Modeugen har ramt København og jeg har, sammen med resten mine skønne kollegaer, knoklet I kulissen med den udstilling, der lige pt. kører i Nikolaj Kunsthal om brugen af marine ressourcer i modeindustrien. Udstilling viser designs fra designkonkurrencen ”Blue Fashion Challenge” og billeder skudt af streetstyle fotografen, Tommy Ton.

I søndags afholdt vi talken: “Are fabrics of the future found below sea level?” hvor potentialet af den fiskeskind og alger blev diskuteret blandt fagpersoner, herunder designere, og publikum. Personligt er jeg ret begejstret for det bioøkonomiske potentiale i at bruge rester fra fiskeindustrien i moden, men der er ingen tvivl om, at det kræver tilvænning af forbrugeren at skulle bruge nogle af de mere ukendte materialer.

Af danske brands, der allerede bruger havets ressourcer kan hhv. Sejr Copenhagen og Woden nævnes. Førstnævnte deltog ved talken og viste deres fine smykker frem. Sidst nævnte bruger fiskeskind og andre alternative materialer såsom kork i designet af deres sneakers.

Har du ikke været forbi, kan du stadig lige nu det, da i dag er sidste åbningsdag i dag tirsdag. Vi har åbent helt til 17.

Nikolaj Plads 10
1067 København K