessant læring og en proces, jeg ikke havde forudset, da jeg gik i gang. Og ja, så har jeg tabt mig et par kilo i perioden.

3. ‘DEN VOKSENDE TO DO-LISTE’

Denne del af mit projekt handler om, at jeg gerne vil komme en del af punkterne på min kroniske to do-liste til livs.

Punkter, der pt. kan tjekkes af listen i de forgangne periode.

  • Rengøring x 1000, da vi i disse dage er ved at få sat altan på og der er støv over det hele – hele tiden
  • Fået fikset min hjemmeside, der desværre har været inficeret med malware via et plugin (håber ikke for mange af jer, har været påvirkede af det)
  • Kommet i bund med håndvasketøjet
  • Kommet i gang med en opdateret plan for min blog mv.

 

TANKER FRA DEN FORGANGNE PERIODE | NÅR DET HELE GÅR STÆRKT, GIDER MAN IKKE GÅ TO GANGE

Jeg har shoppet. Jeg har ganske enkelt købt to ting til garderoben. Ting, som var planlagt, men som jeg ikke just havde planlagt skulle falde i den her periode. Tingene var dog planlagt som en del af min forårsgarderobe. Og skal man så vente bare for at vente?

Egentligt er det jo pointen med at faste. At man for en periode fjerner det, der fylder og skaber rum. Nogle gange rum til noget andet – andre gange bare rum, fordi der er for fyldt op både fysisk og mentalt. Udholdenhed, afventen – afvænning.

Og jeg kunne sagtens have ventet med at købe tingene. Bare for at vente. Men da jeg stod i butikkens prøverum og begge dele bare spillede, valgte jeg at slå til i stedet. Fordi at det hele går lidt stærkt for tiden og nu var jeg der. Med to rigtige størrelser og ting, jeg havde tjekket efter for fejl. Hvorfor så gå to gange? Når man kan bruge tiden på noget andet?

Det er uden tvivl et interessant aspekt af det her med faste – at det er gør tingene mere besværlige. Og nogle gange bare for besværets skyld. Min holdning er, at det er her, man skal være realistisk. Giver det mening eller gør det ikke? Som regel giver det mening. Som et benspænd.

I de forgangne uger har jeg siddet over på en hel del køb. Den ekstra øjenskygge, en øjencreme jeg gerne vil teste, et par pæne sko osv. Ting jeg sagtens kan undvære. Det er en af de mest øjenåbnende ting ved det her projekt – hvor mange gange man potentielt kan smide noget i kurven. Uden at tænke sig om en ekstra gang. For mig er gevinsten helt tydelig – både økonomisk, men også mentalt. Ting kommer til at fylde mindre, når man faster fra shopping.

Men læringen er også, at det stadig er nødt til at give mening. Hvis der skal ske varige ændringerne af vanerne, så skal de nye vaner kunne konkurrere med de gamle. Og skaber det mere bøvl bare for bøvlet skyld, så holder det ikke i længden. Det var også læringen, da jeg skrev speciale om 4 kvinders oplevelse med at leve med en begrænset garderobe og med begrænset shopping i 40 dage.

 

DEN KOMMENDE PERIODE | HVAD TAGER JEG MIG VIDERE OG HVAD LADER JEG TILBAGE?

Den sidste periode af fasten handler om, hvad jeg giver slip på i forbindelse med forløbet – og hvad jeg tager med mig videre af nye erkendelser og erfaringer. Fasten har på nogen måder været anderledes end forventet – og anderledes end sidste år. Jeg glæder mig til at dele min status med jer.