13 dage inde i projektet. Og hvordan går det så med for at ‘forbrugsfaste’?

Nedenfor får du min status på de første 10 dage i projektet (onsdag til søndag). Lad os springe direkte ud i det.

1. UNØDVENDIGE KØB

Det har jeg brugt penge på: 100 kr.

Udover endnu flere penge på kosttilskud, så har jeg kun brugt 100 kr. på en pude til sofaen, der var på min to-do.

Det har jeg skilt mig af med / leveret retur.

Et par sko, der var for små er sendt retur (bestilt før fasten).

Derudover har jeg afleveret 3 flyttekasser til genbrug.

 

2. ‘SUKKER’

Okay, helt klart min største svaghed. Jeg har skåret langt det meste fra, men så fandt jeg mig selv fanget til et møde henover frokost, hvor det eneste der var, var kage. Og så har jeg ganske enkelt glemt mit projekt to gange, hvor jeg har spist sukker af gammel vane.

Og alkohol. Jeg har tracket mit forbrug. Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, der ind i mellem forundres over, hvor stor en rolle alkohol spiller i en moderne, dansk tilværelse. Og hvor meget livskvalitet, der er forbundet med et moderat alkoholindtag.

3. ‘DEN VOKSENDE TO DO-LISTE’

Denne del af mit projekt handler om, at jeg gerne vil komme en del af punkterne på min kroniske to do-liste til livs. Ret skal være ret og min mand har selvfølgelig hjulpet. Men faktum er, at vi er godt i gang.

Punkter, der pt. kan tjekkes af listen i de forgangne periode.

  • Knagerække i entréen
  • Tøjstativ i soveværelset hængt op
  • Tøjstativ pakket ned
  • Omflytning i spisestue
  • Pude til stue
  • Maling af spisebord

 

 

UGENS REFLEKTIONER | SVÆRT OG TANKEVÆKKENDE

‘Al begyndelse er svær.’ Sådan har jeg det i hvert fald i den første del af projektet. Jeg skal lige vende mig til, at der er ting, jeg ikke må; spise, købe og springe over. Og at jeg skal køre det ved siden af mit job som projektleder? Mine såkaldte executive funktioner er pænt meget på arbejde.

Har jeg taget munden for fuld? Det er et godt spørgsmål, men ikke desto mindre har jeg tænkt mig at fortsætte. Fordi det ligesom sidste år allerede har sat tankerne i gang. Hvad er det egentligt for et liv, jeg gerne vil leve? Skal der være plads til lidt af det hele, eller vil jeg omprioritere, så der er ting, der kan få endnu mere næring? Og ting, jeg derfor skal sige farvel til. 

Det er nogle af de tanker, jeg gør mig pt. Det er yderst sunde tanker for en, der er generalist og lidt af en livsnyder. Også at vende tilbage til jævnligt. Fordi jeg har tendens til at ville det hele – og dermed bliver noget af det hele en smule halvt. 

Derudover er jeg ret begejstret for at komme ned ad listen med ting, der skal ordnes. Fokus har været først og fremmest at få de ting ordnet, der ikke kræver indkøb eller lignende. Men som kan fikses med det, vi allerede har. Det er klart et godt trick og giver blod på tanden til mere – også det, der ikke er så ligetil.

DEN KOMMENDE UGE | FORSKELLEN PÅ AT VÆLGE TIL OG VÆLGE FRA

Noget af det, der fylder allermest for mig pt. er klart tankerne omkring kost. Det er den største udfordring, fordi det er den største ændring. Når jeg kigger tilbage på de sidste par uger, så er det ikke alt, jeg lykkedes med. Men særligt én ting, der lykkes for mig. Jeg har spist markant mere grønt, end jeg plejer. Fordi jeg har fokus på, hvad det er, jeg skal vælge til, når jeg har haft et valg at træffe.

Det sjove er, at når jeg tænker mig om, så ved jeg jo godt, at det er lige præcis sådan, det er nemmest for mig (og mange andre) at ændre på tingenes tilstand. Jeg gør det også, når jeg sorterer ud af garderoben, boligen eller andet. Vælger til fremfor fra.

Dertil har jeg et fokus på, at hver gang jeg spiser grønt, så ‘heler’ jeg en smule. Ikke at jeg er i stykker, men jeg kan godt lide tanken om, at jeg genopretter eller bygger noget op ved spise det, der er godt for mig.

Hvor jeg er henne om en uge – det er spændende at se.