Endnu 10 dage er gået. Faktisk er der gået lidt mere. Men jeg har bestemt mig for at gøre status hver 10. dag fasten ud. Og nu er vi altså halvvejs.

Lad os spring direkte ud i det.

1. UNØDVENDIGE KØB

Det har jeg brugt penge på: 335 + 250 kr.

En skål fra Arnhoj Studio, købt ved Stilleben (virkelig ikke nødvendigt, men virkelig flot).

Concealer fra Miild (nødvendigt – løbet tør).

Derudover har jeg haft pigeweekend med min skønne barndomsveninde (der driver Danmarks sejeste bryllupsblog, acouple.dk.), hvor vi har spist sushi, drukket drinks og været til CPH:DOX. Nødvendige køb? Men ikke desto mindre tiltrængt kvalitetstid.

 

2. ‘SUKKER’

Det går ret godt med at holde sig fra sukker og kage i hverdagen. I weekenderne bliver det til en smule (eller lidt mere den her weekend med besøg). Men jeg synes generelt set, at det fungerer, at jeg har fjernet det fra kosten i hverdagen.

 

3. ‘DEN VOKSENDE TO DO-LISTE’

Denne del af mit projekt handler om, at jeg gerne vil komme en del af punkterne på min kroniske to do-liste til livs.

Punkter, der pt. kan tjekkes af listen i de forgangne periode.

  • Spisestue på plads
  • Bestille rammer til plakater
  • Hænge plakater op
  • Få lavet lidt nye stilleben rundt omkring i indretningen

 

UGENS REFLEKTIONER | DEKONSTRUKTION – OG REKONSTRUKTION?

Jeg beklager på forhånd, hvis nedenstående stikker lidt af i øst og vest.

De sidste ti dage har nemlig været lidt af en skør omgang. Der er sket nogle ting i privaten, der har fået mig til at overveje, hvordan jeg prioriterer mine midler fremadrettet – og hvor og i hvad jeg placerer mine penge i fremtiden. Kristian og jeg har aftalt, at vi skal have vores økonomi kigget grundigt efter her i løbet af april, så vi kan få lavet eventuelle justeringer. Det skaber mange samtaler omkring fremtid, pension, opsparing og prioriteringen af diverse sjov og ballade.

Lørdag så jeg en yderst tankevækkende dokumentar til CPH:DOX om block chain teknologiens muligheder (Trust Machine) og talte en masse med min tech-veninde om, hvordan vi som privatpersoner såvel som samfund kan gribe tingene an fremover. Der er ikke et entydigt svar, men der er uden tvivl noget med retten til at adminstrere vores egen data, så andre ikke kan kapitalisere på os via Facebook osv. Jeg har brug for at tænke over, hvordan jeg gerne vil gøre tingene fremover. Men jeg ved i hvert fald, at jeg meget gerne have udfaset privatsamtalerne på Facebook Messenger.

Weekenden sluttede så af med, at jeg fik af vide, at den opgang, jeg bor i, er blevet solgt. Det sætter tankerne i gang omkring fremtid og bolig. Noget som jeg egentligt ikke havde regnet med, at vi skulle til at overveje nu.

Alt det til sammen har gjort, at jeg er en smule rundtosset. På nogle måde føles det som om, at der er gang i en dekonstruktion i mit liv pt. Meget af det skyldes ikke forbrugsfasten, men det giver en endnu større klangbund, fordi jeg allerede er i gang med at stille spørgsmålstegn ved mine vaner og prioriteringer. 

Udfordringen er, at man ikke kan gøre det hele på én gang. Og hånden på hjertet kan det være svært at finde overskuddet til at spise loads of greens, når man er stresset over ens boligsituation.

Spørgsmålet er pt., hvilke kampe er værd at tage? Og hvilke skal man lade udsætte eller helt give slip på?

DEN KOMMENDE PERIODE | MERE TID – MERE PLADS – MEN TIL HVAD?

Weekenderne pt. bærer præg af, at jeg har gæster fra Jylland. Derfor når jeg ikke helt så meget praktisk på min to do liste, som jeg gerne ville. Men! Jeg er netop gået ned i tid på jobbet, og det betyder, at jeg har fri hver anden fredag. Både i dag og i næste uge. Det er et aktivt valg – og jeg er meget, meget glad. Jeg er vild med mit job(!), men jeg er også vild med at have mere tid til resten af det, jeg kalder liv. For mig er der selvfølgelig et økonomisk afkald forbundet med det. Men omvendt er tid også det eneste, vi ikke kan købe for penge – og det eneste man ikke skal betale skat eller moms af.

At få ekstra tid føles som at få et ekstra rum i sin bolig. Eller en altan. Hvordan skal jeg bruge pladsen? Hvad skal vokse og næres i det uderum, der opstår? Hvordan undgår jeg, at det bliver ekstra pulterkammer fuld af alt det, jeg allerede fylder mig for meget med?

Faktisk er spørgsmålet ikke kun i overført betydning. På mandag starter håndværkerne nemlig arbejdet med at sætte en stor, sydvendt altan på vores lejlighed. Der regner jeg med at skulle bruge en del af min ekstra tid i foråret.