skaermbillede-2016-10-14-kl-12-47-27De fleste af os har tøj på hver dag. Resten ligger måske i sengen eller er i bad. De færreste af os har hele dage, hvor vi slet ikke har tøj på. Selv nudister har tøj på en del af tiden, specielt i Danmark, hvor nudisme ellers kan være en kold fornøjelse.

Netop dét, at vi alle har tøj på, er grunden til, at jeg synes, at det dér med garderobe og tøj er interessant. Fordi vi allesammen er involveret i det. Fordi alle (i hvert fald i den første verden) har en garderobe, alle tager tøj på.
For nogle er det et nødvendigt unde, for andre er det en hobby, en kunstart. Men ligemeget hvordan vores forhold er til tøj, så er det noget som vi alle bruger resourcer på, i form af tid, penge og plads. Noget af det, som jeg tror på, at vi kan være bedre til, allesammen – uden undtagelse, er at være mere bevidste omkring alt det dér med garderobe og tøj.

Der er mange måder at arbejde med det at blive mere bevidst, men enhver af dem kræver en indstats. Jeg øver mig i bevidsthed hver eneste dag i form af nye vaner, små opgaver og simple spørgsmål.

I indlægget her vil jeg give dig et tankeksperiment, som har hjulpet mig med at blive lidt mere bevidst i garderobehøjde. Et eksperiment som er med til at gøre mig lidt klogere på de resourcer, jeg bruger på min garderobe og hvordan jeg måske kan udnytte dem bedre. Eksperimentet handler om dit yndlingstøj og kræver ingen forberedelse.

Vi har allesammen yndlingstøj og har du en stor garderobe vil dit yndlingstøj sandsynligvis udgøre mindre end 20% af din samlede garderobe. Når du udfører eksperimentet kan du nøjes med at gøre det i tankerne, men du kan også prøve faktisk at praktisere det hen over en uge. Alt du skal gøre er følgende:

1) Udvælg tre outfits sammensat af garderobefavoritter

Outfits’ne skal være med hele molevitten: bluser, bukser, nederdele, kjoler, cardigans, blazere, overtøj, accessories, sko, tasker. Accessories og overtøj må gå igen flere outfits, men tøjet skal være unikt.

2) Sammensæt nye outfits

Brug de unikke items fra dine tre outfits til at sammensætte nye outfits. Alt efter hvilke dele du har valgt, kan du sammensætte mellem 5 og 10 outfits i alt.

skaermbillede-2016-10-14-kl-12-49-06

Der er ikke noget som er rigtigt eller forkert. Øvelsen har ikke et facit og du skal ikke “opdage” noget bestemt, eller nå en bestem konklusion. I stedet opfordrer jeg dig til at lege og se hvad der sker. Du kan bruge listen nedenfor som inspiration, hvis du gerne vil have en ide om, hvad du kan få ud af øvelsen:

Har jeg mange eller få favoritter?

Du vil hurtigt finde ud af, om du har mange eller få favoritter. Du kan opleve. at det er svært at finde 3 hele outfits udelukkende bestående af unikke favoritter eller måske er det svært at begrænse antallet og kun lave tre.

Hvordan sammesætter jeg egentligt mine outfits?

Du vil sandsynligvis få et hurtigt overblik over, hvad et godt outfit består af for dig. Måske er der komponeter som går igen (lag på lag, altid kjole og støvler eller…)

Hvad dækker mine behov og min smag lige nu?

De udvalgte favoritter fortæller dig noget om dine behov og din smag lige nu. Du kan lære uendeligt meget af det tøj, du bruger allermest. Tænk over, hvorfor netop disse ting er favoritter og overvej, hvorfor du køber andet tøj? Køber du favoritter som ikke slår til eller har du måske en ting for en bestemt slags tøj, som ikke passer til dit liv?

Hænger min garderobe sammen?

At skabe nye outfits giver dig mulighed for at lege med din garderobe og finde ud af, om den overhovedet er sammehængende. Måske kan de unikke items i dine yndlingsoutfits slet ikke mixes på kryds og tværs og måske vil du opdage, hvorfor du ender i de samme outfits igen og igen. Det kan også være, at du kan kombinere det hele på kryds og tværs, men oplever at alle outfits du skaber ligner hinanden til forveksling og måske går det op for dig, hvorfor du synes at din garderobe er kedelig.

Hvis du har lyst, håber jeg at du vil dele din oplevelse i kommentarfeltet eller på kontakt@nordrobe.dk.


Skrevet af Trine Lykke