CAPSULE WARDROBE,  ESSAYS,  FAVORITTER,  FORBRUGSVANER,  SHOPPING

B L A C K F R I D A Y // lad os (i stedet) være taknemmelige

På fredag er det Black Friday. Det er nok gået de færrestes næse forbi. Det er på mange måder her vinterens forbrugsfest sparkes i gang og fortsætter til langt ind i januar, når udsalget stilner af igen. Det er på mange måder paradoksalt, når man tænker på, at dagen inden er Thanksgiving. Dagen, hvor der siges tak. I hvert fald i tradionelt set i USA. Men faktisk er det også noget vi, min mand og jeg + gode venner, fejrer (i kombination med burgere og Thanksgiving NFL). Fordi taknemmeligheden er uendelig vigtig at huske.

Som en del af vores aften i morgen har vi det vi kalder en “taknemmelighedsrunde”. En runde, hvor vi hver især fortæller om det, vi er taknemmelige for. Taknemmelighedsrunden er ikke noget fremmed i min hverdag – det har vi faktisk som en del af vores “madklub” hver anden torsdag. Hvor vi et øjeblik zoomer ind på det vi har og fjerner fokus fra det, vi mangler. Personligt skriver jeg også i perioder taknemmelighedslister eller taknemmelighedsdagbog og min erfaring er, at det øger både min tilstedeværelse og tilfredshed. Bare fordi jeg standser op.

Rent garderobemæssigt er et fokus på det, vi har fremfor det, vi “mangler” heller ikke noget fremmed for mig. Men når Black Friday, julen og udsalget rammer, så kan det være rart og givende at skrue lidt op for taknemmeligheden. At tage sig en taknemmelighedsrunde i garderoben. Fordi det på mange måder sætter tingene i perspektiv. Det minder mig om, hvad det er jeg allerede har – og om hvor heldig jeg faktisk er. Og det minder dig om, at jeg ikke skal gå på kompromis med det, jeg evt. køber, bare fordi det er billigt. At have fokus på favoritterne i garderoben minder mig om, at alt jeg anskaffer mig gerne skulle have favoritpotentiale – og i sidste ende gøre mig lige så glad i hverdagen som min eksisterende favoritter allerede gør.

Skulle jeg nævne et par ting, jeg var meget taknemmelig for i min garderobe her og nu så ville det være mine ankelstøvler med hæl, der får mig godt gennem møde efter møde i disse dage . Det ville være min grå hjemmestrik (#bølgegenser), som jeg får så mange komplimenter for og som virkelig er en stjerne i min garderobe. Og så ville det være det silkekjole, jeg hev op af en skraldespand efter et lagersalg (som ikke fejler noget), som klæder mig så godt og minder mig om, hvorfor jeg drømmer om at arbejde med netop det, jeg arbejder med lige nu.

Så lige meget om du har tænkt dig at bruge Black Friday som en mulighed for at shoppe julegaver eller købe ting til dig selv, om du sidder over eller måske støtter ét af “Green Friday”-iniativer, der også findes derude, så overvej, om du ikke skulle starte med at stille skarpt på det du allerede har og er glad for.

HVAD ER DU TAKNEMMELIG FOR I DIN GARDEROBE HER OG NU?

2 Comments

 • Living With Less

  Så fint et perspektiv. Jeg har kun brugt Black Friday til at købe julegaver og holder et lille købestop p.t., men trængte alligevel lige til at blive mindet om det med at være taknemmelig for det jeg har frem for det jeg mangler.
  KH Maria

  • nordrobe

   Tusind tak for din søde kommentar, Maria 🙂

   Jeg købte ikke noget Black Friday, hverken af den ene eller den anden slags, men kan sagtens forstå, at du brugte mulighed for at købe julegaver.

   Rigtig god aften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *